$
נדל

מועצת השמאים בישראל צורפה למכון הבינלאומי RICS

הדבר עשוי להגביר את הוודאות הכלכלית בתקופה הנוכחית ולהקל על משקיעים זרים את הנגישות לביצוע עסקאות בישראל

המכון המלכותי של השמאים המוסמכים, RICS, החליט לאחרונה להכיר במועצת שמאי המקרקעין של ישראל ולאפשר לחברים בלשכת שמאי המקרקעין להתקבל בהליך מזורז כשמאים מוסמכים של הגוף הבינלאומי. מדובר בארגון שהוקם בלונדון במאה ה־19 במטרה לקבוע סטנדרט בינלאומי אחיד לשמאים ולמהנדסים. כיום

ישנם מעל 100 אלף שמאי מקרקעין ברחבי העולם שהצטרפו למכון.

 

לדברי השמאית עדינה קופר, מהשמאיות הבודדות שהצטרפו לארגון בשנת 2008, הכרה של המכון במועצת שמאי המקרקעין בישראל עשויה להגביר את הוודאות הכלכלית בתקופה הנוכחית ולהקל על משקיעים זרים את הנגישות לביצוע עסקאות בישראל.

 

לדברי קופר, בשנים האחרונות, ובמיוחד לאחר המשבר הכלכלי ישנה הקפדה על שקיפות בנושא הערכת נכסים ודרישה לסטנדרט אחיד בדו"חות השמאים מטעם הבנקים הבינלאומיים. לדבריה, ישנם בנקים שלא מוכנים לקבל דו"חות שמאי שאינו מוסמך על ידי RICS. "עשיתי לאחרונה עבודה עבור ג'יי.פי מורגן צ'ייס לנכס שהבנק מימן בארץ, והם לא היו מוכנים לעבוד עם שמאים שאינם חברים בארגון הבינלאומי. במדינות מסוימות ישנה גם דרישה שהערכת השווי הכספי של נכסים בדו"חות הכספיים תיעשה על ידי שמאי מוסמך של הארגון", היא מסבירה.

 

אחת הדוגמאות לבעיה שעלולה להיווצר לחברות שפועלות בתחום הנדל"ן בחו"ל היא הערכת שווי שגויה של הנכס. "מצב כזה קרה בפרויקט של ארקדי גאידמק באפ סטייט ניו יורק. החברה קיבלה הערכת שווי מכלכלן ולא משמאי מוסמך של RICS ורשמה בספרים את שווי השוק שהוא העריך כשלמעשה השוק לא הכיר בערך הזה. שווי הקרקע היה נמוך יותר וזה הכשיל את החברה. זו בעיה שחברות רבות נתקלות בה בגלל חוסר סטנדרטיזציה של תחום השמאות", היא אומרת. על פי ההסדר מול הארגון, שמאי מקרקעין עם ותק חברות של חמש שנים בלשכת שמאי המקרקעין יוכלו להתקבל לחברות ישירה ובכך תצטרף ישראל למדינות נוספות שקיבלו את הכרתו לאחרונה כמו דנמרק ופולין.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x