בלעדי לכלכליסט
רי'צי האנטר לוקח את הולמס פלייס להנפקה בבורסת ת"א
בעל השליטה צפוי לגייס במהלך הרבעון השלישי 100 מיליון שקל לפי שווי של 400 מיליון שקל לרשת מועדוני הכושר. מוטי בן־משה נכנס להשקעה לפני חצי שנה לפי שווי של 150 מיליון שקל. האנטר בוחן גם הנפקתה של מחלבות גד שבשליטתו
שלוש שנים אחרי שרכש את השליטה (30%) ברשת מכוני הכושר הולמס פלייס נמצא ריצ'י האנטר בפתחו של מהלך מהותי בחברה. ל"כלכליסט" נודע כי האנטר מנהל מגעים להנפקת מניות של הולמס פלייס בבורסה בתל אביב לפי שווי של כ־400 מיליון שקל.
האנטר, שניהל בעבר את שופרסל, נטוויז'ן ומשרד הפרסום מקאן אריקסון, מחזיק גם ב־50% ממחלבות גד ובוחן את הנפקתה. עם זאת, הנפקה, אם וכאשר, תתבצע במועד מאוחר יותר.
- הפניקס תלווה 45 מיליון שקל להולמס פלייס
- מוטי בן־משה והפועלים השקיעו 45 מיליון שקל בהולמס פלייס
- בנק הפועלים במו"מ מתקדם להשקעה ברשת הולמס פלייס
מניית הזהב של האנטר
האנטר נפגש לאחרונה עם גופי חיתום בשוק ההון כדי לקדם את ההנפקה, ודירקטוריון החברה צפוי לאשר את המהלך רק בימים הקרובים. כספי הגיוס מיועדים להרחבת כמות הסניפים של הרשת באמצעות רכישות ומיזוגים נוספים במטרה להגיע ליותר מ־100 מועדונים. לפני כחצי שנה מיזגה הולמס פלייס לתוכה את הרשת המתחרה גו אקטיב בעסקת רכישה מידי קבוצת משקיעים בראשות מוטי קירשנבאום בהיקף של 90 מיליון שקל. חברת הביטוח הפניקס העמידה הלוואה של 45 מיליון שקל לצורך הרכישה, ובנק מזרחי טפחות העמיד קו אשראי של 20 מיליון שקל.
הרשת הממוזגת מונה היום 33 מועדונים ו־120 אלף חברים, ומחזור ההכנסות שלה הוא 380 מיליון שקל בשנה. ה־EBITDA (רווח תפעולי בניכוי הוצאות מימון הפחתות ופחת) עומד על 40 מיליון שקל. בשלוש השנים האחרונות רשמה הרשת עלייה של 25% ברווח הנקי בכל שנה. עם זאת, התוצאות המלאות של הרשת הממוזגת יתבהרו ביוני הקרוב. ההנפקה תתבצע ככל הנראה ברבעון השלישי של 2017 על בסיס תוצאות הרבעון הראשון של השנה.
הקרן של האנטר, גרין לנטרן, מחזיקה ב־30% מהולמס פלייס ושולטת בחברה באמצעות מניית זהב (מניית שליטה); משפחת פישר מאנגליה, מייסדת הרשת, מחזיקה ב־38%; ברשת שותפים גם בנק הפועלים (16%) ובעל השליטה באלון רבוע כחול מוטי בן־משה (16%). השניים נכנסו להשקעה בחברה בספטמבר האחרון, כל אחד מהם עם 25 מיליון שקל. הפועלים ביצע את ההשקעה באמצעות זרוע ההשקעות שלו, פועלים שוקי הון המנוהל בידי עומר קרייזל; בן־משה השקיע באמצעות חברה פרטית בבעלותו.
לפני המיזוג עם גו אקטיב כללה הולמס פלייס 22 סניפים. הרכישה הוסיפה לרשת מועדוני הכושר סניפים בערים שבהן לא היתה לה נוכחות. המיזוג יצר סינרגיה וחיסכון משמעותי בעלויות ניהול שתי הרשתות. כיום הרשת מצויה במהלך פתיחת שני סניפים נוספים בראש העין וחדרה.
שולט גם בסופר קופיקס
תחום מכוני הכושר באירופה עובר בשנים האחרונות הליך של מיזוג בין רשתות. הולמס פלייס הוקמה ב־1979 על ידי שבעה אנשי עסקים בריטים, בהם אלן פישר, יהודי מדרום אפריקה שהיגר ללונדון והקים את המועדון הראשון ברובע צ'לסי. כשמנתה 13 מועדונים, נמכרה הרשת לקרנות ההשקעה ברידג' פוינט ופרמירה, שהנפיקו אותה בבורסת לונדון ב־1997.
הסניף הראשון בישראל נפתח ב־1999 בקניון עזריאלי על ידי יונתן פישר, בנו של אלן. הרשת העולמית לא אישרה להשתמש בשמה והיא נקראה בארץ שייפ. ב־2007 רכש אלן פישר את הרשת העולמית בחזרה, הוביל שיפוץ של חדרי הכושר ואיחד את המותגים שייפ והולמס פלייס למותג הולמס פלייס ישראל. מלבד הולמס פלייס ומחלבות גד מחזיקה קרן גרין לנטרן (עם קבוצת משקיעים בינלאומית) ב־50% מסופר קופיקס, רשת המרכולים השכונתיים של רשת קופיקס.