הצו הוסר: משרד הפנים אישר את הבנייה באזור גליל ים
מאבק שנמשך שבע שנים הוכרע והתוכנית הכוללת הקמת 1,075 יחידות דיור יוצאת לדרך; מתנגדי התוכנית: נגיש תביעות עקב ירידת ערך
- המאבק נגד הבנייה ב"תעש השרון" מחריף: התושבים מגישים התנגדות
- משרד הפנים: הוד"לים אישרו מאז הקמתן לפני שנה 12,675 יחידות דיור
- בית המשפט החליט לעכב את תוכנית גליל ים עד לדיון מחודש
התוכנית תיצור רובע מגורים חדש בשטח הדרומי לשורת המגורים הקיימת לאורך רחוב הרב הקוק בהיקף של 1,075 יחידות דיור, מתוכן 20% לזוגות צעירים זכאי משרד השיכון ו-660 יחידות דיור שיעברו לידי קיבוץ גליל ים. הבניינים יהיו בני תשע קומות והרובע יכלול גם מבני מסחר, מבני ציבור ושטחים ציבוריים. בנוסף, כוללת התוכנית את השלב הראשון של פיתוח הפארק העירוני בהיקף של כ-114 דונם בהמשך לפארק הבאסה הממוקם צפונית למתחם.
הוועדה הורתה להוסיף מעבר להולכי רגל ואופניים מתחת לדרך שבעת הכוכבים, ולחברו לפארק הבאסה מצפון.
כמו כן, בתוכנית כלולים גם שימושים כלל עירוניים: בית קברות, שיאפשר בעתיד עד 20 אלף מקומות קבורה ומתקן התפלה.
דרור עזרא, יו"ר סיעת הירוקים במועצת העיר הרצליה, ועוה"ד משה לוי ורונן צ'יניאו ממשרד מרקוביץ צ'יניאו ושות', המייצגים 20 תושבים שמתגוררים בצמוד לשטח החקלאי המוחזק על ידי קיבוץ גליל ים, התנגדו להחלטת הווד"ל לאמץ
את תוכנית גליל ים בטענה שאינה עומדת בקריטריון שנקבע על ידי המדינה ולפיו לפחות 80% מהקרקע צריך להיות בבעלות ובהחזקת המדינה. לטענתם בפועל קיבוץ גליל ים מחזיק וחוכר כ-66% מהשטח, המדינה מחזיקה ב-24% מהקרקע, ובעלי קרקעות פרטיים מחזיקים ביתר הקרקעות. טענה נוספת של המתנגדים היא כי בשל לוח הזמנים הצפוף שמכתיב חוק הווד"ל, לא התקיים עד כה דיון עניני ורציני, לא נדונה כלל תוכנית חלופית, וכן לא נידונה סוגיית התפר בין בתי העותרים לשכונה החדשה שעתידה להיבנות.
בעקבות אישור התוכנית אמר עו"ד רונן צ'ינאו בשיחה ל"כלכליסט" כי לאחר החג יכנסו את לקוחותיהם כדי להציג להם את התמונה המעודכנת. "בכל מקרה אין לי ספק שרובם יגישו תביעות פיצויים בגין סעיף 197 (ירידת ערך) לתוכנית המפורטת.