תל אביב הוכתרה כאחד משוקי דירות היוקרה הלוהטים בעולם
מחירי דירות היוקרה בעיר טיפסו בשנה האחרונה ב-10.4%, השיעור השישי הגבוה ביותר בעולם. תל אביב רשמה גם את העלייה החדה ביותר מקרב הערים במזה"ת. ומי ממוקמת במקום הראשון?
תל אביב הוכתרה כאחד משוקי נדל"ן היוקרה הלוהטים בעולם, זאת לאחר שמחירי נדל"ן היוקרה בעיר טיפסו ב-10.4% ממרץ של השנה שעברה למרץ השנה, השיעור השישי הגבוה ביותר בעולם. תל אביב רשמה גם את העלייה החדה ביותר מקרב הערים במזה"ת, כשדובאי היא העיר השנייה המדורגת מהאזור ונמצאת במקום ה-27. המדד המעודכן לרבעון הראשון של 2015, אותו פרסמה חברת הנדל"ן פרנק נייט, מציג תמונה מעורבת של השווקים באזורים השונים בעולם.
בעוד שמחירי היוקרה בצפון אמריקה ובאוסטרליה עלו ב-8.4% ו-7.3%, בהתאמה, הערים האירופיות דווקא חוו ירידה ממוצעת של 0.2%. לונדון לדוגמה נפלה בדירוג ומדורגת כעת במקום ה-17, בשל חוסר הוודאות שנלווה לבחירות שהתקיימו בתחילת החודש, ואילו סן פרנסיסקו טיפסה לפסגה בעקבות עלייה של 14.3% במחירים, שהפכו אותה לשוק נדל"ן היוקרה הלוהט בעולם. בולטת בהיעדרה מהעשירייה הראשונה היא ניו יורק שדורגה במקום ה-32 לאחר שנרשמה ירידה במחירי דירות היוקרה.
10 שוקי נדל"ן היוקרה הלוהטים בעולם:
10. סידני, אוסטרליה
שיעור עליית המחירים: 7.4%
ריבית נמוכה, מחסור בהיצע והתעניינות מוגברת מצד משקיעים זרים, שומרים על מחירים גבוהים. בנוסף, בשנים האחרונות הרוויחה אוסטרליה משגשוג בתעשיית המכרות, שיצרה שכבת עושר חדשה. כתוצאה מכך עלו המחירים, ונכסים רבים הפכו מחוץ להישג ידם של הקונים הרגילים.
9. לוס אנג'לס, ארה"ב
שיעור עליית המחירים: 8%
לוס אנג'לס היא העיר השנייה בקליפורניה המדורגת בעשירייה הראשונה. על פי הדו"ח, האמון בשוק נדל"ן היוקרה גדל והמכירות מטפסות בהתאם. ההערכה היא כי העיר, ובייחוד שכונת בוורלי הילס, ייהנו מצמיחה חזקה במחירים.
8. דבלין, אירלנד
שיעור עליית המחירים: 8%
המשבר בגוש היורו פגע באירלנד בצורה קשה, אך היא הצליחה לחלץ עצמה מהקצה. על פי הערכות קרן המטבע, כלכלת המדינה צפויה להתרחב השנה ב-3.9%, כפול מהשיעור המוערך לאזור. הכלכלה המתחזקת ורמת החינוך במדינה מושכים השקעות. בדו"ח מציינים כי משקיעים עשירים מאסיה ומארה"ב שוקלים לעבור לדבלין כדי לחנך שם את הילדים שלהם.
7. טוקיו, יפן
שיעור עליית המחירים: 8.1%
הין הנחלש מושך קונים זרים לבירה היפנית, וההחזר הפוטנציאלי מההשקעות הוא מבטיח ביותר. בדו"ח טוענים כי המשקיעים שמשכירים את הנכסים יכולים להרוויח תשואה נאה מההשקעה.
6. תל אביב, ישראל
שיעור עליית המחירים: 10.2%
המחירים בתל אביב הוכפלו בחמש השנים האחרונות, הודות להתחזקות השקל והביקוש מצד משקיעים בינלאומיים. שיעור עליית המחירים בתל אביב גבוה מאשר בשאר המדינה ונובע מההיצע המוגבל של הנכסים. בדו"ח מדגישים כי תל אביב הרוויחה גם מהתעשייה הטכנולוגית המשגשגת במדינה, וניתן למצוא באזור משרדים של חברות ענק כמו גוגל ומיקרוסופט.
5. ג'קרטה, אינדונזיה
שיעור עליית מחירים: 11.2%
העושר מתפשט במהירות בבירת אינדונזיה. בארבע השנים האחרונות ג'קרטה כיכבה פעמיים בפסגת הרשימה, על רקע העלייה במספר העשירים שרוכשים נכסי יוקרה. לפי הערכות, מספר עשירי העל בעיר יזנק ב-148% בעשור הקרוב. המדינה העשירה במשאבים בדרום מזרח אסיה מציעה פוטנציאל כלכלי גבוה, בשילוב עם אוכלוסייה צעירה שעוברת לערים.
4. ונקובר, קנדה
שיעור עליית המחירים: 11.8%
השכונות היקרות ביותר בעיר נבנו מכסף זר. שיעור הדירות שבבעלות רוכשים זרים הוא אחד הגבוהים בקנדה. הביקוש גבוה במיוחד מצד קונים סינים, ובשל כך מתגברים הקולות להגביל את ההשקעות הזרות כדי לצנן את השוק.
3. מיאמי, ארה"ב
שיעור עליית המחירים: 12.2%
כסף שזורם מאמריקה הלטינית מעניק לשוק נדל"ן היוקרה של מיאמי דחיפה יפה. לפי הדו"ח, רוכשים עשירים ממדינות פחות יציבות כמו ונצואלה הם שמניעים את הביקוש לנדל"ן בעיר. הביקוש המקומי גבוה גם כן, ומתבטא בעיקר בצעירים מהחוף המזרחי שרוכשים דירות קיץ.
2. בנגלור, הודו
שיעור עליית המחירים: 13.6%
שוק הנדל"ן של בנגלור מושך מתעשרי הייטק. העיר, שזכתה לכינוי "עמק הסיליקון של הודו", מונה 8 מיליון תושבים ופועלות בה חברות IT בינלאומיות ומקומיות, ומתגוררים בה לא מעט עשירים. לפי ההערכות, מספר העשירים בעלי שווי הון אישי של יתר מ-30 מיליון דולר יוכפל בעשור הקרוב.
1. סן פרנסיסקו, ארה"ב
שיעור עליית המחירים: 14.3%
כספי תעשיית הטכנולוגיה זורמים לסן פרנסיסקו, ועזרו לעלות את המחיר המבוקש של נכסי היוקרה ביותר מ-1 מיליון דולר.