בנק הפועלים: הרעה נוספת במצב רוכשי הדירות
מדד משכן, שעוקב אחר מצבם של רוכשי הדירות, ירד באוקטובר ב-1.7%. כלכלי הפועלים: אוקטובר הוא החודש הרביעי ברציפות שבו נרשמת ירידה במדד. המשך העלייה במחירי הדירות ובריבית על המשכנתאות, הביאו להרעה נוספת במצב הרוכשים
הרעה נוספת במצב רוכשי הדירות: מדד משכן למצב רוכשי הדירות, אשר עוקב אחר מצבם של רוכשי הדירות, ירד באוקטובר ב-1.7% לרמה של 124.4 (100=ינואר 1996).
- חודש שני ברציפות: הרעה במצב רוכשי הדירות
- הגבלות המינוף לא עזרו: ממשיכים לקנות דירות בכל מחיר
- הלמ"ס: ירידה של 12% במכירת הדירות באוקטובר
מדד מחירי הדירות האחרון שפורסם על ידי הלמ"ס (סקר מחירי דירות בבעלות דיירים) רשם עלייה של 0.6%. ב-12 החודשים האחרונים עלו מחירי הדירות בישראל, על פי הסקר, בשיעור ריאלי של 8.6% (10.1% נומינלי).
כלכלני בנק הפועלים ציינו כי אוקטובר הוא החודש הרביעי ברציפות שבו נרשמת ירידה במדד משכן. לדבריהם, המשך העלייה במחירי הדירות ובריבית על המשכנתאות, הביאו להרעה נוספת במצב רוכשי הדירות. הירידה בשיעור האבטלה והעלייה בשכר העבודה הממוצע במשק קיזזו חלקית את שני הגורמים הללו, ציינו כלכלני הפועלים.
היקף העסקאות בדירות חדשות וכן ביצועי המשכנתאות באוקטובר הסתכמו בדומה לממוצע החודשי מתחילת השנה. כלומר, רמת הביקושים נותרה גבוהה ויציבה.
ברבעון השלישי הוחל בבנייתן של 10.1 אלף יחידות דיור. הרמה השנתית היא די יציבה ועומדת על כ-44 אלף יחידות.
אתמול פרסם משרד האוצר כי ברבעון השלישי השנה נרכשו 25,718 יחידות דיור (חדשות ומיד שנייה) בישראל, צניחה של 18.1% מהרבעון השני, וירידה של 5.2% בהשוואה לרבעון השלישי אשתקד.
מתוך 25,718 הדירות שנרכשו ברבעון השלישי, 5,481 היו דירות להשקעה (שנקנו על-ידי מי שבבעלותם דירה נוספת), דהיינו למעלה מחמישית (21.3%) מהדירות נקנו על-ידי אנשים שכבר יש להם דירת מגורים. עדיין, בהשוואה לשנות השיא 2010-2009, אז עלה שיעור המשקיעים בשוק הנדל"ן למגורים על 30%, מדובר בשיעור משקיעים נמוך.