בלעדי לכלכליסט
מאות דירות ושלושה מגדלים יוקמו ביפו ד’
במסגרת התוכנית לפינוי־בינוי ייבנו 800 דירות באחת השכונות העניות ביפו. לדברי היזם זו הזדמנות להתחדשות חברתית וכניסת זוגות צעירים למתחם
פרויקט פינוי־בינוי ל־800 דירות בשכונת יפו ד', השכונה הגדולה ביותר בדרום יפו, מגיע לישורת האחרונה, כך נודע ל”כלכליסט”. במסגרת הפרויקט ייהרסו 208 דירות בשמונה מבני רכבת ויוקמו 12 מבנים בתמהיל בינוי מגוון (29-9 קומות). הוועדה המקומית לתכנון ובנייה תל אביב אישרה בחודש שעבר להפקדה, בכפוף לתנאים, את תוכניתה של קבוצת אלמוג הפועלת במתחם. בשטח התוכנית המשתרעת על פני 26.5 דונם, בין רחוב הגיבורים, קהילת קנדה ושדרות ירושלים, יעבור הקו האדום של הרכבת הקלה.
התוכנית היא מסוג איחוד וחלוקה ללא הסכמת בעלים ובמסגרתה ייבנו בשדרות ירושלים בניינים של עד 9 קומות, בקהילת קנדה בניינים של עד 15 קומות ושלושה מגדלים בני 29-19 קומות בפינת הרחובות גיבורים וקהילת קנדה.
הפרויקט יכלול עד 1,000 מ"ר לשטחי ציבור בהם גן ילדים ומעונות יום ומתוכננים גם גם 1,670 מ"ר למטרות מסחר בקומת הקרקע של שדרות ירושלים.
בלב הפרויקט מתוכננים שטחי ציבורי בהיקף של 6.7 דונם, עם מתקני משחקים, נופש וספורט. פתרונות החניה לכלל הפרויקט יהיו תת קרקעיים ומתוכננים מרתפי חניה משותפים לכל המתחם.
להגן על הוותיקים
"זו תוכנית שמקודמת כבר שבע שנים בשכונה מורכבת מבחינה סוציו־אקונומית", סיפר אמיר הלר, משנה למנכ"ל קבוצת אלמוג והסביר "רחוב קהילת קנדה הוא המרכזי ובצד המערבי שדרות ירושלים. הפרויקט ייבנה בשלבים. אני מאמין שלקראת 2021 תחל בניית שלב א’ בתוכנית”.
בסקר חברתי שנערך במקום צוין כי ב־2011 הדיירים התארגנו ויוצגו על ידי עו"ד מיכאל גבע ובחרו בקבוצת אלמוג כיזם הפרויקט. 86% מהדיירים במתחם חתמו על החוזים לביצוע הפרויקט, כך שמבין 208 בעלי הדירות 179 חתמו על החוזים, בהן 15 דירות דיור ציבורי שבמתחם שבהן נחתם החוזה מול החברות המשכנות (עמידר וחלמיש). 21 דיירים מצויים בשלבי חתימה ו־8 מסרבים לחתום.
כיום יש במתחם 84 דירות שבהן מתגוררים בעלי הנכסים כאשר בשיעור ניכר מהן (35 דירות) דיירים מבוגרים מעל גיל 65 ובכ-7 מהן מתגוררים בעלי מוגבלויות שונות — אוכלוסייה פגיעה במיוחד להתחדשות עירונית. הוועדה המקומית אף ציינה זאת בהחלטתה והוסיפה כי יש לבצע יידוע לאוכלוסייה זו בדבר מגוון פתרונות וחלופות העומדים לרשותה.
העיקר: עמידה בזמנים
במאי התקיים מפגש לשיתוף הציבור עם התושבים. ״הנושא העיקרי שמעסיק את תושבי המתחם הוא לוחות הזמנים לאישור התוכנית והחשש מעיכוב או תקיעות בתהליך האישור או המימוש. הגוף העירוני האחראי על הקשר היא המישלמה ליפו", נכתב.
הלר ציין לסיכום כי "האזור יעבור התחדשות. בגלל שזה מתחם גדול יהיה בכך להוביל לשינוי באזור ברמה החברתית וישמש אלטרנטיבה לצעירים: רוב הפרויקט עם דירות של 80-60 מ"ר, וזוגות צעירים שרוצים להמשיך לגור בעיר יוכלו לרכוש דירות כאלה במחיר של החל מ-1.6 מיליון שקל. אלו יחסית מחירים ברי השגה לאוכלוסייה במעמד הבינוני. יכול להיות שיהיו גם משקיעים אבל היום עם ירידה בשוק המשקיעים יש פה אלטרנטיבה מצוינת לאוכלוסייה של משפחות שרוצה להישאר בעיר".