ישראכרט ממשיכה להתנתק מבנק הפועלים: חתמה על הסכמי אשראי בהיקף של כ-1.55 מיליארד שקל
חברת כרטיסי האשראי חתמה עם מזרחי טפחות על הסכם לקבלת מסגרות אשראי בסכום של עד 1.1 מיליארד שקל בריבית משתנה (הצמודה לפריים) בטווח של 0.35%-1.2%. כמו כן חתמה עם לאומי על הסכם להגדלת מסגרת אשראי בסך של כ-300 מיליון שקל בריבית משתנה (הצמודה לפריים) בטווח של 0.35%-1.2%
- רווחי ישראכרט צנחו ב-86% ברבעון בשל עלייה בהפרשות להפסדי אשראי
- ישראכרט: "החברה חווה קיטון בפעילות וצופה הרעה מהותית בהכנסות"
- ישראכרט מנסה לפצות את המשקיעים על ירידת המניה
ישראכרט חתמה עם מזרחי טפחות על הסכם לקבלת מסגרות אשראי בסכום של עד 1.1 מיליארד שקל בריבית משתנה (הצמודה לפריים) בטווח של 0.35%-1.2%. מסגרות האשראי ניתנות לניצול תוך שנה ומיועדות למימון הפעילות השוטפת של החברה. בנוסף, חתמה ישראכרט עם מזרחי טפחות על הסכם לקבלת הלוואה בסך של כ-150 מיליון שקל למשך 3 שנים בריבית משתנה (הצמודה לפריים) בטווח של 0.6%-1.6%.
עם לאומי חתמה ישראכרט על הסכם להגדלת מסגרת אשראי בסך של כ-300 מיליון שקל בריבית משתנה (הצמודה לפריים) בטווח של 0.35%-1.2%. כך שההיקף הכולל של מסגרת האשראי מלאומי יסתכם לכ-1.6 מיליארד שקל. בנוסף, במאי 2020 חתמה החברה עם הבינלאומי על הסכם לחידוש מסגרת אשראי בסך של כ-700 מיליון שקל למשך שנה נוספת וללא שינוי בתנאי המסגרת. האשראי שגויס ישמש להרחבת הפעילות באשראי הצרכני ובאשראי לעסקים קטנים - שני מנועי צמיחה מרכזיים בחברה. יחד עם זאת, מדובר באתגר לא פשוט בימים אלה, היות ומשבר הקורונה מביא לעלייה בסיכון במתן האשראי וכתוצאה מכך בהפסדי האשראי, מה שהתבטא בדוחות האחרונים של חברות כרטיסי האשראי ובהם ישראכרט.
את המהלך הוביל סמנכ"ל הכספים ערן וקנין, שנכנס לתפקידו בתחילת השנה. וקנין מסר כי, "האשראי שגייסנו מתאפיין בריבית אטרקטיבית, וזאת על אף הימצאותנו בסביבה עסקית מאתגרת. יחד עם הסכמים קודמים לגבי קווי אשראי עליהם חתמנו לאחרונה, הם משפרים את הנזילות הפיננסית ומרחיבים את מקורות המימון של החברה".
ישראכרט הייתה עד לאחרונה בבעלות בנק הפועלים, ונשענה עליו כמקור מרכזי לגיוס אשראי לצורך מימון הפעילות השוטפת. אלא שהחברה החלה בתהליך התנתקות מהבנק, ששיאו היה בהנפקת החברה בבורסה בשנה שעברה. לפני מספר חודשים מכר בנק הפועלים את יתרת מניותיו בחברה, מה שסיים רשמית את הפרידה. אחד האתגרים המרכזים בפרידה היה מציאת מקורות מימון חדשים - משימה לא פשוטה לאור הריביות הנמוכות מהן נהנתה החברה כל עוד נשענה על בנק הפועלים כגורם המממן שלה. אולם נראה כי החברה הצליחה למצוא ספקי אשראי חדשים בדמות הבנקים האחרים. מניית ישראכרט לא חוותה נחת מאז הנפקתה, בין היתר בשל משבר הקורונה. מניית החברה איבדה משוויה יותר מ-30%, כך שכיום היא נסחרת לפי שווי של 1.6 מיליארד שקל.