רם איזנברג זכה בפרס קרוון לאדריכלות גנים ונוף ל-2017
איזנברג זכה בפרס על תכנון גן קריית ספר בת"א בשל השילוב הייחודי והמוקפד של ערכים אורבניים, עיצוביים וחברתיים. הפרס הוא ע"ש אדריכל הגנים של ת"א אברהם קרוון
פרס קרוון לאדריכלות גנים ונוף לשנת 2017 יוענק לאדריכל הנוף רם איזנברג. הפרס ע"ש אברהם קרוון, אדריכל הגנים והנוף הראשון של ת"א (אביו של הפסל דני קרוון)
מוענק על תכנון גן קריית ספר ברחוב יהודה הלוי בת"א, "בשל השילוב הייחודי והמוקפד של ערכים אורבניים, עיצוביים וחברתיים".
חברות ועדת השופטים היו האדריכלית ברברה אהרונסון (יו"ר), מילנה גיצין אדירם, האדריכל גנית מייזליץ כסיף וד"ר עדה ו. סגרה.
ועדת הפרס קבעה כי הפרויקט "מהווה דוגמה ומופת לסטנדרטים מקוריים וחדשניים של טיפוח מרחבים ציבוריים בסביבה עירונית צפופה, תוך קשב לצרכי הקהילה. נימוקי השופטים במלואם יופיעו בחוברת הפרס".
הפרס, בסך 18 אלף שקל יוענק לאיזנברג ב-22 באוקטובר, במעמד ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי, בהשתתפות חבר השופטים, חתן הפרס וזוכי הפרס משנים קודמות.
אברהם קרוון (1902–1968) שימש אדריכל הגנים של ת"א במשך 40 שנה והשפיע רבות על תפיסת הגנים הציבוריים והמרחב הפתוח בעיר. קרוון נולד בעיר לבוב, אז בגליציה ובן שנה היגר עם משפחתו למנצ'סטר באנגליה. שם הושפע רבות מהגנים האנגליים. לארץ הגיע בשנת 1920. לת"א הגיע בתחילת שנות השלושים של המאה ה-20 והחל לעבוד במחלקת הנטיעות של העירייה. לאחר כמה שנים התמנה לראש מחלקת הנטיעות ולגנן הראשי של העיר. לבין הגנים שקרוון היה מעורב בתכנון ובביצוע שלהם ברחבי ת"א: גן מאיר, גן יעקב, גן לונדון, גן העצמאות, גן הפיסגה וגן התקווה. עיריית תל אביב הנציחה את שמו ב"גינת אברהם קרוון" ברחוב הרמן שפירא לא רחוק מזיגנגוף סנטר.