$
חדשות נדל

מתגבש הסכם שיאפשר את המשך הטיסות משדה דב לאילת עד 2019

פריצת הדרך, עליה סיפר שר האוצר בכנס מדדים של כלכליסט, התאפשרה בעקבות הסכמת המדינה להעביר לגוש הגדול זכויות לבניית כ-137 דירות בתוכנית 3700, מתחם המשתרע מצפון לשדה דב והבנייה בו צפויה להתחיל מוקדם יותר

אמיתי גזית 17:1714.03.17

מתגבש הסכם בין המדינה למנהלי הגוש הגדול שיאפשר את המשך הטיסות משדה דב לאילת עד 2019, כך אמר הבוקר שר האוצר משה כחלון בכנס המדדים של כלכליסט. בשבועות האחרונים מתנהל משא ומתן שבו מצד אחד משרד רה"מ ואנשי אגף תקציבים במשרד האוצר, ומצד שני עורכי הדין המייצגים את בעלי הקרקע הפרטיים במתחם בו שוכן השדה, ומכונה הגוש הגדול.

 

נראה כי פריצת הדרך התאפשרה בעקבות הסכמת המדינה להעביר לגוש הגדול זכויות לבניית כ-137 דירות בתוכנית 3700, מתחם המשתרע מצפון לשדה דב והבנייה בו צפויה להתחיל מוקדם יותר. שווי זכויות הבנייה הוא כ-200 מליון שקל ומשקף דמי שימוש שאמורה לשלם המדינה לגוש הגדול עבור פעילות שדה דב מאפריל השנה, המועד שבו הוא היה אמור להתפנות על פי ההסכם עימם, ועד מועד הפינוי החדש בתחילת 2019.

 

לאור ההתפתחות נדחתה ליום ראשון ישיבה של ועדת השרים לחקיקה, שבה הממשלה אמורה להצביע בעד או נגד חוק שיחייב את פינוי השדה ב-2019.

שדה דב שדה דב צילום: עמית שעל

 

בשבוע שעבר הכנסת הצביעה בקריאה טרומית בעד החוק, למרות שאז עוד לא הייתה החלטה של ועדת השרים לחקיקה - כלומר בלי תמיכת הממשלה.

הערב אושרה בוועדת הפנים של הכנסת הצעת החוק שדה דב של הח"כים איציק שמולי (המחנה הציוני) ובצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) לקריאה ראשונה. ההצבעה על החוק בקריאה ראשונה במליאת הכנסת תיערך מחר.

 

ב-2007 נחתם הסכם בין המדינה לגוש הגדול לפיו, המדינה התחייבה לפנות את שדה דב ולקדם תוכנית בנייה עליו, בתמורה קיבלה 50% מזכויות הבניהי של הפרטיים, וכן הם ויתרו לה על דמי שימוש בקרקע. החלטת ממשלה מ-2012 קבעה כי השדה האזרחי יפונה ביוני 2016, אך בעקבות עתירה של חברת ארקיע ועיריית אילת, הסכימו המדינה ומנהלי הגוש הגדול על דחיית הפינוי לאפריל השנה, כלומר בעוד חודש. ראש העיר אילת מאיר יצחק הלוי לא קיבל את רוע הגזירה ובעקבות קמפיין שניהל בשנה האחרונה, יזמו חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ' ואיציק שמולי את החוק שקובע כי שדה התעופה האזרחי יפונה ב-2019 רק אחרי שהבסיס הצבאי יפונה.

 

בעקבות זאת יזם שר האוצר משה כחלון מתווה פשרה, לפיו השטח בו שוכן הטרמינל שממנו עולים לטיסות לאילת, יפונה. טרמינל זמני יוקם בשטח המחנה הצבאי, ויאפשר את המשך הטיסות לאילת עד 2019. המדינה הציעה לגוש הגדול דמי שימוש בסך 4 מיליון שקל לחודש, ובסך הכל כ-80 מיליון שקל עד מועד הפינוי הסופי ב-2019, כלומר בעוד כשנה וחצי. מנהלי הגוש הגדול סירבו להצעה בטענה כי דמי השימוש השנתיים הראויים הם כ-160 מיליון, כלומר פי 3 מהסכום שהציעה המדינה. בנוסף דרשו מהמדינה זכויות לבניית 137 דירות בשטח שנוי במחלוקת הכלול במסגר תוכנית בנייה מצפון לשדה דה המכונה 3700. התוכנית צפויה להבשיל מהר יותר ולכן העריכה המדינה כי שווי הזכויות הללו הוא כ-210 מליון שקל. הדרישה הזו היא שגרמה לפיצוץ המשא ומתן.

 

אחר כך, המדינה ניסתה לכפות את ההסדר על הגוש הגדול באמצעות פנייה לבית המשפט העליון, אך בשבוע שעבר הוא פסק כי אין הצדקה לדחיית מועד הפינוי. אלא שבמקביל הצליחו חברי הכנסת סמוטריץ ושמולי להעביר בקריאה טרומית את החוק שלהם, שלמעשה מאפשר לפנות את השדה רק ב-2019 ולעקוף פסק דין של בית המשפט העליון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x