$
חדשות נדל

מנכ"ל אזורים: "מחיר למשתכן יביא להעמקת הפערים החברתיים"

לדברי דרור נגל, התוכנית תביא "לייבוש הקרקעות שמשווקות בסופו של דבר רק בצורה של מחיר למשתכן. כל מי שלא עונה על הקריטריונים לא יוכל לקנות דירה ויצטרך להסתפק בהיצע קטן יותר של קרקעות"

אורן פרוינד 09:3906.06.16

לא מעט ביקורת נשמעה על התכנית החדשה של משרד האוצר מחיר למשתכן שנועדה להעניק הטבות לרוכשי דירה זכאים בפריפריה. לביקורת מצטרף דרור נגל, המנכ"ל של חברת הנדל"ן אזורים, שמבצעת בימים אלו פרויקט למחיר למשתכן בראשון לציון.

  

 

לדבריו, התוכנית לא תעשה טוב לחברה לישראלית ולא תביא לירידה במחירי הדיור. "אני חושב שתוכנית מחיר למשתכן תביא לבעיות חברתיות והעצמת הפערים החברתיים ואני לא חושב שזה דבר רצוי בסופו של דבר", הוא אומר ל"כלכליסט".

  


 

"זה יביא לייבוש של הקרקעות שמשווקות לשוק בסופו של דבר רק בצורה של מחיר למשתכן", אומר נגל. כל מי שלא עונה על הקריטריונים לא יוכל לקנות דירה ויצטרך להסתפק בהיצע קטן יותר של קרקעות".

 

עוד אמר נגל בהקשר הזה כי "גם אם מחיר למשתכן כן ישפיע זה ייקח זמן. עד שהמכרזים יירקמו עור וגידים זה תהליך של חמש שנים. רק אם ההיצע יגדל בצורה משמעותית זה יביא לשינוי. זה מביא זוגות צעירים להיות מאושרים אבל זה לא בההרח יביא את המטרה".

 

אירוע המכירות של פרויקט מחיר למשתכן בלוד אירוע המכירות של פרויקט מחיר למשתכן בלוד צילום: עמית שעל

 

תוכנית מחיר למשתכן מעניקה הנחות של עד כ-200 אלף שקל לרוכשי דירה ראשונה ובנוסף מענק של עשרות אלפי שקלים, שיינתן לרוכשי הדירות באותם אזורים בהם ערך הקרקע נמוך. 

מדובר בחלק מתוכנית רחבה של שר האוצר לבלום את מחירי הדיור בטווח הקצר והארוך. נגל חושב שהתוכנית הזו לא ממש מוצלחת. "אני חושב שזה צעדים אמיתיים עם רצון טוב להוריד את מחירי הדיור אבל הדרך היא ארוכה. אני לא חושב שמישהו יצליח להוריד ככה את המחרים. קודם כל צריך לעשות תכנון ארוך טווח של הקרקעות ואת זה לא עושים. יוצאים עם כמות נכסים דלה של יח"ד וזה אומר שההיצע הדרוש לא מסופק וזה יימשך הרבה זמן".

 

 

לגבי ביצוע אימוץ מוקדם של תקן IFRS 15 שמאפשר לחברות להכיר בהכנסות ממכירת דירות בעת המכירה ולא בעת המסירה, נגל לא צופה השפעה מהותית על אזורים: "אנו בודקים את האפשרות אם להקדים אימוץ התקן או או לא ובכל מקרה אין לזה הרבה משמעות עבורינו. אם בעבר הינו עושים את זה כשהינו במצב של הרבה בנייה ומעט מסירות זה היה משמעותי אבל זה לא המצב כרגע. בכל מקרה זה ייושם בשנת 2018".

 

את הרבעון הראשון של 2016 סיימה אזורים עם רווח נקי של 20 מיליון שקל, קצת יותר מפי 2 לעומת הרבעון המקביל שבו עמד הרווח הנקי על 9 מיליון שקל. אזורים הגדילה את הרווח הנקי שלה גם בזכות קפיצה אדירה בהיקף ההכנסות כתוצאה ממסירת דירות מרובה במהלך התקופה וגם בזכות הורדת שיעור מס החברות מרמה של 26.5% ל-25% שהביא להכנסות ממיסים של 11 מיליון שקל.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x