אטיאס: אהיה שר השיכון גם אחרי הבחירות
שר השיכון נשאל בכנס ארגון קבלני תל אביב יפו איפה טעה בקדנציה הנוכחית והשיב: "טעינו כשלא הכנסנו לדרישות הקואליציוניות שלנו את היכולת שלנו לעבוד מול משרד האוצר. אנחנו רוצים שתהיה לנו יכולת עבודה ישירה מול אגף התקציבים בקדנציה הבאה"
"אני אהיה שר השיכון גם אחרי הבחירות", כך אמר הערב (ה') אריאל אטיאס בכנס ארגון קבלני תל אביב יפו השנתי.
- שר השיכון: "נתנו הנחות של מאות אלפי שקלים לדירה"
- שר השיכון: "אני לא מתחייב שהדירות יוזלו"
- פישר עקץ את אטיאס: "התפלאתי לראות שדיונים שלנו הופיעו בעיתון"
אטיאס הוסיף בעניין זה: "זה לא אחראי לקפוץ ממשרד למשרד. זה נכון יותר שלמדינה תהיה המשכיות בתחום הזה. זו עבודה מאוד קשה להיות שר השיכון. צריך לעבוד מול רשויות, משרדי ממשלה. צריך להיאבק על כל שלב. אף אחד לא ממש כפוף לך. לעצור הכול, זה לא דבר בריא. אני לא נמצא במערכת הפוליטית בשביל עצמי. אני מוותר על הכבוד לעבור למשרד אחר ורוצה להישאר שר השיכון".
כאשר נשאל השר על כך שמשרדו והממשלה כולה לא מצליחים להביא לפחתת מחירי דירות מהותית במשק, אמר אטיאס: "רפורמה של דיור ושל מגורים לוקחת הרבה מאוד זמן. בידי המינהל 93% מקרקעות המדינה ומה שחשוב הוא שנמשיך למכור קרקע בהיקרף גדול לבנייה כי זו הדרך הנכנה להפחתת מחירים. היקף המכירות של הקרקע שלנו לתחום הלמגורים יפה מאוד. בתחום זה אנחנו נעמוד ביעד של הממשלה. יש היום בנייה פעילה ברמת שיא והיקף הגדול ב-50% בהתחלות הבנייה לעומת מאז שנכנסתי לתפקיד. הטיפול בעולם של מגורים צריך סביבה תומכת של עובדים וסביבה תומכת של כסף שחסרים וגם בזה צריך לטפל".
בדומה לדברים שהושמעו בכנס על ידי סגן ראש אגף התקציבים באוצר, ראובן קוגן, אמר אטיאס כי "היקף המשקיעים בדירות עלה מאז נכנסו לתפקיד מ-15% ל-30% והם מתחרים בזוגות הצעירים, משום שהם קונים דירות יד שנייה שאותן הם משכירים". לדבריו, "הממשלה צריכה לעודד דיור להשכרה כדי לטפל בתחרות הזו".
כשנשאל השר איפה טעה בקדנציה הזו הוא השיב, "טעינו כשלא הכנסנו לדרישות הקואליציוניות שלנו את היכולת שלנו לעבוד מול משרד האוצר. אנחנו רוצים שתהיה לנו יכולת עבודה ישירה מול אגף התקציבים בקדנציה הבאה".
על מחירי הקרקע לשכירות אומר השר:, "אנחנו מסוגלים לתת קרקע בחינם לבניה מגורים להשכרה. יש מכרזים כאלה שיש בהם כבר זוכים. אנחנו רוצים שהיזמים ישכירו לעשרים שנה את הדירות. הכנו לשם כך כבר מכרזים במודיעין, רעננה ובאר יעקב. בסוף אנחנו צריכים שיזמים יקנו קרקע וישכירו את הדירות. אני מזכיר כי המכרזים לא מאפשרים להעלות את מחיר הדירות במשך עשר שנים ללא פיקוח. וצריך לזכור שאסור יהיה לפנות שוכרים. ראשי רשויות לא כל כך אוהבים את זה. יש כאלה שרוצים שמחיר הקרקע יעלה, ושתהיה להם אוכלוסייה עשירה. אנחנו צריכים עזרה לעניין הזה מעולם של המימון".
"אנחנו נמצאים בדרך נכונה של הקצאת קרקעות"
יו"ר ארגון תל אביב, אבנר לוי, הגיב לדברים ואמר: "אתם לא בונים פורמט נכון לדירות להשכרה". לוי הסביר כי עד שלא תהיה תמיכה של המדינה שתהפוך את העניין לכלכלי לא יהיה פרויקטים להשכרה ארוכת טווח.
אטיאס השיב על כך ואמר כי "לקח לנו הרבה זמן להיאבק במשרד אוצר כדי שייצור פורמט שיהיה כלכלי ליזמים. אנחנו מנסים להביא כסף נוסף לצורך בנייה להשכרה.האידאל הוא שהגופים המוסדיים יהפכו למזמיני העבודה מהקבלנים". השר הוסיף "אנחנו נמצאים בדרך נכונה של הקצאת קרקעות. החל מ-2011 חלה ירידה במחירי הקרקעות. אין מכרזים ב-2012 שנסגרו מעל למחיר הערכת השווי של השמאי".
על הטענות כי קידם הטבות יתר לאחרדים בחריש אמר השר, "בחריש הקרקע הרשומה שווה אפס. יש מכרז באוויר. יש עמותות חילוניות שרוצות להיכנס, בבקשה. המגזר החרדי בונה בסטנדרט מאוד נמוך ולכן הוא יכול למכור דירות זולות יותר. הוא לא מחפש שיש יוקרתי, לא חניון תת קרקעי. אני שמח שהקציתי קרקעות גם למגזר החרדי. אנשים גרים במגזר הזה במחסנים. לא בונים רק לחרדים, בונים גם לחרדים".