בלעדי לכלכליסט
האחים כפיר ומנור גינדי במו"מ מתקדם למכירת גינדי קפיטל ב-360 מיליון שקל
גינדי קפיטל, בבעלות כפיר ומנור גינדי והגיסים שלהם אורי לוי ואייל פרידמן, היא החברה האם של גינדי השקעות שהנכס העיקרי שלה הוא 25% מקניון TLV. המו"מ מתנהל מול איש עסקים יהודי שוויצרי וכולל גם פרויקטים למגורים
בעלי גינדי קפיטל ובראשם מנור גינדי נמצאים במשא ומתן מתקדם למכירת החברה לאיש עסקים יהודי המתגורר בז'נבה, כך נודע ל"כלכליסט". הנכס העיקרי של החברה היא חברת גינדי השקעות, שמחזיקה ב- 25% מקניון TLV Fashion.
- בצל הניסיונות למכירה: גינדי השקעות משלמת את החוב ויוצאת מהבורסה
- בזמן שגינדי קפיטל על המדף ממשיך שווי קניון TLV לרדת
- מנור וכפיר גינדי במכירת חיסול: מנהלים מו"מ למכירת מרבית הנכסים שלהם בישראל וברומניה
איש העסקים המיוצג בישראל על ידי יצחק דהן, הגיע בתקופה האחרונה מספר פעמים לישראל, סייר בקניון ונפגש עם מנור גינדי ואנשיו. ביום שלישי הקרוב צפויים אנשיו של איש העסקים לעבור על הדו"חות הכספיים של הקניון ולמחרת צפויים בעלי גינדי קפיטל לטוס לשוויץ כדי לסגור את העסקה. סכום העסקה עומד על כ-360 מיליון שקל. מי שמתווך בעסקה הוא הח"כ לשעבר רפי אלול.
גינדי קפיטל מוחזקת על ידי מנור וכפיר גינדי והגיסים שלהם אורי לוי ואייל פרידמן. החברה היא הבעלים (100%) של חברת גינדי השקעות הציבורית, שהנכס העיקרי שלה הוא קניון TLV בתל אביב ושלב א' של פרויקט המגורים הסמוך. חברה נוספת שבבעלות גינדי קפיטל היא "גינדי ייזום" הפרטית שבבעלותה פרויקטים של פינוי בינוי בגבעתיים, רמת השרון וחדרה. בנוסף לגינדי ייזום יש קרקעות ברומניה עליהם היא החלה כבר בהקמה של פרויקטים של מאות דירות למגורים שנועדו למכירה בשנתיים הקרובות.
כאמור, הנכס העיקרי שנמצא תחת גינדי קפיטל הוא קניון TLV אשר 25% ממנו נמצאים בבעלות של גינדי השקעות, ו-25% נוספים מוחזקים על ידי חברה פרטית של משה גינדי אביהם של מנור וכפיר ואחיו יגאל גינדי (שילדיו הם מבעלי חברת גינדי החזקות). 50% הנותרים מוחזקים על ידי חברת אלון רבוע כחול.
מצבה של גינדי השקעות בעיקר ברקע לכשלונו של הקניון הוביל אותה לקשיי נזילות ולבסוף להעמיד את החברה ונכסיה למכירה. יחד עם זאת בחודשים האחרונים ביצעו בחברה מספר מהלכים שנועדו לפרוע את חובותיהם למחזיקי אגרות החוב ולבסוף למחוק את החברה מהמסחר בבורסה.
בפברואר האחרון הפקידה החברה בחשבון נאמנות 50 מיליון שקל שהוזרמו ממשפחת גינדי ונועדו לתשלום עבור המחזיקים. סכום זה מצטרף להזרמה נוספת שביצעו הבעלים בהיקף של 30 מיליון שקל באוגוסט־ספטמבר 2017. יחד עם סכום של כ-20 מיליון שקל שנותרו מהלוואה שנטלו מבית ההשקעות ילין לפידות, הבטיחו את התשלום לבעלי האג"ח.
מאז שהעמידו את החברה למכירה נודע על מספר משאים ומתנים ובעיקר על מו"מ עם מוטי בן משה שנכון לעכשיו לא צלח. יחד עם זאת, חשוב לזכור שבן משה הוא בעל השליטה בחברת אלון רבוע כחול, וככזה יש לו את זכות הסירוב ברכישת הקניון ולכן ייתכן כי לבסוף בן משה יפעיל את זכות הסירוב וירכוש את הקניון בלבד.