$
חדשות נדל

משרד השיכון טוען לטעות קשה בנתוני מכירת הדירות החדשות של הלמ"ס

במכתב ששלח מנכ"ל משרד השיכון למנכ"ל הלמ"ס הוא מתריע כי נתון האמת לגבי מספר הדירות החדשות שנמכרו גבוה ב-80% מזה שפורסם השבוע על ידי הלמ"ס, וכי בפועל נמכרו 9,600 דירות ולא 5,300. פרסומי הכלכלן הראשי באוצר תומכים בטענת משרד השיכון

נמרוד בוסו 18:1616.07.19

משרד הבינוי והשיכון טוען כי נתוני האמת לגבי מספר הדירות החדשות שנמכרו, גבוהים בכ-80% מהנתון שפרסמה ביום ראשון האחרון הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס).

 

בעוד שעל פי הנתונים שפרסמה הלמ"ס, 5,310 דירות חדשות בלבד נמכרו בחודשים מרץ עד מאי 2019, טוען משרד הבינוי והשיכון כי על פי הנתונים שבידיו 9,600 דירות חדשות נמכרו בתקופה זו. מדובר בנתון הגבוה בלמעלה מ-80% מזה שפורסם על ידי הלמ"ס.

 

 

 

במכתב ששלח  מנכ"ל המשרד בני דרייפוס למנכ"ל הלמ"ס, הסטטיסטיקאי הלאומי פרופ' דני פפרמן, עדכון אותו דרייפוס לגבי נתוני משרד הבינוי והשיכון אודות רכישת דירות חדשות. "עולה כי הנתון שפורסם על ידי הלמ"ס אינו משקף כלל את המציאות", טען.

 

 

בני דרייפוס מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון בני דרייפוס מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון צילום: אריאל שרוסטר

 

 

עוד טען דרייפוס כי "ימים ספורים טרם הפרסום, התקבל במשרדנו נתון מאגף מיקרו כלכלה של הלמ"ס הדומה לנתון הקיים אצלנו במשרד. על כן, לא ברור מדוע בחרתם נתון זה, ולא את הנתונים התואמים את נתוני משרד הבינוי והשיכון, משרד האוצר ורשות המסים.

 

"החשיבות בפרסום הנתונים הינה בכך שיהיו קרובים ככל הניתן לנתוני האמת, והחשיבות שהמשק ומקבלי ההחלטות במשרדי הממשלה נותנים לנתונים המתפרסמים על ידכם הנה גבוהה מאוד. במצב דברים זה, נכון לא לפרסם נתונים אלה עד לקבלת נתוני אמת".

 

בתגובה, שלח היום פרופ' פפרמן מכתב תשובה לדרייפוס שבו התעקש על נכונות הנתונים של הלמ"ס, ואילו את הנתונים שהציג דרייפוס ייחס לפרק זמן ארוך יותר, בן חמישה חודשים, מינואר 2019 עד מאי 2019. "בהתחשב בעובדה כי מדובר במידע ממקורות שונים הפער ממש לא בשמיים, אך ננסה לחקור ולהבין אותו יותר לעומק ככל שניתן ולגשר עליו", כתב.

 

מלבד הלמ"ס, גורם נוסף אשר מפרסם נתוני רכישת דירות חדשות הוא אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר, זאת במסגרת הסקירה החודשית של שוק הנדל"ן למגורים. מבדיקה שערך "כלכליסט" מול סקירות הכלכלן בחודשים מרץ, אפריל ומאי עולה כי כמות הדירות החדשות שנרכשה על פי הכלכלן היא 9,300 דירות. כלומר – נתוני משרד האוצר קרובים משמעותית לנתוני משרד השיכון, וגבוהים בהרבה מנתוני הלמ"ס.

 

אין זו הפעם הראשונה שבה עולות טענות על רמת הדיוק של נתוני הלמ"ס בתחום המגורים. לפני כשלוש שנים פרסמה מחלקת המחקר של בנק ישראל דו"ח, אשר לפיו נתוני התחלות הבניה שמפרסמת הלמ"ס מדי רבעון סובלים מהטייה קבועה כלפי מטה (כלומר – נמוכים יותר מנתוני האמת), בשיעור ממוצע של 10%.

 

מאז פרסום הממצאים הללו טרם ננקטו צעדים כלשהם לתיקון ההטיה, ולפני כחצי שנה פרץ עימות נוסף בין משרד הבינוי והשיכון ובין הלמ"ס בעקבות פרסום נתוני התחלות הבניה על ידי הלמ"ס, אשר לטענת משרד השיכון הנם מטעים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x