$
מונדיאל 2010
מונדיאל קצר

ממשלת בריטניה החליטה להשקיע יותר בטיפוח ספורטאים צעירים

אחרי עוד קיץ בו נבחרת הכדורגל שלהם רשמה הישג די עלוב בגביע העולם, ואנדי מארי, הטניסאי הבריטי הגדול ביותר של הדור שוב לא הצליח להעפיל לגמר ווימבלדון - ממשלת בריטניה החליטה להעלות את ההשקעה בספורט. האם זה יעזור?

ניצן פלד 19:0305.07.10
סטגנציה בעולם החי היא בגדר מדע בדיוני. לא משהו שבאמת קורה. אבל המציאות מלמדת אותנו אחרת – יש דברים שהם תמיד אותו דבר. אופי, למשל. כמה פעמים אופי של בנאדם משתנה? מעט. ושל אומה? עוד פחות. ברוב המקרים מה שהיה הוא שיהיה. נבחרת גרמניה מלאה בזרים? זה לא ימנע מהם לתקתק 90 דקות של כדורגל מופתי ביעילותו. לברזיל יש מאמן קשוח והגנתי? זה לא עזר להם לשמור על קור רוח ברגע שנקלעו לפיגור ראשון בטורניר ולא לאבד את הראש. ואנגליה? ובכן, כבר 40 שנה שהיא אומת ספורט אנדר-אצ'יברית, לוזרית מפעימה, הסובלת מאופטימיות מעוררת רחמים. שני דברים, עם זאת, אפשר לומר לזכותם: 1) הם לעולם לא חדלים להאמין. 2) בזמן האחרון הם באמת מנסים לשנות את גורלם העלוב.

 

אחרי עוד קיץ בו נבחרת הכדורגל שלהם רשמה הישג די עלוב בגביע העולם, ואנדי מארי, הטניסאי הבריטי הגדול ביותר של הדור שוב לא הצליח להעפיל לגמר ווימבלדון – וכשהמשחקים האולימפיים של לונדון 2012 כבר נראים באופק – ממשלת בריטניה החליטה לעשות מעשה.

 

לפיכך, אתמול (ב') הוכרז כי 50 מליון ליש"ט נוספים מתוך קופת הלוטו הלאומית יוזרמו לטיפוח ספורטאים צעירים. וזו רק מנת הפתיחה. בשנה הבאה יעלה הסכום המוקצה מהקופה הזו לספורט מ-16% ל-20%. וכשמדובר בקופה של למעלה מ-1.6 מליארד ליש"ט, 4% זו תוספת של 64 מליון ליש"ט. לא כסף קטן.

  

שחקני נבחרת אנגליה. בשנה הבאה יעלה הסכום המוקצה מקופת הלוטו  לספורט מ-16% ל-20%. שחקני נבחרת אנגליה. בשנה הבאה יעלה הסכום המוקצה מקופת הלוטו לספורט מ-16% ל-20%. צילום: אי פי אי

 

"הספורט חשוב למדינה"

 

"השבועות האחרונים הוכיחו שוב כמה ספורט חשוב למדינה שלנו", אמר היום שר התרבות הבריטי ג'רמי האנט, "התכנית החדשה שלנו תראה מליונים רבים נוספים הולכים לטיפוח כישרונות צעירים בספורט כך שהם יקבלו את כל העזרה לה הם זקוקים על מנת להפוך לאלופי העולם ו-ווימבלדון בעתיד".

 

אך האם האנט בסך הכל מייצג פה נאמנה את בוחריו ומפגין אופטימיות חסרת תקנה? אולי כן. אחרי הכל, רק לפני כמה שבועות כתבנו פה איך למרות הכסף הרב שמותג ווימבלדון מגלגל זה עדיין לא עזר להם להפוך אף בריטי לאלוף ווימבלדון מאז 1936. בכלל, כסף לא חסר בספורט הבריטי. השאלה מה עושים איתו.

 

רק השבוע הבעלים מאיחוד האמירויות של מנצ'סטר סיטי הפכו את יאיא טורה לשחקן היקר בתולדות הפרמיירליג (גם ככה ליגה שמשלמת משכורות מופרכות) עם משכורת חסרת תקדים של 200 אלף ליש"ט לשבוע). והדאבליסטית צ'לסי קנתה קשר ישראלי מזדקן ב-6 מליון פאונד ותשלם לו 70 אלף פאונד בשבוע לארבע השנים הקרובות.

 

ואולי האנט יודע על מה הוא מדבר. בסידני 2000 בריטניה הביאה הביתה מהמושבה לשעבר 28 מדליות, 11 מהן מוזהבות. 4 שנים אח"כ המספרים נותרו דומים: 31 ו-9. אבל מאז שהלונדונרים יודעים שב-2012 האירוע יתקיים אצלם הם משקיעים יותר כסף בטיפוח ספורטאים צעירים, וכבר לפני שנתיים התוצאות נראו בשטח. בריטניה זינקה למקום הרביעי בטבלת המדליות וזכתה ב-47 פיסות מתכת, 19 מהסוג השווה ביותר.

 

ככה שכסף יכול לקנות הצלחות גם אם הוא לא נשפך כמו מים על כדורגלנים זרים. אלא שהדרך היחידה לעשות זאת כמו שצריך היא סבלנות. הוועד האולימפי שם לו למטרה את 2012, אבל בטניס ובכדורגל אין איזה תאריך יעד שעוזר למקד את הפעילות והענפים הללו חיים בינתיים מכישלון לכישלון. לכן הממשלה חשפה גם תכנית חדשה לתחרויות כמו אולימפיאדות בין בתי ספר, יחד עם העובדה שצמד בריטים צעירים זכו השנה בטורניר הזוגות לנוער בווימבלדון,

 

אפשר אולי לחשוב שהאנט באמת מאמין במה שהוא אומר. אופטימיות, כאמור, היא לא הבעיה של הבריטים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x