הרוכשים נוהרים לסביון: 190 הצעות במכרז למכירת 14 מגרשים
במסגרת המכרז שפרסמה רשות מקרקעי ישראל נמכרו מגרשים בני חצי דונם בחלק הסמוך ליהוד ומושב מגשימים בסכום ממוצע של 2.75 מיליון שקל למגרש; מרבית הזוכים אינם תושבי סביון
רשות מקרקעי ישראל הצליחה לשווק 14 מגרשים בסביון בהיקף של לכ-40 מיליון שקל. מדובר במגרשים בני חצי דונם הממוקמים בחלקו הדרום מזרחי של הישוב לכיוון יהוד ומושב מגשימים.
- אשטרום תבצע לגינדי החזקות פרויקט באור יהודה במיליארד שקל
- ברוח פסיקת בג"ץ: בעלי קרקעות במושב מגשימים לא יזכו לזכויות יתר
- לאחר 6 שנות הקפאה: סביון תורחב, החקלאים יפוצו לפי הערכת שמאי
סביון נמנית על שורה של ישובים יוקרתיים שבהם מתגוררים גם כמה מעשירי ישראל, הישוב מחולק לסביון הוותיקה (שבה כ-800 בתים על שטחים גדולים של עד מספר דונמים), גני יהודה (שבה כ-250 מגרשים), וההרחבה של סביון (שכוללת כ-290 מגרשים מרביתם בשטח חצי דונם).
בדומה למגרשי ההרחבה המגרשים שהוצעו כעת למכרז הם בני חצי דונם ושווקו לאחר שזמן רב לא שווקו מגרשים בסביון. מסיבה זו הם נהנו מביקוש רב, כאשר 191 הצעות הוגשו.
מבדיקת "כלכליסט" עולה כי רוב הזוכים אינם תושבי סביון. המחיר הממוצע למגרש עמד על כ-2.75 מיליון שקל, מחיר נמוך יחסית בהשוואה לעסקאות שנסגרו למגרשים של חצאי דונם בשוק הפרטי אשר מחירם עמד על כ-4 מיליון שקל למגרש. המחיר הוא לפני מע"מ והוצאות פיתוח בהיקף של כ-300 אלף שקל לכל מגרש.
הערכה הייתה כי המגרשים ביישוב ימכרו במחירים גבוהים יותר וייתכן כי את הסיבה לרמות המחירים הנוכחיות ניתן לייחס לכך שמדובר במגרשים ששווקו במסגרת מכרז ולא דרך מתווכים שפנו לקהל יעד ממוקד יותר.
מבחינת מיקום המגרשים, מחצית מהמגרשים נחשבים לבעלי מיקום טוב, אולם המגרשים הגובלים במושב מגשימים ואלה הפונים ליהוד נחשבים לבעלי מיקום פחות טוב שכן עובר בהם קו מתח גבוה ובעתיד מתוכנן להיסלל בקרקע זו כביש ראשי שיחבר בין מגשימים לכביש 462.
חלק מהקרקע שאפשרה את הרחבת סביון היא קרקע ששימשה בעבר את מושב מגשימים והוחזרה לרשות מקרקעי ישראל. לפני שהושבו לרמ"י שטחים אלה שימשו לגידולי שדה, ללולי תרנוגולות ולמטע זיתים. בעבר אף תבע מושב מגשימים פיצוי גבוה יותר מזה שקיבל על הקרקעות.