הלמ"ס: 33% היו במינוס 10 חודשים; 1.7 מיליון קיבלו טלפון מהבנק
נתונים שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חושפים את ממדי האוברדראפט של הציבור. 54% מהישראלים היו במינוס לפחות חודש אחד בשנה האחרונה, ל-6% נחסם החשבון בבנק
מדינה על חוב: יותר מחצי מהציבור בישראל (54%) היה במינוס בבנק לפחות למשך חודש במהלך השנה האחרונה, כך עולה מנתונים שפרסמה היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. על פי הדו"ח, לא מדובר רק באירוע נקודתי שהביא את הציבור לגלישה לאוברדרפט - שליש מהישראלים דיווחו שהיו במינוס מתמשך של 10 חודשים או יותר בשנה האחרונה.
- הלמ"ס: השכר הממוצע באוקטובר ירד ב-3.5% ל-9,161 שקל ברוטו
- נתוני הצמיחה המעודדים מסתירים אמת מדאיגה
- המשק התבלבל: בתוך יממה הלמ"ס דיווחה גם על צמיחה וגם על מדד שלילי
סקר הלמ"ס מגלה גם כי 1.7 מיליון ישראלים קיבלו בשנה האחרונה שיחת טלפון מפקיד הבנק, לאחר שחרגו ממסגרת האשראי. יתרה מכך, ל-6% ממשקי הבית שברשותם חשבון בנק נחסם החשבון לפחות פעם אחת.
הנתונים של הלמ"ס מספקים אישור נוסף למצבם הפיננסי הרעוע של משקי בית רבים. בשנתיים האחרונות מדווחים הבנקים וחברות כרטיסי האשראי על עליות חדות באשראי שנוטל הציבור הרחב.
נתוני בנק ישראל מראים כי היקף החובות של הציבור הישראלי האמיר והגיע ל-435 מיליארד שקל. בשנת 2014 בלבד גדל האשראי הצרכני (ללא משכנתאות) שנוטלים משקי הבית ב-10% והסתכם ב-134 מיליון שקל. כך למשל, חברת ויזה כאל שפרסמה היום את דוחותיה לשנת 2014 דיווחה על זינוק של למעלה מ-15% בהלוואות שנוטלים הישראליים.
עוד עולה מהסקר כי ל-29% מהישראלים יש היום משכנתא פעילה. נתוני בנק ישראל מראים כי היקף המשכנתאות הגיע בחודש בדצמבר 2014 ל-301 מיליארד שקל - עלייה של 13 מיליארד שקל בשנה.
אל מול צד ההלוואות, סקר הלמ"ס בודק גם את מציאות החסכונות של הציבור הישראלי. כך עולה מהסקר כי 53% דיווחו כי לפחות לאחד מבני משק הבית יש חסכון פנסיה ו-44% דיווחו נתון דומה באשר לקופות הגמל. מציאות עגומה עולה ביחס ליכולת החיסכון של השכבות החלשות, שכן בעוד ל-74% ממשקי הבית שההכנסה החודשית שלהם עולה על 4,000 שקל ברוטו לנפש יש חיסכון פנסיה, למשקי הבית שההכנסה החודשית שלהם לנפש עומדת על 2,000 שקל הנתון עומד על 34%.