בלעדי לכלכליסט
נסגרו חוזים ב־350 מיליון שקל בעיר הבה"דים
משרד הביטחון סגר חוזים לביצוע עבודות ראשוניות בקריית ההדרכה של צה"ל בנגב. החוזה המרכזי: אקרשטיין ודלויה יבנו את מגורי החיילים ב־260 מיליון שקל
צבר החוזים שמשרד הביטחון הביא לחתימתם כדי לבנות את קריית ההדרכה החדשה של צה"ל בנגב מסתכם בכ־350 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט". החוזים נחתמו על ידי הזכיין בפרויקט, חברת מבט לנגב, לאחר שאושרו במשרד הביטחון. מדובר בהסכמים לביצוע עבודות עפר מקדימות, להכנת תשתיות בנייה ולבניית מגורי החיילים שישהו בקריית ההדרכה, שעתידה להיפתח רשמית ב־2014.
- קרן נוי מתגייסת לעיר הבה"דים: תשקיע 100 מיליון שקל
- ירוחם נערכת לעיר הבה"דים: בתחילת 2013 יחל שיווק קרקעות ל-1,600 יחידות דיור
- בלעדי ל"כלכליסט": פסגות ועמיתים ישתתפו במימון עיר הבה"דים
בין החוזים שנחתמו בולט הסכם ענק של 260 מיליון שקל לבניית מגורי החיילים שישהו במקום, פעולה שהוטלה על החברות דלויה ואקרשטיין. לטענת משרד הביטחון, החוזה יאפשר העסקה של כ־300 עובדים, רובם ככולם תושבי הערים שמקיפות את קריית ההדרכה, בעיקר מבאר שבע ומירוחם. חוזים נוספים שנחתמו לאחרונה הם מול חברת הנסון (כ־10 מיליון שקל) וחברת יורו ביטון (כ־10 מיליון שקל), שיספקו חומרי גלם לבנייה. במשרד הביטחון מתגאים באספקת עבודות גם למגזר הבדואי עם העברת עבודות עפר וביצוע תשתית מים לחברות מסאעד עבודות צנרת (כ־20 מיליון שקל) ולחברת חליל קטנני (כ־10 מיליון שקל).
בפברואר 2012 אישרה ועדת המכרזים של משרד הביטחון את מבנה הזכיינית שתקים את קריית ההדרכה, והיא כוללת את קבוצת "מבט לנגב" בהובלת מנרב, האחים זיסאפל מבעלי רד בינת, שאליה הצטרפו לאחר הזכייה קבוצת אלקטרה וקרן נוי.
פרויקט קריית ההדרכה, שמוכר גם כ"עיר הבה"דים", מתעתד להעתיק את כלל בסיסי ההדרכה של מתחם צריפין למתחם חדש שמוקם בימים אלו מדרום לעיר באר שבע. תוכניות משרד הביטחון מלמדות שבבסיס החדש ישהו כ־11 אלף חיילים ואנשי קבע, שידריכו מדי שנה קרוב ל־90 אלף חיילים במקצועות תומכי לחימה ומטה. עלות ההקמה נאמדת ב־2–2.5 מיליארד שקל.
מכיוון שהחוזה בין המדינה לזכיין כולל הקמה, תחזוקה והעברה לידי המדינה לאחר 25 שנה (BOT), עלות כלל החוזה לאורך השנים נאמדת ב־9 מיליארד שקל. הכוונה לשתף קבלנים ישראלים בפרויקט נובעת מכוח דרישות משרד הביטחון מהמתמודדים במכרז. קבוצת מבט לנגב תהיה אחראית על אספקת אוכל, חשמל, תחזוקה והפעלת מכשירי סימולציה בעיר הבה"דים.
אלון יעקב, מנכ"ל מבט לנגב, אמר כי קבלן עבודות עפר ראשון כבר עובד בשטח מאז אוגוסט, ואילו קבלני בתי המגורים יחלו בקרוב בבנייה של גדר היקפית. לדבריו, "המדיניות היא לפנות לקבלנים מאזור הדרום, זאת כדי לחזק את האזור".