בלעדי לכלכליסט
אינטל שכרה 4 קומות בעזריאלי המשולש בת"א
לכלכליסט נודע כי אינטל תשכן את חברת הבאנה לאבס בארבע מתוך 17 הקומות שמפנה בזק. בעזריאלי מקיימים מגעים עם שוכרים לאיכלוס יתר הקומות
למרות הקיפאון המתמשך בענף המשרדים בעקבות משבר הקורונה, בשוק עדיין מתבצעות עסקאות בהיקף של אלפי מ"ר. ל"כלכליסט" נודע כי חברת אינטל, שהודיעה השבוע כי היא עשויה לעבור למיקור חוץ של מעובדיה, שכרה ארבע קומות בשטח כולל של 6,000 מ"ר במגדל עזריאלי המשולש בתל-אביב. המשרדים מיועדים לשמש את עובדי חברת הבינה המלאכותית הבאנה לאבס, אותה רכשה אינטל בסוף 2019 תמורת 2 מיליארד דולר ושיושבת כבר היום בקומה אחת במגדלי עזריאלי.
- על רקע העיכוב בפיתוח השבבים החדשים: המהנדס הראשי של אינטל עוזב
- "גם בהנחה שאינטל תסגור מפעלים, המפעל בישראל יהיה מהאחרונים"
- אינטל מוותרת על היתרון היחסי מול החברות המתחרות
ארבע הקומות שתאייש הבאנה לאבס, הן חלק מ־17 הקומות במגדל המשולש שעתידה חברת בזק לפנות בסוף השנה. ב־2018 חשף "כלכליסט" כי לאחר 20 שנה, בזק - השוכרת הוותיקה והמשמעותית ביותר במגדלי עזריאלי - עוברת לחולון, לאחר שחתמה עם עזריאלי על הסכם שכירות בפארק העסקים של החברה בחולון.
בזק משלמת 78 שקל למ"ר במגדל המשולש בעזריאלי תל אביב, על שטח נרחב של 22,400 מ"ר, בין קומה 11 לקומה 27. לאחר פינוי השטח, בעזריאלי שואפים לקבל סכומי שכירות גבוהים יותר שנעים סביב 110 שקל למ"ר ויותר - בדומה למחירים טרום תקופת הקורונה, ותלוי ברמת הגמר. שכר הדירה הממוצע במגדל משקף כ־7.5 מיליון שקל לשנה לעסקה הנוכחית. עוד נודע כי לגבי יתר השטחים שמפנה בזק במגדל המשולש, מתקיימים מגעים עם מספר חברות להשכרת קומות נוספות.
במקביל, עזריאלי אמורה לאכלס עד סוף 2020 את שטחי המשרדים במגדל עזריאלי טאון הסמוך, שהוקם על השטח שעליו ישבה בעבר קופת חולים כללית, בהשקעה כוללת של למעלה ממיליארד שקל. לפי דוחות החברה לרבעון בראשון, שטחי המשרדים בעזריאלי טאון, כ־50 אלף מ"ר, כבר הושכרו כמעט במלואם, אולם אחת השוכרות הגדולות בבניין החדש היא חברת החללים המשותפים WeWork, שדחתה ב־2019 הנפקת ענק בשל ביקורת קשה של משקיעים על מבנה ההשקעה, מה שהוביל בהמשך לפרישת הממייסד והמנכ"ל אדם נוימן. על כל אלה יש להוסיף גם את המשבר בשוק חללי העבודה השיתופיים שהיכה בה והעמיד בקשיים את המודל העיסקי עליו מתבססת החברה - שכירות לטווח ארוך והשכרת שטחים לטווח קצר.
"כלכליסט" פרסם השבוע כי בנוסף ל־10 הקומות שכבר שכרה, הוסיפה פייסבוק שתי קומות נוספות במגדל עזריאלי שרונה. מהלך זה הוא בניגוד למגמה בשוק המשרדים מאז פרץ משבר הקורונה, שבמרכזו צמצום שטחי משרדים בכל תחומי העיסוק, בעקבות המעבר לעבודה מהבית.
על רקע ההאטה בענף והצהרת חברות הייטק כמו צ'ק פוינט, כי יפעלו לצמצם את שטחי המשרדים, צפוי קושי גם לקבוצת עזריאלי למצוא שוכרים לשטחים הנרחבים שבבעלותה, כגון יתר הקומות המתפנות במגדל המשולש, וכן השכרת שטחים במגדל הספירלה - שיהיה המגדל הרביעי במרכז עזריאלי, שצפוי להתנשא ל־90 קומות. יחד עם זאת, בניית המגדל צפויה להסתיים רק בעוד חמש שנים.
בחברות עזריאלי ואינטל סירבו להגיב לידיעה.