אחד מבעלי הקרקע בשדה דב תובע את ביטול הסכם הפינוי
העותר טוען שהמדינה אינה עומדת בהסכם וטרם פינתה את השדה האזרחי. כמו כן בג"ץ ידון בקרוב בעתירה לביטול חוק שדה דב
אחד מבעלי הקרקע בגוש הגדול דורש מהמנהלים מטעם בית המשפט לבטל את ההסכם עם המדינה, ואף שלח מכתב למדינה על רצונו לביטול חלקו בהסכם. "כבר למעלה משנה שהמדינה אינה עומדת בהסכם עם הבעלים וטרם פינתה את השדה האזרחי כפי שהתחייבה", כתב העותר נעם ארצי בהודעה למדינה ובבקשה לבית המשפט.
בית המשפט קבע כי בשלב זה לא יבוטל ההסכם ועל העותר להסביר מדוע על השופט להכריע בנושא זה. "לא אכריע בבקשתו בהקשר זה זולת אם ייתן טעם מדוע ייעשה אחרת", כתב השופט יעקב שקד.
- דחיית פינוי שדה דב תעלה 60 מיליון שקל
- מנהלי הגוש הגדול לכחלון: הפסק את הטיסות משדה דב תוך 30 יום - או שלם 2.5 מיליארד שקל
- ועדת הכלכלה קבעה: שדה דב ימשיך לשמש כשדה אזרחי עד 2019
לפני כעשרה ימים הוגשה תגובת העותר כי הוא "סבור שמתן החלטה על ידי בית המשפט הוא אינטרס ציבורי ויש בה משום הצהרת כוונות כי בית המשפט עומד ומגן על בעלי הקרקע תוך בחינה מדוקדקת לגופו של עניין מהו האינטרס שישרת וישמור על קניינם", כתב העותר. כעת שוב עומדת ההכרעה לפתחו של בית המשפט.
העותר ביקש לבטל את ההסכם עם המדינה בעניין פינוי שדה דב, בהמשך למכתב המנהלים לשר האוצר, מחודש מאי האחרון, בו התריעו על כוונתם לבטל את ההסכם נוכח הפרתו היסודית מצד המדינה, לאחר שזו לא הפסיקה את הטיסות ב־30 באפריל כפי שהוסכם, במסגרת הפשרה בבג"ץ מחודש מאי 2016.
המנהלים כתבו לשר האוצר, כי ביטול ההסכם יביא להשבת 50% מהזכויות בקרקע לבעלי הקרקעות בשווי של 4 מיליארד שקל וכן תביעה של בעלי הקרקע לקבלת דמי שימוש ראויים בקרקע בשווי של 2.5 מיליארד שקל.
בעקבות עתירת המנהלים לבג"ץ לביטול חוק שדה דב, הם השהו את ביטול ההסכם מצידם, עד אשר יתברר גורלו של החוק בדיון שיתקיים ב־18 בספטמבר בבג"ץ, ולפיו ימשיך השדה לפעול עד לסוף 2018 תוך השקעה של 60 מיליון שח והקמת טרמינל אזרחי חלופי בצדו הצבאי של שדה דב.
בין התכתובות בין העותר לבית המשפט על רצונו לביטול ההסכם השופט הציע לארצי להמתין לתוצאות העתירה בבג"ץ. "מוצע למבקש לשקול עמדתו בהקשר זה שכן הדיון בעתירה קרוב יחסית, ועל פניו נראה כי קיים קשר בין העתירה לביטול ההסכם, שכן אם העתירה תתקבל אזי טענת הגנה מרכזית של המדינה - קיומו של החוק הנ"ל — עשויה להיתקל בקושי ניכר".
המנהלים בקשו לדחות את בקשתו של ארצי לביטול ההסכמים, שכן לטענתם היא מזיקה לבעלי הקרקע.
העותר והמנהלים סרבו להגיב.