$
ליאורה הירשהורן

איך לתכנן חתונה בלי להיכנס למינוס?

מה לעשות כדי לא לגלות אחרי החתונה שעלות האירוע היתה מעבר ליכולתכם הכלכלית? אילו גורמים לקחת בחשבון ואיך יודעים על אילו הוצאות לוותר?

ליאורה הירשהורן 17:1208.05.16

מרגישים שדף הפייסבוק שלכם מתמלא בזוגות מאורסים סביבכם? אתם לא לבד: זוגות רבים מתכוננים בתקופה זו לקראת חתונה שבחרו לערוך בחודשי הקיץ הקרובים. אם אתם זוג צעיר בתחילת הדרך של ההכנות המפרכות לאירוע הגדול, או ממש בעיצומה – היעזרו בטיפים שלפניכם כדי לוודא שאתם לא מוציאים מעבר למה שיש לכם. התנהלות פיננסית נכונה בזמן תכנון האירוע תבטיח לכם שתסיימו את האירוע גם בחיוך וגם בפלוס.

1. איך תשלמו על החתונה

אם אתם לא רוצים לגלות אחרי החתונה שעלות האירוע היתה מעבר ליכולתכם הכלכלית, אתם צריכים להבין לפני האירוע מהו התקציב שעומד לרשותכם. חישבו כיצד אתם אמורים לממן את החתונה. כמובן, שניתן לחשוב על כמה דרכים למימון: האם אתם מתכוונים להיעזר בחסכונות שלכם? או אולי להסתייע בהורים או באחרים? אם אתם מתכוונים לסמוך על המתנות מחתונה, עליכם לנסות ולהעריך כמה מוזמנים יגיעו ומהו הסכום שכל אחד מהם ייתן לכם. זו כמובן משימה לא פשוטה כלל. לכן, מומלץ להסתמך רק על 50% מההכנסות הצפויות מאורחים כהכנסה בטוחה. אחרי שתבררו מהו הסכום העומד לרשותכם מהמקורות השונים, תדעו מהו הסכום שעומד לרשותכם למימון החתונה כולה. מהסכום הזה אסור לכם לחרוג, כדי שלא תתחילו את החיים שאחרי במינוס.

 

2. מימון אירועים מסביב

אל תשכחו שהחתונה היא לא רק האירוע עצמו – ישנם הרבה אירועים מסביב שכלולים בה וגם הם דורשים היערכות כלכלית מצדכם, והמימון שלהם צריך להיכלל במסגרת התקציב. למשל, מסיבת אירוסין או חינה, שבת חתן ומסיבת רווקים או רווקות. נסו לחשוב על כל ההוצאות הנלוות לכל אירוע כזה כגון: הדפסת הזמנות, בגדים לחתן ולכלה, אוכל, מקום האירוע, הגברה, צילום וטיפים לצוות. כמו כן, אל תשכחו את ירח הדבש שמצפה לכם לאחר החתונה – נסו להעריך מראש כמה יעלה לכם ירח הדבש מבחינת טיסה, לינה, אוכל, בילויים, קניות ועוד.

חתן וכלה. חשבו על אילו הוצאות אפשר לוותר חתן וכלה. חשבו על אילו הוצאות אפשר לוותר צילום: shutterstock

 

3. מיפוי הוצאות החתונה מראש

החתונה היא האירוע הגדול שחיכיתם לו הרבה זמן. על אף שמדובר באירוע מיוחד מאוד עבור שניכם, צריך לזכור שמדובר רק ביום אחד לעומת חיים שלמים המחכים לכם יחדיו. לכן, חשוב שתזכרו שכל הוצאה היא חשובה, גם אם היא נראית לכם סכום זניח לעומת כלל ההוצאות שלכם בחתונה עד כה. הוצאות "קטנות" נוטות להצטבר לסכום שעלול להיות גבוה מאוד. על מנת שלא לחרוג מהתקציב ולהתפתות להוצאות מיותרות, כדאי לברר מה הרצונות שלכם כזוג ובנפרד מהחתונה. ייתכן כי התקציב לא יאפשר לשניכם להגשים את כל רצונותיכם לכן, כדאי לבנות סדר עדיפויות ולתכנן מראש במה אתם משקיעים וכמה. חשבו תחילה מהם הדברים שחשובים לשניכם ושניכם מסכימים עליהם ולאחר מכן עברו לדון על הדברים האחרים שחשובים לכל אחד מכם בנפרד ונסו למצוא פשרה.

 

4. מהי השורה התחתונה?

אחרי שתבדקו מהו הסכום שעומד לרשותכם למימון החתונה וכל האירועים סביבה, ותדעו פחות או יותר מהן ההוצאות שעומדות בפניכם, תוכלו לדעת מהי השורה התחתונה: כמה אתם עומדים להוציא לעומת מסגרת התקציב שלכם, האם החתונה תעלה לכם יותר או פחות ממה שתכננתם להוציא והאם תוכלו לעמוד בהוצאות החתונה מבלי להיכנס לחובות. ככה תוכלו לגלות כמה יישאר לכם בבוקר שאחרי החתונה מבלי להיות מופתעים.

 

5. מה עושים עכשיו?

אם אחרי הבדיקה שלכם גיליתם שאתם עומדים להישאר במינוס – עליכם לזכור כי כמו כל מינוס, תוכלו לסגור אותו אם תמצאו עוד מקור הכנסה או אם תצמצמו בהוצאות. אף פעם לא מאוחר כדי להפחית את הוצאות החתונה ולשנות את פני התמונה. נסו לוותר על הוצאות מיותרות, על גימיקים שונים או לחילופין לרכוש אותם מבעוד מועד באינטרנט במחיר זול יותר. התייעצו עם חברים שהתחתנו ובררו אילו הוצאות התבררו כמיותרות בדיעבד או להיפך שהיה מקום להוציאן, ומה היה מיותר או חשוב היה לכם כאורחים בחתונות של אחרים.

 

כדי לוודא שאתם לא מחסירים דבר בשום שלב של התכנון, היעזרו במחשבון החתונה של משרד האוצר באתר 'האוצר שלי'. שיהיה במזל טוב.

 

הכותבת היא סגנית בכירה לממונה על שוק ההון במשרד האוצר ואחראית על קידום חינוך פיננסי במסגרת "האוצר שלי"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x