$
חדשות נדל

ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה שוב את ההצבעה בתיקון לחוק החופים

למרות תמיכתו של השר כחלון, הוועדה החליטה להקים צוות בין משרדי נוסף שיבחן את המהלך; מטרת התיקון בחוק החופים היא לחייב בחינה מחדש של כל תכניות הבנייה שקיבלו היתר לפני שנת 2004, אז נכנס לתוקף חוק החופים

דותן לוי 13:3316.07.17

למרות תמיכתו של כחלון והגורמים המקצועיים במשרד הממשלה, ועדת השרים לענייני חקיקה החליטה לדחות את ההצבעה על תיקון חוק החופים, ובמקום זאת למנות צוות מומחים בין משרדי לבחינת הנושא.

 

 

 

מדובר במהלך שכבר בוצע בעבר. ביוני 2014 ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעתו של שר הפנים, גדעון סער, להקמת צוות בין משרדי בראשותו של מנכ"ל משרד הפנים, אשר יקבע האם ניתן להחיל רטרואקטיבית את חוק החופים. המשמעות: בתוך 60 יום תתבקש הוועדה להכריע - האם ניתן להביא לאישור מחודש תוכניות בנייה ישנות, שאושרו לפני התיקון לחוק החופים - בוועדה לשמירה על הסביבה החופית (הוולחו"ף). למרות ההחלטה, איש לא אכף את ביצועה, וככל הנראה הוועדה כלל לא התכנסה ומסקנות לא התקבלו בעניין.

 

תום פישר, פעיל במאבק, להגנה על חוף אכזיב. "אנשים אמרו לנו שלא אכפת להם, הם רוצים דירות נופש. הם רוצים דירה ליד הים, וההשלכות פחות מעניינות אותם" תום פישר, פעיל במאבק, להגנה על חוף אכזיב. "אנשים אמרו לנו שלא אכפת להם, הם רוצים דירות נופש. הם רוצים דירה ליד הים, וההשלכות פחות מעניינות אותם" צילום: ליאור חורש

 

 

מטרת הצעת החוק לתיקון חוק החופים היא לחייב בחינה מחדש של כל תכניות הבנייה בחופי ישראל שקיבלו היתר לפני שנת 2004 – מועד כניסתו לתוקף של חוק החופים.

 

חוק השמירה על הסביבה החופית (חוק החופים) לא חל באופן רטרואקטיבי, כלומר, תוכניות בנייה ישנות אשר סותרות את חוק החופים יכולות לצאת אל הפועל גם כיום, למעלה מעשור לאחר שחוקק החוק. מסיבה זו, עדיין מאיימות על החופים בישראל למעלה מ-50 תכניות בנייה שקיבלו היתרים מהמדינה לפני שנת 2004, חלקן קיימות עוד מתקופת המנדט. התיקון המוצע לחוק דורש לבחון מחדש את כל תכניות הבנייה הישנות לפי הסטנדרטים התכנוניים והסביבתיים המתקדמים שנקבעו בחוק החופים המקורי.

 

חשוב לציין כי כמה מהתוכניות שאיימו לפגוע בחופים כמו תוכנית לבנייה בחוף פלמחים וכעת התוכנית לבנייה בחוף אכזיב לא היו מאושרות בהתאם לחוק החופים. התיקון לחוק, שנוסח בסיוע ארגון ׳אדם, טבע ודין׳, זוכה לתמיכה רחבה בכנסת, אבל בפועל הערכה היא כי עומד להתקיים לגביו מאבק לא פשוט בוועדת השרים לענייני חקיקה, בשל אינטרסים שחלקם אינם רואים את טובת הציבור הרחב כערך עליון.

 

ח"כ דב חנין שמקדם את התיקון לחוק בשנים האחרונות אמר בעקבות ההחלטה: ״אני מברך את השר כחלון, הממונה על מערכת התכנון, על החלטתו לתמוך בחוק זה, ועל אמירתו שזהו חוק חשוב, חיוני ודחוף שמבטא את האינטרסים של הציבור הרחב להגן על חופי ישראל. אני מברך אותו על שעמד מול הלחצים מצד אינטרסנטים, ונשאר דבק בעמדה אותה הוא מבטא לאורך השנים, של מחויבות להגנה על החופים. למרבית הצער, הממשלה הזו ממשיכה להוכיח פעם אחר שהיא לא מחויבת לאינטרסים של הציבור, אלא לאינטרסנטים ולנדלניסטים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x