הוסר המכשול לפרויקט הפינוי בינוי הראשון בחולון
פרויקט פינוי בינוי שקידמה הכשרת הישוב במתחם פיכמן נעצר לאחר שהתגלה כי הקו הירוק של הרכבת הקלה עובר באחד הבניינים, ונת"ע אף הגישה תביעת פינוי נגד הדיירים. כעת הושגה הסכמה בין הצדדים והדיירים יפנו את הדירות ב-1 בנובמבר 2020
הוסר האיום על פרויקט הפינוי בינוי הראשון בחולון: מחר (ה') צפוי להחתם הסכם פשרה בין נת"ע לדיירי מתחם פיכמן-ההסתדרות ובין חברת הכשרת הישוב, אשר יאפשר מעבר של הקו הירוק של הרכבת קלה במתחם ואת הוצאתו לפועל של פרויקט הפינוי בינוי להקמת 235 דירות חדשות.
- פלונטר בחולון: דיירים מסרבים לפנות בניין שניצב בתוואי הרכבת הקלה
- רגע לפני האישור: חולון מעכבת 1,000 דירות
- ראש העיר חולון: "אם לא תהיה תמ"א 38 - נגבש תוכנית משלנו"
במשך למעלה מעשור קודמה במתחם תוכנית פינוי בינוי, במסגרתה ייהרסו 116 דירות ישנות שהוקמו בשנות ה-60 לטובת פרויקט חדש. אלא שקידום התוכנית נתקל במכשול כאשר התברר כי במתחם עובר תוואי הקו הירוק של הרכבת הקלה, ומתוך המתחם שכולל 7 דונם, הפקיעה נת"ע 2.5 דונם ו-58 דירות קיימות, לטובת התוואי.
עם 15 מהדיירים הגיעה נת"ע להסכמות, ואלה התפנו מהדירות תמורת פיצוי כספי. כנגד 45 בעלי דירות עמם לא הושגה הסכמה וסירבו להתפנות, הגישה נת"ע תביעת פינוי לבית המשפט המחוזי בתל אביב. במקביל להליכים, קודמה תוכנית בנין העיר שערך האדריכל עידו אלונים, שקיבלה את תמיכת העירייה וקיבלה תוקף בינואר 2020.
בימים האחרונים הושגה הסכמה בין הצדדים, והיום ייחתם כאמור הסכם בין הדיירים שלא קיבלו פיצוי כספי, לבין נת"ע והכשרת הישוב. במסגרת ההסכם יפנו 45 בעלי הדירות במתחם את הדירות עד ה-1 בנובמבר 2020 , ואת כספי הפיצויים שמגיעים להם תעביר נת"ע לחברת הכשרת הישוב שתהרוס את כל 116 הדירות במתחם, ותקים ביתרת 4.5 הדונם שנותרו במקום שני מגדלים בני 235 דירות.
עלות הפיצויים, הפינויים, הריסת המבנים והכשרת התוואי של ציר "הקו הירוק" העובר במתחם, כמו גם בניית 45 דירות חדשות לבעלי הדירות שהופקעו והעדיפו לקבל דירה במסגרת הפרויקט לפינוי-בינוי מוערך בכ- 120 מיליון שקל. כל אחד מבעלי הדירות במתחם, שלא קיבל פיצוי כספי, יקבל במסגרת הפרויקט דירת 4 חדרים חדשה בתוספת מחסן וחנייה.
הסדרי הפינוי של בעלי הדירות המופקעות והיקף הפיצויים ששולמו על-ידי חברת נת"ע הושגו לאחר מאבק משפטי, שהתנהל בשנה האחרונה בבית המשפט המחוזי בתל אביב. את הדיירים ייצג עו"ד צדוק צדיק, שטען כי אין לקפח את זכויותיהם של בעלי הדירות המופקעות תמורת פיצוי כספי, אלא להבטיח דיור חלוף במסגרת הפרויקט החדש. הסכם הפשרה בין נת"ע לדיירים ולחברת הכשרת היישוב, יובא לאישור בית המשפט וצפוי לקבל תוקף של פסק דין.
כעת עם חתימת ההסכם יועברו כספי הפיצויים שמגיעים לבעלי הדירות לידי הכשרת הישוב, שתקים במקום שני מגדלי מגורים בהם יקבלו בעלי הדירות המופקעות דירות חדשות. היתר הבנייה לפרויקט צפוי להתקבל במהלך השנה הקרובה.
לדברי עו"ד ענבל קנקה מנהלת אגף הפקעות בנת"ע: "פרויקט פיכמן הוא סנונית ראשונה לפרויקטים מסוג זה. מעבר הקווים של הרכבת הקלה ובעתיד המטרו, באזורים מתפתחים בהם קיימים מבנים מיושנים והיעדר תשתיות תחבורה מתקדמות, יוצרים הזדמנויות חדשות להתחדשות עירונית אורבנית, ותנופה במקומות שהיו בעבר תקועים עקב חסמים שונים. אנו צפויים לראות פרויקטים דומים לאורך 3 קווי הרק"ל ו 3 קווי המטרו שנמצאים כעת באישור".