נתניה תיכנס להסכמי הגג ותוסיף 12 אלף יח"ד
ההסכם שיחתם ביום חמישי הקרוב עם משרדי האוצר והשיכון יתייחס למספר תוכניות בנייה אשר מתפרשות על כל חלקי העיר; בתמורה תעניק המדינה מימון של כ-800 מיליון שקל
עיריית נתניה ומשרדי השיכון והאוצר צפויים לחתום ביום חמישי הקרוב על הסכם גג אשר יאפשר תוספת של כ-12 אלף יח"ד ברחבי העיר. מדובר על כמה תוכניות בנייה ובהן: תוכנית "חזית הים הדרומית" – נת/620 (מה שהיה פעם אתר האשפה), אגם 3, נת 542, עין התכלת (בצפון), מתחם "הבננה", דרום קרית השרון (במזרח), "רצועת האמצע", מתחם חבצלת, מרכז הקונגרסים, איצטדיון וכן תוכנית נת 545 א'. בתמורה לחתימה על ההסכם תעניק המדינה לעיר מימון בהיקף של 800 מיליון שקל.
- משהב מקדמת בניית 300 דירות בנתניה
- גינדי רכשה מגרש בשכונת עיר ימים בנתניה ב-131 מיליון שקל
- עיריית נתניה פרסמה מכרז תשתיות לקראת הקמת 3,000 יח"ד בעיר
נזכיר, כי עד כה נחתמו הסכמים עם הערים: קרית גת, מודיעין, ראשל"צ, באר שבע, רמלה, קרית ביאליק והרצליה. נתניה לא הוזכרה עד כה כעיר פוטנציאלית לחתימה, אך ככל הנראה בעיר הבינו כי הם יוכלו להרוויח מכך יותר מיתר הערים היות ויקבלו מימון לתוכניות אשר רובן קודמו ממילא. כמו כן על פי תוכנית העבודה של רמ"י, יחלו בקרוב דיונים עם אור יהודה, קריית אתא, וככל הנראה גם עם בית שמש.
הסכמי הגג נחתמים בין המדינה לרשויות המקומיות כדי להאיץ הקמה של שכונות חדשות, ובמסגרתם המדינה מבטיחה לממן את עלויות פיתוח התשתיות בעוד העירייה מתחייבת לזרז את מתן היתרי הבנייה בשטחה. העיריות זקוקות לסיוע בעלויות הפיתוח משום שהקמת תשתיות־על כמו מחלפים, מכוני טיהור שפכים ומוסדות חינוך וציבור כרוכה בהוצאות אדירות. על מנת שרשות תוכל להיכנס להסכמי גג היא צריכה שיהיה בתחומה תוכניות בניין עיר מאושרות או בתהליך אישור, שיאפשרו לה לשווק 2,000 יחידות דיור בשנה, למשך שלוש שנים. כלומר, מינימום של 6,000 יחידות דיור. את המשאים ומתנים מנהלים רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) או משרד הבינוי.