הרפורמה בתכנון והבנייה: גם המועצות האזוריות במרכז יזכו להקלות
בעקבות החלטת ועדת הפנים של הכנסת, גם מועצות הממוקמות במרכז הארץ יזכו לתוספות בנייה בתחומן. זאת בניגוד להצעה המקורית, שביקשה לאפשר הקלות רק בצפון ובדרום
- הוועדות המחוזיות לתכנון ובנייה יייפגשו בקצב תדיר יותר
- לא רק לחרדים: תכנון העיר חריש יותאם לאוכלוסייה הכללית
- דירות קטנות הן גם זולות יותר, אז למה לא בונים יותר כאלה?
על פי נוסח החוק המקורי, שכאמור היה תקף בתחילה רק במועצות האזוריות בצפון ובדרום, בסמכות הוועדה המקומית היתה אפשרות לאשר הגדלת השטח הכולל המותר לבנייה בתחום המועצה, במגרש המיועד למגורים (לפי תוכנית שאישרה הוועדה המחוזית) בשיעור שלא יעלה על 7% משטח המגרש או בשטח שלא יעלה על 50 מ"ר לפי הגודל ובכל מקרה בשטח שלא יעלה על 175 מ"ר.
על פי הצעת ח"כ כלפה נכתב בחוק כי שר הפנים יפעיל את סמכותו לפי אמות מידה שיביא לוועדת הפנים. אמות המידה יתייחסו בין היתר למצבה הסוציואקונומי של המועצה האזורית ולמידת הפגיעה שהיא עלולה לגרום לרשויות עירוניות סמוכות.
לדבריו, "כדי למנוע אפליה, בתוך המועצות האזוריות ובינן לבין הרשויות האחרות, לאחר דין ודברים ארוך וקשה, הגענו להסכמה לפיה גם מועצות אזוריות הנמצאות באזור המרכז כמו מטה יהודה, עמק לוד, שעד היום נמנעו מהן ההקלות שמקבלות מועצות אזוריות אחרות בצפון ובדרום, יוכלו ליהנות מהקלות בבנייה. כך, בניגוד למהלך ההתחלתי שניסה לצמצם את ההתיישבות במועצות במרכז הארץ תיתכן כעת תנופה בניה והתרחבות במרכז".
נגד הענקת הסמכויות הנוספות למועצות האזוריות במרכז פעלו מספר ראשי ערים במרכז ובראשם ראש העיר נתניה מרים פיירברג, אשר התנגדה למתן הסמכויות מחשש שהיישובים הכפריים הסובבים את העיר יגדילו משמעותית את היקפי הבנייה בהם ויפגעו בעירה.