$
נדל

שופטת ביהמ"ש המחוזי נגד הכוונה להפוך את הישוב חריש לחרדי

השופטת שערכה דיון מקדמי בעתירת התושבים נגד הפיכתה של חריש לעיר לחרדים בלבד ציינה, כי לא ניתן למנוע התיישבות חרדית בחריש אך יש לאפשר למשפחות הקיימות להמשיך באורח חיים חילוני לחלוטין; "יש הבדל גדול בין להקים עיר חדשה כמו אלעד לבין מקום קיים שיש בו תושבים"

דותן לוי 10:5725.10.11

"אני לא רואה מניעה שתהיה שכונה חרדית ושכונה חילונית בעיר. אין מניעה שכולם יחיו יחד", כך אמרה אתמול (ב') שופטת בית המשפט המחוזי בחיפה יעל וילנר בעת דיון מקדמי על עתירת אגודת 'חריש הירוקה' כנגד כוונת משרד השיכון להעדיף בנייה המיועדת לחרדים בלבד בישוב חריש. דבריה של השופטת

התייחסו לעתירה באופן כללי מבלי להיכנס לעומק הטיעונים ובעתיד צפויים דיונים נוספים בנושא.

 

בדבריה ציינה השופטת, כי נקודת המוצא היא שצריך לאפשר למשפחות הקיימות את אורח החיים שבחרו, "צריך לאפשר להם אורחות חיים חילוניים לחלוטין, לא ייתכן שאנשים שגרים שם למעלה מעשר שנים לא יוכלו לצאת מביתם בשבת. כשאני מדברת על אורחות חיים חילוניים אני מתכוונת לנסיעה בשבת, מוסדות חינוך מתאימים, מתנ"סים, בתי קפה, בתי קולנוע. אני מצפה לראות אפשרות עתידית לצרכי ציבור חילוניים".

 

בתוך כך אמרה השופטת כי היא לא רואה מניעה משפטית שתעצור משפחות חרדיות מלבוא ולגור בחריש אך ציינה כי יש לגבש זאת היטב בתוכניות הישוב, "צריך לדאוג שזה יתאפשר באופן חוקי ואפשרי במסגרת תוכנית העיר. צריכות להיות גם עתודות קרקע לפיתוח עתידי. אין מניעה שכולם יחיו יחד. בהנחה שתהיה הפרדה תכנונית מוסכמת בין השכונות. יש הבדל גדול בין להקים עיר חדשה כמו אלעד לבין מקום קיים שיש בו תושבים. צריך לתכנן במחשבה תחילה. לא ייתכן שיחליטו מראש באופן כללי שיש בית-ספר, ואחר כך נראה אם הוא לחרדים או לחילונים. אני לא רואה שהציפו את העניין בהחלטות המועצה הארצית".

 

עתירת התושבים הוגשה בחודש יולי השנה לאחר החלטת ועדת העררים של המועצה הארצית לאשר את קידום העיר חריש לטובת בינוי עירוני לחרדים. החלטות ועדת הערר קובעות, כי תוכנית העיר מיועדת לאוכלוסיה החרדית ואינה מציעה שירותים מוניציפליים לאוכלוסיה אחרת. לכן, תושב חילוני שירצה לגור בעיר יתקשה לקבל את השירותים העירוניים שיאפשרו לו לנהל את אורחות חייו במקום. בחריש מתגוררות למעלה מ-300 משפחות , רובן המכריע חילוניות, אשר חוששות שלא יוכלו להמשיך לגור בעיר.

 

חמי בר-אור מ"המטה לעתיד חריש והאזור" אמר בעקבות דברי השופטת, "אנו שמחים, סוף סוף לשמוע קול שפוי של הגיון בריא בנושא חריש. לכל אורך הדרך אנו טוענים שנשמח שיהיה פיתוח לתושבים חרדים בישוב, לצד פיתוח הולם לטובת התושבים הקיימים בחריש, ולטובת אלפים שהיו שמחים לבוא לגור בישוב , אם יוצאו בו פתרונות דיור אטרקטיביים לכלל הציבור ולא רק לחרדים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x