$
מתבססים בקריירה

רוצות להרוויח יותר? חכו עם החתונה

גיל הנישואים הממוצע לנשים עלה ל-25 לעומת 22 בשנת 1970; מחקר בארה"ב: ההכנסה השנתית של נשים שמתחתנות בגיל 30 גבוהה משמעותית מזו של אלו שנישאו לפני גיל 20; אצל נשים, דחיית גיל הלידה הראשונה בעד שלוש שנים מובילה לתוספת של 6% בשכר

מעין מנלה 16:1211.08.14

גיל הנישואים של נשים וגברים עולה עם השנים ועכשיו מסתבר שלדחיית החתונה יש גם יתרונות כלכליים. לפי נתונים של הלמ"ס, שפורסמו לקראת ט"ו באב, גיל הנישואים לנשים בשנת 2012 היה 25 לעומת 21.7 בשנת 1970. אם מסתכלים על גיל הנישואים בקרב נשים יהודיות, הרי שהוא אף מאוחר יותר ועמד בממוצע על 25.9 ב-2012, לעומת 21.8 בשנת 1970. גברים מתחתנים בממוצע בגיל 28 לעומת 25 בשנת 1970. הנתונים דומים לנתונים בארה"ב, שם גיל הנישואים הממוצע לנשים הוא 27 ולגברים - 29.

ממחקר חדש שפורסם בארה"ב בנושא הייתרונות והחסרונות של נישואים מאוחרים עולה שנשים אקדמאיות אשר מתחתנות בשנות ה-30 לחייהן נוטות להיות אמידות יותר מאלו שנישאות בגיל מוקדם. "כאשר הן באמצע שנות ה-30 לחייהן, ההכנסה השנתית של נשים אקדמאיות אשר התחתנו לפני גיל 20 נמוכה ב-18,152 דולר משל נשים שהתחתנו בגיל 30 או מאוחר יותר", כך לפי הדו"ח. ההכנסה הגבוהה יותר של הנשים מובילה לכך שגם ההכנסה הכוללת של המשפחה גבוהה יותר אצל זוגות שנישאים מאוחר.

 

ניתן ללמוד שהמצב בישראל דומה על ידי בחינת גיל הלידה של הילד הראשון. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הגיל שבו נשים יולדות עולה, בין השאר בעקבות העלייה בגיל הנישואים, כך שבשנת 2012 היה גילן הממוצע של נשים שילדו את ילדן הראשון 27.3.  דחיית גיל הלידה של הילד הראשון מביאה לעלייה בשכר של נשים אקדמאיות. לפי ד"ר דלית גפני מהמכללה למנהל, אם אישה דוחה את הלידה של הילד הראשון בשנה עד שלוש שנים מיום קבלת התואר, השכר שלה גדל ב-6% לעומת אישה שכבר יש לה ילדים בזמן התואר. אם הדחייה היא של ארבע עד שבע שנים, זה מגדיל את השכר ב-8%. לעומת זאת, אצל גבר שדוחה את הלידה של הילד הראשון לבין שנה עד שלוש מקבלת התואר, השכר יירד ב-1.2% לעומת גבר שלא דחה את הלידה של הילד הראשון. דחייה של 4 עד 7 שנים תוביל לירידה של 2.1% בשכר אצל גברים. 

 

יש יתרונות כלכליים לחתונה מאוחרת יש יתרונות כלכליים לחתונה מאוחרת צילום: shutterstock

 

יתרון נוסף שצויין בדו"ח האמריקאי לדחיית גיל הנישואים היה הפחת שיעור הגירושים. לפי הדו"ח, הסיכוי של זוגות שנישאים לפני גיל 25 להתגרש גדול משמעותית, בעיקר כאשר מדובר בזוגות שנישאו בשנות העשרה לחייהם. הנישואים המאוחרים מאפשרים יציבות כלכלית שגם תורמת ליציבות הקשר הזוגי.

 

"ישראל, היא עדיין חברה בה התפיסה לגבי נישואים היא מסורתית בעיקרה. אף כי ציבור הולך וגדל אינו נישא, או בוחר להגדיר את הקשר הזוגי שלו באופן רישמי דרך מודלים אלטרנטיביים, רובו של הציבור ממשיך להינשא והנחת היסוד היא, כי הנישואין הן חלק הכרחי וחיוני ממסלול חייה של אישה. כמו כן, ניתן לראות כי מרבית הציבור סבור כי נישואים הם כלי הגנה עבור נשים. כלי המציין מחוייבות ונאמנות, ועשוי בהחלט להגן על ביטחונן הכלכלי", אומרת ד"ר גלית דשא, מנכ"לית שדולת הנשים בישראל.

 

לדבריה, "המחקר האמריקאי מבהיר לנו שוב את מה שאנחנו יודעות - ההגנה האמיתית על ביטחונן הכלכלי של נשים תגיע אך ורק מהנשים עצמן. עלינו להיות עצמאיות כלכלית, להרוויח שכר שווה וראוי על עבודה שווה וראויה. הפגיעה במעמדן הכלכלי ושכרן של נשים בגלל נישואין היא תוצר משולב של הבאת ילדים (והאחריות המוטלת חברתית על האישה לגידולם), ההתנגדות של גברים רבים לבת זוג שתרוויח כמוהם - או אולי אפילו יותר, וההנחה החברתית כי נישואים אמורים להספיק לנו כמגן.

 

מחקרים ישראלים שבדקו את "מחיר" האמהות ונישואים - מראים תוצאות דומות מאד. גם בשנת 2014 - נישואין אינם ערובה לבטחון כלכלי או לבטחון אישי, וגם בישראל של 2014 נשים עדיין משתכרות בממוצע 30% פחות מגברים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x