$
חדשות נדל

הולכת ומסתבכת: 14 מיליון שקל חסרים בקופתה של קבוצת רכישה שארגנה ענבל אור

כל אחד מ־98 חברי קבוצת הרכישה בפרויקט מגורים בשדרות הילד ברמת גן שילם לאור כחצי מיליון שקל לרכישת הקרקע, אבל הקבוצה לא יכולה לשלם לבעלי הקרקע משום שחלק מהכסף חסר. בנוסף, אור מכרה יותר דירות ממה שמאפשרת התב"ע

אמיתי גזית 07:0220.03.16

בקופתה של קבוצת רכישה שארגנה ענבל אור לפרויקט מגורים בשדרות הילד ברמת גן חסרים 12‑14 מיליון שקל שאמורים להיות משולמים לבעלי הקרקע, משפחת גלילי. זאת, אף על פי ש־98 החברים בקבוצה העבירו לאור את התשלומים הנדרשים להשלמת רכישת הקרקע מגלילי, שהסתכמו בכ־58 מיליון שקל. בנוסף, אור מכרה זכויות ליותר דירות מכפי שמאושר לבנות במקום. 

על פי העסקה בין אור לבין בעלי הקרקע, הובטחו להם 14 דירות בבניין לכשייבנה. מתוך החוב, 11 מיליון שקל נועדו לשמש כערבות לבנייתן של אותן דירות, ועוד 3 מיליון שקל הובטחו להם כתשלום עם השלמת הפרויקט.

 

  

רק עשירית מהכספים הופקדו בנאמנות

 

על פי חוק, קבלן שמוכר דירה מחויב לשמור את כספי הרוכשים בנאמנות בבנק, והוא מקבל אותם רק עם התקדמות הפרויקט — זאת כדי להבטיח את כספי הרוכשים. לעומת זאת, מארגן קבוצת רכישה אינו מוגבל בשימוש בכספים. בהסכמים שנחתמו בין חברי הקבוצה בשדרות הילד נכתב שמתוך כ־500 אלף שקל ששילם כל אחד, רק 50 אלף שקל יופקדו בידי נאמן. היתרה הועברה לחברות של אור.

 

אור אף מארגנת עוד פרויקטים באמצעות חברות אחרות. כך למשל, באותה תקופה שבה ארגנה את הפרויקט בשדרות הילד, היא נדרשה לשלם 25 מיליון שקל על פרויקט בבלי שלא התרומם — 11 מיליון שקל לבעלי הקרקע ועוד 14 מיליון שקל על פרסום ושיווק.

 

חברי קבוצת הרכישה מתלבטים בימים אלה אם לפנות בעצמם לבית המשפט כדי לנסות ולהשיב את הכספים, אך מודים כי המהלך עלול לשחק לרעתם. הם אינם מעוניינים לסייע לנפילתה של אור, שכן פירושו של מצב כזה הוא שגם הפרויקט שבו השקיעו יימצא בסכנה. בנוסף מנסים חברי הקבוצה לפעול במסלול עוקף ענבל אור ומקיימים מגעים ישירים עם בעלי הקרקע בשדרות הילד ברמת גן.

 

ייתכן שכל חבר יידרש לשלם עוד רבע מיליון שקל

 

אולם לא די בכך שהעסקה על הקרקע לא הושלמה — כעת מתברר שאור מכרה יותר זכויות ממה שמאפשרת תוכנית בניין עיר במקום (תב"ע). אם העירייה לא תסכים לאישור התוכנית המלאה, הקבוצה תצטרך להיפרד ככל הנראה מכ־18 חברים.

 

תהליך זה ידרוש מחברי הקבוצה להחזיר להם כספים רבים, וככל הנראה יוביל לכך שעלויות הבנייה שייפלו על כתפי החברים הנותרים יהיו גבוהות יותר. בהערכה זהירה, במקרה כזה החברים בקבוצת הרכישה יצטרכו לשלם כ־20 מיליון שקל מעבר למתוכנן — כלומר כ־250 אלף שקל נוספים לחבר.

 

אור סיכמה על רכישת הקרקע לפני שלוש שנים, אז אפשרה התב"ע לבנות 74 דירות, אך בהמשך השיגה אישור מעיריית רמת גן לתוכנית מוגדלת לבניית 108 דירות. כדי שהתוכנית תקבל תוקף, חברי הקבוצה התבקשו לחתום על כתב שיפוי שלפיו ישלמו פיצויים אם בעלי נכסים סמוכים יתבעו את העירייה בשל תוספת הזכויות. המסמך לא נחתם.

בינתיים נערכו בחירות, ישראל זינגר נבחר לראשות העירייה וכיום העירייה מסכימה לאשר במקום בנייה של 90 דירות בלבד.  

המתחם שבו אמור לקום הפרויקט בשדרות הילד ברמת גן המתחם שבו אמור לקום הפרויקט בשדרות הילד ברמת גן צילום: עמית שעל

 

אור הגישה ערר על ההחלטה, והסוגיה צפויה להתברר בדיון שייערך באפריל. אלא שאור לא המתינה ומכרה זכויות ל־98 חברים, נוסף על 14 הדירות שהבטיחה לבעלי הקרקע: 112 דירות בסך הכל, יותר מהתב"ע הכי גדולה שעמדה על הפרק.

 

מקבוצת אור סיטי נדל"ן לא נמסרה תגובה.

 

 

דרישות החוב מענבל אור מתקרבות ל־100 מיליון שקל

 

סיכום שלל הטענות שהועלו בשבועות האחרונים נגד ענבל אור בין היתר בהליכים משפטיים מעלות כי דרישות החוב ממנה או מהחברות שבבעלותה מגיעות כבר קרוב ל־100 מיליון שקל. כך למשל, אור סיכמה עם כ־100 חברי קבוצת רכישה בשדרות ז'בוטינסקי ברמת גן שתחזיר להם כ־40 מיליון שקל. במקביל, עו"ד עמית פינס שמייצג את בנק מזרחי טפחות אמר בשבוע שעבר בבית המשפט שחובה של אור לבנק מגיע לכ־17 מיליון שקל.

 

בנוסף הוגשו נגד אור שתי תביעות: האחת של 3 מיליון שקל שהגיש נגדה עופר לוזון,השנייה של 25 מיליון שקל שהגיש בתחילת השנה איש העסקים יוסי דינה.

 

לכך יש להוסיף את הטענה על חסרונם של 14 מיליון שקל בקופת קבוצת הרכישה בשדרות הילד ברמת גן.

בשבוע שעבר דחה בית המשפט את בקשת הפירוק נגד קבוצת אור שהגיש רוכש דירה. שבועיים לפני כן נדחתה בקשת פירוק לאחר שאור העבירה מיליון שקל לחברת גלובל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x