"התחנה המרכזית הישנה בתל אביב תהיה להיט"
חברת לוינשטיין קנתה 25% מהמתחם. לוטן: "זה אזור שאפשר לטפח אותו, לטפל בו, אבל אם יהיה בעלים אחד אז אפשר להקים פה משהו לתפארת מדינת ישראל"
אף שלוטן מכוון מאמצים רבים לבנייה בפריפריה, הוא יודע שהביקושים הגדולים ממשיכים להגיע לתל אביב. מהקומה ה־33 של מגדל לוינשטיין, הממוקם על רחוב מנחם בגין בתל אביב, ניתן לראות כמעט את כל הפרויקטים הקיימים והעתידיים של החברה.
לוטן מרים את המסך החשמלי שמסתיר חלון זכוכית ענק ומצביע על נקודה רחוקה באופק, שם הוא מאמין נמצאת הפנינה הנדל"נית הבאה של תל אביב. "אנחנו קנינו 25% מהתחנה המרכזית הישנה", הוא אומר. "קנינו את הקרקע מכמה חברות שאספו שם קרקעות במשך השנים. יש עוד עורך דין שמחזיק 20% מהקרקע ויש עוד עשרות בעלים שהם נכדים של בעלים שמחזיקים חלקים נוספים. אנחנו מאמינים שזה יהיה הלהיט הבא. זה אזור שאפשר לטפח אותו, לטפל בו, אבל אם יהיה בעלים אחד אז אפשר להקים פה משהו לתפארת מדינת ישראל".
לפי תוכנית המתאר של תל אביב (תא5000), הקרקע מיועדת לבנייה עתידית למגורים, מסחר ותעסוקה. "לעניות דעתי זה צריך להיות בעיקר מגורים בסדר גודל של 1,000 יחידות דיור עם קומה של מסחר. לא עזריאלי אבל מרכז מסחרי נחמד". היעד הנוסף שאליו מכוון לוטן את מרצו הוא פרויקט תמ"א 38 ענק באבן גבירול בחלק שבין רחוב פנקס ופארק הירקון, והוא כולל שישה בנייני רכבת שבהם 132 דירות שיחוזקו וישופצו ועליהם ייבנו עוד 96 יחידות דיור.
לוטן, שכבר מכיר היטב את תחום ההתחדשות העירונית, בין היתר מעסקיו בהודו שם הוא מקדם פרויקט פינוי־בינוי ענק, צוחק כשהוא נשאל היכן יותר קשה לו. "בישראל", הוא עונה בנחרצות. "בהודו הממשלה קבעה כללים. כל אחד שמתפנה מקבל דירה חדשה של 24 מ"ר נטו והוא נורא שמח. הממשלה קבעה שהוא מקבל 5,000 רופי מהיום שאני מפנה אותו ועד שהוא חוזר וזה עובד. גם שם רבים, אבל זה עדיין עובד. זה טס. אני בונה שמונה בניינים במומביי והתחלנו לבנות לפני שנה וחצי. גם שם יש מריבות, אבל זה עובד. שם מישהו לא רצה להתפנות, יש טרקטור, משטרה, שנה טובה". כשהוא נשאל בתוך כמה זמן להערכתו יוכל להרים את המסך ולראות מולו בניינים בתחנה המרכזית, הוא משיב: "בתוך שמונה שנים בערך. אני בן 67. אני לא נעשה צעיר מיום ליום".