קריסת המרפסות: דוח הנדסה ראשון לבניין בחדרה
הדו"ח הוגש באיחור משמעותי מלוחות הזמנים והינו שלב לפני בדיקות העמסה שצפויות להתבצע בקרוב בבניין ויספקו את התשובות בנוגע לעמידותו וליכולת לחדש את טופס האכלוס לאחר התיקונים
כ-4 חודשים לאחר קריסת המרפסות בחדרה מפרסם המהנדס ישראל דוד אשר מונה על הבדיקה ההנדסית למבנה שבו קרסו המרפסות דו"ח ראשוני ובו ממצאי הבדיקה עד כה. מדובר בדו"ח בן 75 עמודים אשר כולל בתוכו חישובים סטטיים ובדיקות שונות שבוצעו למבנה והינו השלב הראשון בבדיקה כאשר לאחריו צפויות בדיקות העמסה.
- בכיר בגינדי השקעות: "ב-99% לא הייתי נכנס לגור בדירה"
- גינדי השקעות מסכמת את 2013: המרפסות קרסו – הרווח זינק
- קריסת המרפסות בחדרה: השכנים תובעים 59 מיליון שקל מגינדי השקעות
כמו כן, הדו"ח נוגע רק לבניין ברחוב נחל פרת 8 כלומר אינו כולל את הבניין הסמוך לו שממנו פונו הדיירים וגם הוא טרם אוכלס מחדש. בדו"ח כותב דוד כי "בדיקת החישוב מול תוכניות המתכנן טל שורק מראה שהתכנון לרצפות, לרפסודה ולעמודים מספיק לשאת את העומסים להם תוכנן הבניין, ולאחר ביצוע חיזוק המרפסות על ידי עמודי הפלדה", לשון הדו"ח.
כלומר ככל הנראה לא הייתה בעיה בשלב תכנון הבניין. חשוב להדגיש כי הדו"ח בודק רק את הבניין ולא את נושא המרפסות. ל"כלכליסט" נודע כי בידי החברה המבצעת אורתם מליבו דו"ח נוסף של פרופסור שמואל אנגל אשר בוחן את קריסת המרפסות ולפיו הייתה בעיה גם בשלב התכנון, אך לא ניתן לחשוף אותו משיקולים משפטיים וכן לאור החקירה המשטרתית המתנהלת. עם זאת בדו"חות החברה של גינדי השקעות מציינת החברה כי הקריסה התרחשה בשל ביצוע לקוי של הקבלן.
נזכיר, כי דו"ח מפורט של המהנדס יואל בן עזרא, אשר נשכר כמומחה מטעם הדיירים, טען בעבר כי הבניין לווה בכשלים שיטתיים בביצוע ולא כשל נקודתי אשר חל רק על המרפסות.
מחברת גינדי השקעות נמסר בתגובה: "הדו"ח האחרון של אינג' ישראל דויד מדבר בעד עצמו. גינדי תמשיך לפעול בהגינות וברגישות למציאת פתרון הוגן מול כל הדיירים בפרויקט, כפי שהגיעה להסכם פשרה סופי המקובל על רוב דיירי הבניין בו קרה האירוע".