היזם שהקים 52 עסקים חדשים בשנה אחת
קולין גרסינג הקים בכל שבוע עסק חדש. מהמוצלחים ביניהם: קורס הישרדות למבוגרים, אפליקציית המשימות Meusu ומיזם למכירת תחפושת כריש; כמעט 90% מהעסקים שהוקמו עדיין פעילים
הפרויקט, שנקרא "52 עסקים" (52businesses), עלה במוחו של גרסינג מניו אורלינס במרץ של השנה שעברה, כדרך להפריך את הסטיגמות לגבי השלבים הראשונים של הקמת עסק. בנוסף להמצאת מיזמים, גרסינג גם שימש יועץ לחברת סטארט-אפ וארגונים ללא כוונת רווח. מיזמים מכל הסוגים התקבלו בברכו, מספר גרסינג, החל מרעיונות שניתנים להתאמה ושינוי ועד לעסקים משפחתיים מבוססים.
בין המיזמים המועדפים נמנים מחנה אפוקליפסה – קורס הישרדות למבוגרים – שבקמפיין גיוס המונים גייס סכום גבוה מהיעד שהציב, אפליקציות המשימות Meusu, והמלכ"ר Operation Spark שמלמד נוער בסיכון לבנות מודלים לחברות סטארט – אפ מקומיות.
"לאורך הזמן, הפכנו להיות בו זמנית גם פתוחים יותר וגם מודעים יותר בגישה שלנו", אמר למגזין טיים שותפו של גרסינג, ג'ייסון סידמן, המשמש כמנכ"ל 52businesses.
מכיוון שמדובר בפרוייקט שאפתני במיוחד, גרסינג מעדיף לדבר על הצלחה במונחים יחסיים. לדבריו, כיום, 87% מהעסקים שהוקמו ממשיכים לצמוח. במילים אחרות, הכוונה היא שהם עדיין לא נסגרו. בנוסף, 27% גייסו עובדים חדשים, ואילו 22% אחרים טענו כי בכוונתם לעשות זאת בשלושת החודשים הקרובים. עם זאת, גרסינג, שעשה את הונו מנדל"ן, מודה כי הפרויקט עלה לו בסביבות 100 אלף דולר.
אף שרבים מהעסקים ממשיכים לפעול, הפרויקט המשתלם ביותר הוא עם זימים, מתבדח סידמן. במהלך השבוע החמישי, זמן קצר לאחר שידור משחק הסופרבול והופעת המחצית של קייטי פרי, הצוות החליט למכור תחפושת של כריש, זאת על אף שעורכי הדין של פרי חילקו צווי מניעה על ימין ועל שמאל ליזמים אחרים שניסו להרוויח מההופעה המדוברת שלה. "כרישים הם הלהיט הגדול", נטען באתר למכירת התחפושת, שעולה 165 דולר. לדבריו של גרסינג, הוא מרוויח ממיזם זה בין 1,000-2,000 דולר בשבוע.
בעוד שהפרויקט הזרים דם חדש ברוח היזמות של גרסינג, הוא פגע בחייו האישיים. ארוסתו נפרדה ממנו בשל העומס הרב כתוצאה מהפרויקט. לעומת זאת, סידמן דווקא מצא אהבה בשבוע 17 בעת שיתוף פעולה עם תכנית יזמות חברתית באוניברסיטת טולאן. כל המודאגים יכולים לנום לרווחה - גרסינג וארוסתו חידשו את הקשר ביניהם ומתכננים חופשה בחוף בלי הסחות דעת מהעבודה.
קשה לומר שגרסינג מקבל בקלות את הרעיון של חופשה. לראיה, חודש אחד בלבד לאחר שהסתיימה השנה הראשונה של הפרויקט, הצוות מתכונן לעשות זאת שוב. אולם הפעם, הם לא הולכים לעשות זאת לבדם. המטרה היא למצוא משקיעים שיהפכו את 52businesses לפרויקט חממה למיזמים. "קיימנו דיונים עם כמה קרנות שונות בעיר ומחוצה לה, אבל אנחנו רוצים לבסס את היסודות בניו אורלינס", אומר סידמן.
בצוות מתכוונים גם להשתמש בלקחים שלמדו כדי לשפר את הגישה. סידמן מספר כי אחד המכשולים הגדולים בהם נתקלו בשנה שעברה היה בהתמודדות ובעידוד משתתפים ש"היו מעוניינים בהילה של היזמות אך לא באמת רצו להשקיע את הזמן הנחוץ כדי להפוך להיות יזמים".