בלעדי לכלכליסט
העירייה דחפה את הדיירים להתארגן: פינוי־בינוי בהיקף של מיליארד שקל ברמה"ש
באורח יוצא דופן, מקדמת עיריית רמת השרון תוכנית ביוזמתה, ללא מעורבות קבלנים, לבניית 12 בניינים בשכונת מורשה במקום מבני ה"רכבת" הקיימים
תוכנית לפינוי־בינוי מהגדולות שקודמו אי פעם בישראל על ידי עירייה ולא על ידי יזמים יוצאת לדרך ברמת השרון. עיריית רמת השרון מוציאה למכרז לקבלנים את מתחם אילת (שכונת מורשה) בעיר.
- "רציתי להקטין שיעור הדיירים שצריך לאישור פינוי בינוי - ומשרד המשפטים חסם אותי"
- התנגדות השכנים נדחתה: הפינוי בינוי ברחוב רקנאטי בת"א אושר
- "פוטנציאל הפינוי בנוי בגוש דן - 120-140 אלף יחידות דיור"
ל"כלכליסט" נודע כי מדובר במכרז ל־12 בניינים בגובה 9–16 קומות, לבניית כ־650 יחידות דיור על שטח של כ־35 דונם. הדירות ייבנו במקום 180 יחידות במבני ה"רכבת" שבהם מתגוררים כיום כ־200 דיירים.
קרן פרשקר ממשרד עורכי הדין רז־כהן, פרשקר ושות' שמייצג את הדיירים, אמרה ל"כלכליסט", כי "הדיירים אמורים לקבל תוספת של 40 מ"ר מהיזמים, שייבחרו על בסיס התמורה שתינתן לכל דייר במתחם".
מדובר במתחם ברחובות סמטת אופיר, אילת, תמנע ובית גוברין. לפני שלוש שנים בחרה העירייה בחברת יסודות פיתוח ותכנון עירוני לנהל את הפרויקט. חברת יסודות אספה בשיתוף העירייה את חתימות הדיירים, ולפני כשנה נחתם ההסכם בין הדיירים לבין העירייה.
קובי ילוביץ, מנכ"ל חברת יסודות, אמר כי החברה מכינה לקראת סוף החודש את התוכניות לקבלן שיבצע את הפרויקט. לדבריו, העירייה לא משקיעה כסף אלא נותנת חסות לפרויקט. "הקבלן למעשה יביא את ההון, והעירייה מעודדת. העלות הכוללת של הפרויקט מוערכת במיליארד שקל", אמר ילוביץ.
לפי הערכות, מחיר דירת 4 חדרים בשטח של 100 מ"ר יהיה 2 מיליון שקל. זאת לעומת מחירים סביב מיליון שקל שבהם הוצעו דירות 3 חדרים במתחם בשנתיים האחרונות, לפי נתוני רשות המסים. ילוביץ הוסיף כי "שכונת מורשה נחשבת כבר שנים לפחות אטרקטיבית, אך בשנים האחרונות חל מפנה ובתים צמודי קרקע נקנים במחיר נמוך, הורסים אותם ובמקומם בונים וילות יוקרתיות, מה שיעלה את ערך השכונה. במקום מבני ה'רכבת' ייבנו מבנים חדישים, ישופרו התשתיות ויוקמו מבני ציבור".
ראש העירייה איציק רוכברגר ציין כי "מטרת פרויקט פינוי־בינוי במתחם אילת היא העלאת איכות חייהם של התושבים שהתגוררו בבתים הישנים וניצול טוב יותר של הקרקע במקום. פרויקט זה נולד ביוזמת הדיירים ובעידוד ובשיתוף פעולה מלא של העירייה. ההליך ישדרג את אזור מורשה בפרט ואת רמת השרון בכלל". דודו מנצור, מנכ"ל החברה הכלכלית לפיתוח רמת השרון, הסביר כי "הכוונה היא לבנות תחילה שלושה מבנים, להעביר לשם את הדיירים ואז להרוס את המבנים הישנים ולבנות מחדש".