$
הכסף

ההוצאה החודשית הממוצעת של משק בית על עו"ש - 12.5 שקל; בנק ירושלים הוא הזול ביותר

עפ"י דו"ח חצי שנתי של בנק ישראל, בנק ירושלים גובה פחות משקל אחד בחודש. הבנק היקר ביותר הוא מרכנתיל שגובה 19.9 שקל בממוצע בחודש. מבין הבנקים הגדולים, בנק הפועלים מציע את העלות הנמוכה ביותר עם 12.1 שקל לחודש

תומר ורון 13:0406.01.15

בנק ירושלים הוא הבנק הזול ביותר בעמלות עו"ש והוא גובה בפועל פחות משקל אחד בחודש, כך עולה מדו"ח של המפקח על הבנקים, דודו זקן, שהוגש היום (ג') לוועדת הכלכלה. מנגד, הבנק היקר ביותר הוא מרכנתיל מקבוצת דיסקונט שגובה עלות חודשית ממוצעת של 19.9 שקל. 

 

 

הבדיקה מסתמכת על פי מחירים בפועל ולא על מחירים תעריפונים והיא מורכבת מסל אחיד של פעולות חודשיות שכולל 10 פעולות בערוץ הישיר (אינטרנט, טלפון וכדומה) ו-0.7 פעולות פקיד.

 

עוד עולה מהבדיקה כי מבין חמשת הבנקים הגדולים, בנק הפועלים מציע את העלות הנמוכה ביותר עם 12.1 שקל לחודש ולעומתו הבנק הבינלאומי הוא היקר ביותר, עלות חודשית של כ- 16.2 שקל.

   

סניף של בנק הפועלים סניף של בנק הפועלים צילום: בלומברג

 

כך או כך הדו"ח החצי שנתי של בנק ישראל חושף שוב כי בכל הבנקים במערכת הישראלית מלבד ירושלים, יהב, מסד ואוצר החייל, העלות החודשית בפועל ללקוחות שהצטרפו למסלול העמלות הבסיסי נמוכה יותר מהעלות הממוצעת כיום.

 

מאז חודש אפריל מחויבים הבנקים להציע ללקוחותיהם מסלולי עמלות מוזלים כאשר המסלול הבסיסי הכולל 10 פעולות בערוץ הישיר ופעולת פקיד אינו יכול לעלות יותר מ-10 שקל.

 

 

בחודשים אפריל - נובמבר הצטרפו לשירותי המסלולים המוזלים של בנק ישראל כ-150 אלף לקוחות.

 

ההוצאה החודשית הממוצעת על עו"ש של משק בית - 12.5 שקל

 

על פי הדוח עולה כי במחצית הראשונה של שנת 2014, ההוצאה החודשית הממוצעת בפועל של שירותי חשבון עו"ש נפוצים במערכת הבנקאית, הסתכמה בכ- 12.5 שקל וזאת בהשוואה לסך של כ- 13.5 שקל בשנת 2013. בבנק ישראל מייחסים את הירידה לשירות המסלולים המוזל שמציב כאמור רף מקסימלי של 10 שקלים למסלו העמלות הבסיסי.

 

בהסתכלות על ההוצאה החודשית הממוצעת (כמה בפועל מוציא לקוח בנק ממוצע בחודש שלא על בסיס בדיקה אחידה) עולה כי בבנק ירושלים הלקוחות מוציאים כ-80 אגורות בממוצע בעוד בבנק פאג"י מקבוצת הבינלאומי העלות היא היקרה ביותר ומסתכמת ב-23.9 שקל לחודש. מבין חמשת הבנקים הגדולים, ההוצאה החודשית הממוצעת לחשבון הזולה ביותר נמצאה בבנק דיסקונט - כ- 11.9 שקל, בעוד היקרה ביותר - בבנק הבינלאומי כ- 15.5 שקל.

 

 

בעוד במחירי עמלות העו"ש נרשמה ירידה, ההוצאה החודשית בפועל עבור החזקת כרטיס אשראי דווקא עלתה ועמדה במחצית הראשונה של 2014 על 7.4 שקל וזאת לעומת 7 שקל ב-2013.

 

 

בחלוקה לפי חברות, ההוצאה החודשית הממוצעת בגין החזקת כרטיסים של ישראכרט, המהווים כ-38% מכלל הכרטיסים, היא כ- 5.9 שקל, בגין החזקת כרטיסים של לאומי קארד, המהווים כ- 31% מכלל הכרטיסים, היא כ- 7.3 שקל ובגין החזקת כרטיסים של כ.א.ל, המהווים כ- 31% מכלל הכרטיסים, היא כ- 9.4 שקל.

 

 

עם זאת, הדוח מראה פערים גדולים שמשלמים הלקוחותעל כרטיסי האשראי לפי תלות הבנק שהנפיק להם את הכרטיס. כך למשל לקוחות הפועלים שיוציאו כרטיס ישראכרט (חברת הבת של הבנק) שילמו בבמוצע 8.5 שקל בחודש בעוד דווקא בבנק מזרחי טפחות למשל הם שילמו 5.8 שקל לחודש או בבנק מסד שבשליטת הבנק הבינלאומי הם שילמו 1.1 שקל בחודש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x