ביהמ"ש לעמוס לוזון: הבטחת פיצוי לדייר? תקיים
לוגאנו, שבשליטת עמוס לוזון ויואב פפושדו, תבעה בעל נכס ביהוד שסירב להתפנות ללא תמורה שלטענתו הובטחה לו. ביהמ"ש קיבל את עמדתו
בית משפט השלום ברמלה דחה לאחרונה תביעת פינוי שהגישה חברת לוגאנו, שבשליטת היזמים עמוס לוזון ויואב פפושדו, נגד דייר המחזיק משרד במתחם שבו אמור להיבנות פרויקט הפינוי־בינוי לוגאנו ביהוד. המתחם הוחזק במקור על ידי חברת עמידר, ושם היה לדייר נכס מסחרי בשכירות של דמי מפתח ששימש כמשרד ראיית חשבון ובהמשך כמחסן.
- עמוס לוזון מתכנן השקעה בקנאביס רפואי: "בקרוב נדווח באילו חברות"
- החניון הלא חוקי של לוזון נסגר והגישה לתחנת הרכבת סגולה נחסמה
- מכיס לכיס: עמוס לוזון מחלץ את מתחם הפיל מקבוצת לוזון
בינואר 2011 נחתם הסכם בין רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לבין חברת לוגאנו, שלפיו רמ"י תעביר את הקרקע לטובת פיתוח, וניתנה ללוגאנו הסמכות לתבוע את פינוי המחזיקים בקרקע. לאור הסכם זה החלו נציגי חברת לוגאנו לנהל משא ומתן לפינוי המחזיק במשרד, והובטחה לו תמורה נדיבה של שתי דירות בפרויקט.
הצדדים אף הגיעו להסכמות והחליפו טיוטות. אולם לאחר שהחברה השיגה הסכמה של 85% מהמחזיקים במתחם הבנייה וקיבלה היתר בנייה, היא נסוגה מההסכם מול הנתבע והגישה נגדו תביעת פינוי.
מדובר במתחם שאמורים להיבנות בו 185 דירות ב־18 בניינים, וכן שטח מסחרי. לטענת הנתבע, לוגאנו הציעה לו תמורת הפינוי שתי דירות בשטח כולל של 206 מ"ר ומחסנים וחניות הנלווים לדירות, כשעל 34 מ"ר עודפים ישלם הנתבע ללוגאנו 400 אלף שקל. מאוחר יותר חזרה בה היזמית והציעה לו דירה אחת תמורת המשרד.
הצדדים ניהלו משא ומתן והסכימו להמתין עד שלוגאנו תסיים את בדיקת סוגיות המיסוי. במקביל התקדמה החברה במשא ומתן מול שאר מחזיקי הנכסים, וכשהשיגה חתימות של 85% מבעלי הנכסים המיועדים לפינוי, היא חזרה בה מהצעתה השנייה.
במקום זאת, הגישה לוגאנו תביעת פינוי בה טענה כי היא נכנסת בנעליה של חברת עמידר, והעלתה טענות שונות נגד הנתבע בגינן יש לפנותו, כגון בנייה לא חוקית, חובות של מאות אלפי שקלים, נטישה של הנכס ועוד שלל הפרות לכאורה המזכות אותה לפנותו ללא כל פיצוי.
את הנתבע ייצג משרד עו"ד ארנון גרפי ושות'.
מטעם פרויקט לוגאנו יהוד בע"מ נמסר: "מדובר בתביעת פינוי נגד מחזיק בקרקע ביהוד. קרקע זו ביחד עם כל הזכויות והחובות הקשורות לתביעה נגד אותו מפונה, נמכרו ע"י חברתנו עוד בשנת 2017 לצדדים שלישיים, ועל כן העניין אינו נוגע כלל לחברות בקבוצת ים סוף נדל"ן".