אביגדור יצחקי: "זו לא חכמה לעשות תמ״א 38 בהרצליה ותל אביב"
ראש מטה הדיור דיבר בכנס עיר הנדל"ן באילת: "מי שימנע מתושבים לנצל זכויות צריך לזכור כי יש את יום הקלפי". לדבריו, צריך לזכור שהזכויות הן של הדיירים, אבל הרשויות המקומיות הם אלה שיובילו את ההתחדשות העירונית
״התחדשות עירונית לדעתי היא הדבר המורכב ביותר שקיים היום בהווית הנדל״ן. מדובר בתוכנית שמשלבת קודם כל דיירים שמאוד רוצים לשפר את רמת חייהם. על ידי ניצול זכויותיהם בקרקע שניתנת על ידי הרשויות השונות. מהצד השני, היזמים והקבלנים שצריכים לארגן את כל העניין הזה עם קשיים רבים. לבסוף, הרשות המקומית שהיא הגורם האחרון או הגורם שעומד מול כל הגורמים ומנסה לתמרן זאת. כמו כן, ישנה הממשלה שמוציאה רגולציה שמקווה שיפעלו על פיה, תוך לחצים לא מעטים. כמו התיקון לתמ״א 38 מסוג הריסה ובנייה מחדש שלקח שנה שלמה לאשר" – כך אמר אביגדור יצחקי ראש מטה הדיור בפתיחתו של פאנל בנושא התחדשות עירונית בכנס עיר הנדל"ן באילת.
- תמ"א 38: האינטרס של הכלל צריך לגבור על זכויות הפרט
- תמ"א 38 החדשה תאפשר תוספת של 3.5 קומות לבניין במקום 2.5
- לשחרר את פקק ההתחדשות העירונית
"בסוף צריך לזכור שהזכויות הן של הדיירים. על כן, אני אומר לראשי הערים אל תאיימו עליי, כן תעשו תמ״א 38 לא תעשו. אתם לא עושים את זה בשבילי אלא בשביל התושבים שלכם. מי שימנע מתושבים לנצל זכויות יש את יום הקלפי. זה מאוד מורכב ועדין. בסופו של דבר אין ברירה אלא להפקיד את כלל הסמכויות בידי הרשויות המקומית. אנחנו לא יכולים בלעדי הרשויות המקומיות. לכן סמכויות בהתחדשות עירונית כמעט כולם יהיו בידי הרשויות המקומיות. אנו נשתדל לעזור ונלווה תהליכים כאלה. הרשויות המקומיות הם אלה שיובילו את ההתחדשות העירונית ואל תצפו שיקרה משהו אחר בעניין הזה״.
"תמ״א 38 היא נוסחה ברורה, ככל שהזכויות הניתנות גדולות יותר, כך הסיכון בפרויקט קטן יותר. אבל כשאתה בא לערבב תבשיל בעניין הזה; מצד אחד הממשלה (שלל משרדים) מצד שני יש דיירים וכן יש רשויות מקומיות. עד היום אני לא מבין את ההתנהלות של הרשויות המקומיות בעניין הזה. לא הייתה ברירה והחלטתי עד כאן. נגמר הסיפור. ראשי הרשויות ביקשו שהתמ״א 38 תהיה תואמת לתכנית המתאר שלהם ואפשרנו זאת".
בהמשך התייחס יצחקי לנושא היטל השבחה ואמר: "בעניין הזה אמרתי להם שההיטל איננו בסמכות המועצה הארצית, אלא בחקיקה. אפשר לשבת ולדון בנושא, על מנת שנמצא את הפתרון הראוי. זו לא חכמה לעשות תמ״א 38 בהרצליה ותל אביב. אנו נקיים דיון אצל יו״ר ועדת הפנים בכנסת על נושא היטלי ההשבחה והם יודעים זאת. בישיבה האחרונה של הרשויות המקומיות. הרשויות המקומיות הגישו נגדנו בג"ץ. למה? כדי לעכב. כי אלו שרוצים לעכב, יעכבו עוד יותר את התמ״א 38.
"ראינו פוטנציאל בדירות הנוספות בתמ״א 38 - מדובר במאות אלפים. כולם יודעים שההתחדשות העירונית היא דבר טוב. כי אתה לא פוגע בשטחים הפתוחים. חלק גדול מהתשתיות מצויות בשטח. צריך לבדוק מה הצרכים החדשים במקום כזה, יש לדון ולראות איך מתגברים על הדברים האלה ובתנאי שמשפרים את איכות חיייהם של התושבים. הטענות על סוגיית התשתיות איננה נכונה. ביקרתי ברחוב ברמת גן וראיתי שבנו בניינים יפייפים בתמ״א 38, אז קצת הרחיבו את הכביש, בנו חניונים והוסיפו גנים. לא מדובר בהרבה כסף. התושבים מוכנים לשלם זאת בכדי לשפר את איכות חייהם. לכן, קיבלנו החלטה בתמ״א 38 שמתבססת על המצב הקיים והתוספות במסגרת התמ״א 38 היא על פי המבנה הקיים.