הנוסחה שתגלה לכם כמה לחסוך לשעת חירום
כולנו יודעים שצריך לחסוך אבל לא יודעים בדיוק כמה. איך להתחיל לחסוך וכיצד בודקים כמה כסף כדאי לשמור בצד למצבים לא צפויים
- שניים מכול שלושה ישראלים מוטרדים שלא יוכלו לחסוך כסף לעתיד
- חיסכון לטווח ארוך: אין אחריות ציבורית ואין תחרות
- שמואל האוזר פועל לצנן את צמיחת פוליסות החיסכון
השאלה הראשונה שצריך לשאול היא בשביל מה צריך את הכסף בשעת חירום. אם מוציאים את כל הדברים שאפשר לבטח, אובדן כושר עבודה וביטוח חיים נשארים מצבים לא צפויים וכאלו שבהם לוקח לכסף מהביטוח זמן להגיע. כך למשל, אם הבן שלכם נסע למזרח, הסתבך ואתם רוצים לטוס עם עוד חבר ולהחזיר אותו תצטרכו כסף כדי לעשות זאת; או שאתם צריכים לעבור ניתוח ורוצים רופא מסוים שצריך לשלם לו - הביטוח יכסה את העלות, אבל ייקח זמן עד שתקבלו את הכסף והתשלום לרופא צריך להתבצע לפני כן; אם פוטרתם מהעבודה תהיו זכאים לדמי אבטלה אבל מה לגבי התקופה שבה אתם לא מקבלים משכורת ועוד לא הגיעו דמי האבטלה?
כדי לדעת כמה כסף כדאי לכם לחסוך לשעת חירום תוכלו להיעזר בנוסחה שפיתחו בחברת אש לידור פילוסוף, העוסקת בייעוץ בתחום כלכלת המשפחה. הנוסחה היא כללית וכמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל עבור רובנו זו הנוסחה:
לוקחים את הגיל שלכם, מפחיתים ממנו 25, מחלקים בשלוש ואת התוצאה מכפילים בהכנסה החודשית. הרעיון מאחורי זה, מסביר יוסי אש, מנכ"ל אש לידור פילוסוף, הוא שאם אתה בן 25 אתה בתחילת הדרך, אתה לא צריך כסף לזמנים קשים, לעומת זאת, אם יש לך שלושה ילדים וקרה חלילה מקרה חירום, אז עד שהכסף מהביטוח יגיע צריך כסף כדי להתקיים". כמובן שאם התחתנתם בגיל 20 אז זה לא נכון לגביכם, אבל זוהי נוסחה כללית שנכונה עבור רוב האנשים.
ניקח לדוגמא אדם בן 30 שמרוויח 9,000 שקל בחודש. מפחיתים מהגיל 25, ומקבלים 5. מחלקים בשלוש ומקבלים 1.7. מכפילים את התוצאה במשכורת ומקבלים שאותו אדם בן 30 צריך לחסוך 14,940 שקלים לשעת חירום.
אדם בן 50 שהכנסת המשפחה החודשית היא 15,000 שקל בחודש יצטרך כבר חיסכון של 125,000 שקל לחירום.
"בגילאים היותר מבוגרים הסכומים שצריך לשעת חירום הם לפעמים יותר גבוהים, כי למשל אם אחד מבני הזוג שובר את האגן אז לא מיד הביטוח משלם, פתאום צריך לנסוע במונית כל יום לבקר אותו, או שרוצים לקנות כיסא גלגלים נוח וצריך אותו לתקופה ארוכה, זה טוב שיש במשפחה את החיסכון למקרי החירום האלו", אומר אש.
איך חוסכים את הכסף הזה? מומלץ לחסוך סכום חודשי, אפשר לעשות זאת באמצעות הוראת קבע, וכאשר מגיעים לסכום הרצוי לשמור אותו כסכום כסף לימי צרה שבו לא נוגעים. "זה יכול להיות בחשבון הבנק אבל צריך להיות ברור שבזה לא נוגעים. שלא אם פתאום יש חתונה של הילד אז מוציאים משם כסף", אומר אש.