המדינה בוחנת השקעת מיליארד שקל בפיתוח היישוב חריש
הממשלה צפויה לדון היום בהצעת החלטה לסיוע ליישוב חריש בהליך הפיכתו לעיר. בתוך חמש שנים צפויה המדינה להשקיע ביישוב ישירות 250 מיליון שקל
הממשלה צפויה לדון היום בהצעת החלטה לסיוע ליישוב חריש בהליך הפיכתו לעיר. זאת בהמשך להחלטה מ־2010 הקובעת כי הקמת העיר היא בעדיפות לאומית. על פי הערכות, היקף התקציב שיידרש למהלך, כולל כבישים חדשים וחיבור למסילת הרכבת, יעמוד על כמיליארד שקל. בתוך חמש שנים צפויה המדינה להשקיע ביישוב ישירות כ־250 מיליון שקל.
בין השאר כוללת ההצעה הקמת מוסדות ציבור בהיקף של 90 מיליון שקל, תחזוקת תשתיות בסכום של כ־30 מיליון שקל, תגבור הוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה ב־10 מיליון שקל, הקמת מרכז לטיפול בתושבים חדשים בהשקעה של 1.5 מיליון שקל, הקמת 400 כיתות לימוד ומעונות יום, טיפול במרכז העיר הוותיקה בעלות כ־8 מיליון שקל, חיבור עם כבישים באזור באמצעות הקמת מחלפים וסלילת כביש ופיתוח תחבורה ציבורית.
- המדינה תמסור שטחי מסחר תמורת קרקעות פרטיות בחריש
- "כדי לפתור את משבר הדיור צריך כלים כבדים. אי אפשר לנצח עם אקדח צעצוע"
- הפקק של חריש
ההצעה הנוכחית דורשת גם מהממשלה לאמוד את מספר התושבים ביישוב על פי מספר התושבים שעתידים לעבור אליה במהלך השנה.
חריש צפויה לקלוט החל ב־2016 כ־10,000 תושבים מדי שנה. על בסיס צפי הפיתוח, בתוך עשור תגיע חריש לעיר של כ־24 אלף משפחות, שהן כ־100 אלף תושבים.
ראש מועצת חריש יצחק קשת ציין כי "הקצאת המשאבים, הגדרת חריש כעיר ומחויבותה של הממשלה להמשיך ולהקדים את פיתוחה הם מהלך מתבקש".