השמאי הממשלתי: הכיוון הבא של המדינה הוא יישום תמ"א 38 למבני תעשייה ומשרדים
לדבריו, בדומה לתחום המגורים גם במבנים אלה ישנה חשיבות לא מעטה לשיקום וחיזוק מבנים; אוריאל לין: הממשלה לא עושה כלום. ראינו כיצד הניהול הכושל שלה הוביל לאסון הכרמל
אלדורטי אמר את הדברים בכנס תמ"א 38 שיזם איגוד חברות התמ"א בלשכת המסחר והוסיף, כי תמ"א 38 עדיין לא באה לכדי מימוש מלא וישנם מקומות בישראל במיוחד בפריפריה שבהם יש קושי אמיתי לממש אותה. עם זאת לדבריו, בממשלה הבינו את חשיבות הנושא ומנסים לקדם אותו. "ראיתי שהיו כבר כמה תיקונים, רשות המסים מנסה לקדם ולטייב את הדברים הללו. היו עד כה 3 תיקונים לחוק ואין לי ספק שאם יהיה צורך יקדמו גם תיקון 4 ו-5 ", הוא אמר.
לדבריו, באזור המרכז אין כמעט מבנים שזקוקים לחיזוק ולא נמצאים בשלב כזה או אחר של קידום במסגרת התמ"א, וגם הבנקים כבר פתוחים למימון פרויקטים, "קיבלנו מלבד חיזוק המבנים גם בונוס של תוספת יחידות דיור באזורי הביקוש, אבל עדיין יש ערים וראשי ערים כמו תל אביב שלא אוהבים שבאים מלמעלה ומחייבים אותם לבצע תוכניות בניה".
אוריאל לין יו"ר איגוד לשכות המסחר התייחס לתמ"א 38 ואמר, כי זהו אחד הנושאים המעניינים הקיימים היום במדינת ישראל. "המבנים הישנים מטרידים. נכנסנו עכשיו לשלב הביצוע ושם יש לנו בעיות. צריך לדעת להסיק מסקנות במדינה, לא יכול להיות שמה שראינו בכרמל – ניהול עלוב וכושל של משרדי הממשלה בשגרה המיט אסונות. הביצוע של התמ"א לא הולם את היעדים. ברור לנו שאלמלא המגזר הפרטי שהוא מאורגן ודוחף ומניע את הממשלה כלום לא יזוז. מה אתם חושבים שעושים בכנסת ישראל? עוסקים בהרס המגזר העסקי. הם לא פועלים גם כשמדובר במטרות מאד חשובות.
אייל אוכמן מנכ"ל אגם שביט ויו"ר אגיוד חברות התמ"א אמר, "הכוח, הכסף, הידע וגם היכולת להצליח נמצאת בידי חברות התמ"א. המדינה צריכה להתחדש, שכונה צריכה להתחדש אחרי 50 שנה. התמ"א היא הדרך המהירה ביותר לבצע התחדשות עירונית".