$
נדל

הקיפאון בשוק הדיור: ירידה של 8.7% במשכנתאות בחודש אוגוסט בהשוואה ליולי

לפי נתוני בנק ישראל, בהשוואה לחודש אוגוסט בשנה שעברה חלה ירידה של יותר מ-15% בהיקף המשכנתאות שניטלו. בסך הכל העמידו הבנקים 6,573 הלוואות למטרות דיור במהלך אוגוסט

ענת דניאלי 12:1027.09.17

במהלך חודש אוגוסט ניטלו משכנתאות בהיקף של 4.67 מיליארד שקל, מדובר בירידה של 8.7% לעומת חודש יולי. בהשוואה לחודש אוגוסט אשתקד מדובר בירידה של 15.2% - כך עולה מנתוני המשכנתאות שפרסם היום (ד') בנק ישראל.

 

נתוני בנק ישראל מציגים כי נרשמה ירידה בהיקף המשכנתאות וזאת לאחר שבחודשים יוני ויולי נרשמה עלייה קלה בהיקפים שעמדו על 4.91 מיליארד שקל ו-5.11 מיליארד שקל בהתאמה. זאת בהשוואה לנטילת משכנתאות בהיקף של 4.55 מיליארד שקל בחודש מאי. כך שנתוני המשכנתאות חזרו להציג את קיפאון שוק הדיור כפי שאנו רואים מחודש אוקטובר 2016.

 

 

 

הבנקים העמידו 6,573 הלוואות למטרות דיור, מתוכן 772 למטרת השקעה לעומת 1,153 משכנתאות למטרות השקעה באוגוסט אשתקד, ירידה של 33%. הגובה הממוצע להלוואה לדיור עמד בחודש אוגוסט על 710 אלף שקל.

 

נתון הירידה בהיקף המשכנתאות בחודש אוגוסט משקף את הקיפאון ברכישת הדירות. במשרד האוצר מדברים כבר תקופה על כך שהשוק בקיפאון. יואל נוה, הכלכלן הראשי במשרד האוצר בסקירתו לחודש יולי טען כי "ביולי נמשך הקפאון בשוק הדיור" כאשר נרשמה ירידה 9% במספר העסקאות לרכישת דירות בהשוואה ליולי אשתקד, וצוין כי מדובר באחת הרמות הנמוכות שנרשמו בחודשי יולי בעשור האחרון.

 

גם ברבעון השני של 2017 נוה הציג כי נרכשו 24 אלף דירות בלבד במהלך הרבעון וזו ירידה של 15% בהשוואה לרבעון אשתקד וירידה של 12% בהשוואה לרבעון הקודם.

 

 

 

ירידה בריבית בחודש הרביעי ברציפות

 

על פי נתוני בנק ישראל, שיעור הריבית הצמודה למדד עמדה בחודש אוגוסט על 3.51%, מדובר בירידה לעומת הריבית בחודש שיולי שעמדה על 3.62%. זהו חודש רביעי ברציפות של ירידה בריבות זו. הירידה החלה בחודש אפריל ומדובר בהתייצבות ותיקון לאחר שהריבית עלתה במשך שנה וחצי. בהשוואה לאוגוסט בשנה שעברה, הריבית הצמודה למדד עמדה על 3.21%.

 

שיעור הריבית השקלית (הלא צמודה) עמד בחודש אוגוסט על 2.91% ירידה משיעור של 3% בחודש יולי ובחודש אוגוסט אשתקד הריבית עמדה על 2.87%. גם כאן נרשמה ירידה בשיעור הריבית שנבלמה בחודש מרץ.

.

12 תגובות
בטל שלח
  • אין אלטרנטיבות 3מעבר לסכום הזה המיסוי גבוה והסיכון בשינוי במגמת השוק בעייתי.
    לשוב לבחור באזור שהוא לא מלא מכל צדייו בבניה ואף פעם לא היה מבוקש - כמו עפולה וקרית גת.
    הקריות מעניינות, חיפה - למרות שקשה למצוא נכס באזור סביר במחיר הזה.
    בדרום כדאי להשקיע בשדרות, בזהירות רבה.
    עידן,(24.10.17)
  • אין אלטרנטיבות - המשךמצב שני לגור בשכירות אחרי שכבר חסכתם והחלטת על קניית דירה - זה בזבוז של רוב הכסף.
    אם שליש מהלוואה ממוצעת של כ-65% שזה כמעט 22%, זה אומר ששכירת דירה זה בזבוז של כ-78% מכלל מחיר השכירות, למי יש את הכסף והאפשרות כבר לקנות.
    בצד של המשקיעים צריך לחשוב טוב מה לקנות ואיפה, הכסף בבנק עדיין לא עושה כלום וגם אין שום צפי שהמצב ישתנה, בארצות הברית הייתה עליה אחת קטנה בריבית וזהו.
    פה השינוי הכלכלי יתחיל רק כשנתיים אחרי ארצות הברית..
    לכן כרגע השקעות זעירות בנדל״ן עוד שוות - במיוחד עד 700 אלף ש״ח, מעבר
    עידן,(24.10.17)
  • אין אלטרניטיבות טובות לכסף ולמגוריםמי שיכול לרכוש דירה ומצפה לירידה גדולה - יפסיד.
    מחירים לא ירדו בקצב של עלות התשלום על דירה שכורה, בייחוד שבחצי שנה האחרונה הבנקים ירדו מגובה ריביות המשכנתאות הגבוהות וכיום יש מסלולים טובים.
    לגור בשכירות זה נחמד, כיף ולא מחייב להישאר באותו המקום בתחילה החיים, אך לאחר מכן כשכבר קיימת האפשרות לרכוש דירה - זה בזבוז.
    גובה הריבית החוזרת מכלל הללוואה (נגיד כ-65% בממוצע משכנתא מכלל סכום הקניה) הוא לא כזה גבוה יחסית למספר השנים שהיא פרוסה.
    כשלישי ממנו הולך לריביות, שזה פחות מרבע מכלל הסכום.
    עידן,(24.10.17)
  • משקיענים חייכו אכלתם אותה (ל"ת)
    שמשון,(28.09.17)
טען עוד
x