$
מתבססים בקריירה

ההרגלים שיחסכו לכם הרבה כסף

איך מתחילים לצאת מהמינוס, מהם הכללים לשימוש נכון בכרטיסי אשראי וכיצד תחנכו את ילדיכם להתנהלות פיננסית אחראית

ליאורה הירשהורן 11:2507.06.15

רובנו הבטחנו לעצמנו לפחות פעם אחת ש'ממחר מתחילים דיאטה' ואם לא דיאטה, אז לפחות להתחיל לעשות קצת הליכות. אבל איכשהו תמיד הדיאטה נדחית, ההליכות מתבטלות ורק הקלוריות נערמות. פעמים רבות אנחנו נוטים להדחיק משימות, לדחות שינויים ולהמשיך בשגרת היומיום.

בכל מה שקשור לכסף שלנו, לפעמים אנחנו בכלל לא יודעים שאנחנו מתנהלים לא נכון, אבל הרגלים רעים יכולים לעלות לנו הרבה כסף! כך תמנעו מטעויות נפוצות במספר צעדים פשוטים:

 

1. מתחילים לצאת מהמינוס

  • קבלו החלטה לצאת מהמינוס: בדומה לאימוץ אורח חיים בריא, השלב הראשון הוא לקבל את ההחלטה שמהיום מתנהלים נכון – בלי לדחות למחר ובלי לעגל פינות. הכינו את עצמכם למאמץ מתמשך: לא מדובר בשבוע בודד שאחריו תחזרו לשגרת המינוס אלא בשינוי אורח חיים אמיתי. זכרו שמינוס קטן מתגלגל לכדי חוב גדול. בדקו בבנק מהן העמלות והריביות שאתם משלמים על המינוס מדי חודש.

קניות שוטפות - לא כדאי לחלק לתשלומים קניות שוטפות - לא כדאי לחלק לתשלומים צילום: צביקה טישלר

 

  • צמצמו הוצאות ונסו להגדיל הכנסות: המשמעות של המינוס היא שאנחנו מוציאים יותר ממה שאנחנו מרוויחים. לכן, השתדלו לצמצם את ההוצאות. היעזרו בפירוט פעולות בחשבון הבנק ובפירוט האשראי כדי למפות את ההוצאות שלכם – בחנו את ההוצאות שלכם וחשבו האם ניתן לוותר או לצמצם חלק מהן? נסו להיות יצירתיים, להביא אוכל מהבית במקום לקנות בחוץ, לעשות קאר-פול לעבודה במקום להשתמש ברכב מדי יום. לאחר מכן, הגדירו יעדים לעתיד לכל סוג של הוצאה. מנגד, חשוב לנסות גם להגדיל את ההכנסות כדי לחסוך מדי חודש סכום קטן בצד. עבדו שעות נוספות אם זה אפשרי, בדקו אם אתם זכאים להטבות או קצבאות ושקלו, אם נדרש, לעבוד בעבודה נוספת. היעזרו במחשבון ניהול תקציב באתר האוצר שלי כדי לבנות תקציב מאוזן.

 

2. משתמשים נכון בכרטיסי אשראי

 

  • צמצמו את מספר כרטיסי האשראי למינימום: לפעמים אנחנו כבר לא שמים לב לכמות כרטיסי האשראי שיש בידינו, בלי לחשוב כמה כל זה עולה. זכרו שעבור כל כרטיס אשראי אתם משלמים דמי שימוש ומלבד העלות הכספית, ריבוי כרטיסי אשראי מקשים על ניהול נכון של הכסף. קשה לעקוב אחרי הוצאות של מספר רב של כרטיסי אשראי וכך אתם עלולים להוציא הרבה מעבר למה שיש לכם. תנצלו הנחות והטבות מבלי שתיפגעו מהעלויות הכרוכות בכרטיסי אשראי רבים.

 

  • התאימו את מועד החיוב ליום כניסת המשכורת: יש אפשרויות לבחירת מועד חיוב האשראי. בחרו המועד כך שיהיה סמוך למועד קבלת המשכורת כדי שתהיו בטוחים שיש כסף בחשבון ותמנעו מהפתעות לא נעימות.

 

  • הימנעו מרכישת קניות שוטפות בחלוקה לתשלומים: חלוקה בתשלומים של הקנייה בסופר לא מקלה על ההוצאות בחשבון שלכם כי בפועל אתם משלמים בדיוק אותו הדבר אם לא יותר. קבעו לעצמכם חוק - רוכשים רק באמצעות כסף זמין ולא מחלקים קניות שוטפות לתשלומים.

 

3. מחנכים את הילדים להתנהלות פיננסית אחראית

  • אין דבר כזה 'מוקדם מדי': כמעט לכל גיל אפשר להתאים פעילות ותוכן שיכניס את ילדיכם לעולם הכסף: ילד צעיר יכול ללמוד על סוגי הכסף, מטבעות ושטרות שונים. תרגלו איתו פריטה והמרה של כסף. לאחר שיגדל מעט, למדו אותו דחיית סיפוקים מהי. הציבו בפניו בחירה - אכילת גלידה או קניית כדור ים. נערים ונערות יכולים כבר ממש לחוש אחריות ולנהל תקציב בעצמם.

 

  • עזרו לילדכם להיות צרכנים נבונים: העקרונות לצרכנות נבונה זהים גם עבור מוצרי צריכה פשוטים כמו מזון ובגדים וגם עבור מוצרים פיננסיים מסובכים כמו חסכונות, ביטוחים והלוואות. תרגלו עם הילד עקרונות אלו של השוואת מחירים, הסתכלות ביקורתית על פרסומות ורכישה לפי צורך. קראו כיצד לחנך את הילד לאחריות כלכלית באתר האוצר שלי.

 

הכותבת היא סגנית בכירה לממונה על שוק ההון במשרד האוצר ואחראית על קידום חינוך פיננסי במסגרת "האוצר שלי"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x