ארה"ב: מספר 1 במדליות, מספר 3 בבונוסים
סין ורוסיה זכו בפחות מדליות מארה"ב, אבל שילמו יותר על בונוסים לספורטאים
ארצות הברית חילקה בונוסים לזוכי המדליות: 25 אלף דולר לזהב, 15 אלף דולר לכסף ו-10,000 דולר לארד. הסכומים נמוכים במידה ניכרת מהסכומים שמחלקות מדינות כמו רוסיה ואיטליה. עם זאת, הסכומים הנמוכים עשויים להתגלות כהגיוניים בכל הקשור לשמירה על אחריות פיסקאלית, שכן ארצות הברית זכתה ב-104 מדליות באולימפיאדת לונדון 2012, המספר הגבוה ביותר מקרב כל המדינות המשתתפות. המספר הזה כולל 46 מדליות זהב.
הענקת גמול לביצועים הללו היא משימה יקרה, במיוחד אם לוקחים בחשבון שהוועד האולימפי האמריקאי משלם לכל מדליסט בנפרד. כלומר, נבחרת הכדורסל האמריקאית אמנם זכתה במדליית זהב אחת, אך כל אחד מ-12 שחקני הנבחרת זכאי לבונוס של 25 אלף דולר עבור הזכייה. על פי ספירה זו, הספורטאים האמריקאיים קטפו 147 מדליות זהב אינדיבידואליות, קרוב לפי 3 יותר מאשר סין, שזכתה ב-56 מדליות. מדליות הזהב לבדן יעלו לוועד האולימפי האמריקאי 3.7 מיליון דולר, והעלות של כלל המדליות תסתכם ב-5.1 מיליון דולר.
עם זאת, המדינה עם החשבון הגדול ביותר היא רוסיה, שמשלמת 135 אלף דולר עבור כל מדליית זהב, 82 אלף דולר לכסף ו-54 אלף דולר לארד, כך שהעלות של אולימפיאדת לונדון עומדת על 12.7 מיליון דולר, מתוכם 6.7 מיליון דולר שחולקו ל-50 זוכי מדליות הזהב. ועדיין, הבונוס שמעניקה רוסיה לזוכים בזהב אינו הגבוה ביותר. איטליה, לדוגמה, תגמלה את הזוכים בזהב ב-182 אלף דולר. איטליה זכתה במספר מדליות קטן בהרבה מרוסיה.
קשה לקבוע איזו מדינה מעניקה את הסכום הגבוה ביותר עבור זכייה במדליית זהב, מכיוון שהמידע אינו זמין עבור כל המדינות, ובחלק המקרים הוא פשוט אינו מהימן. סין למשל לא אישרה את נתוני הבונוסים מאז 2004, שבה שילמה 31,400 דולר עבור כל מדליית זהב. על פי כמה דיווחים, ב-2008 עלה הסכום ל-55 אלף דולר, והוא עומד כעת על 78,500 דולר, אך הרשויות הסיניות לא אישרו שום נתון.
נשמעו טענות גם שקזחסטן משלמת 250 אלף דולר עבור כל מדליית זהב, פירוש הדבר שהמדינה תצטרך לספק 1.75 מיליון דולר לשבעת זוכי מדליות הזהב שלה. כמו כן, ישנן שמועות שהסכום שאזרבייג'ן הבטיחה גבוה פי 2 משל קזחסטן. קירגיסטן, אוזבקיסטן וסינגפור הבטיחו גם כן לשלם סכומים אדירים עבור מדליות הזהב (כ- 800 אלף דולר).
אמנם לא ניתן לאשר את הטענות האחרונות, אך ניתן לקבוע בקלות איזו מדינה מדורגת בתחתית הרשימה: המדינה המארחת בריטניה, שכלל אינה מעניקה בונוס כספי לזוכי המדליות. זו בהחלט תהיה אכזבה לספורטאים הבריטים שעזרו למדינה לגרוף 65 מדליות, שמדרגות אותה במקום הרביעי בטבלת המדליות, אם כי חלק מהספורטאים הללו יזכו לכבוד בדמות הופעה על בול ממלכתי.
הספורטאים האולימפיים הבריטים אינם היחידים שזוכים למתנות מארגונים מחוץ לוועד האולימפי. הספורטאים האמריקאים חזרו עם ציוד בשווי אלפי דולרים שהוענק להם בחינם. התאחדות הכדורגל האמריקאית תשלם לנבחרת הנשים 1.5 מיליון דולר בזכות הזכייה במדליית הזהב, והקרן של איגוד ההיאבקות האמריקאי תעניק לארבעת המתאבקים שעלו על הפודיום מגוון בונוסים. שבע השחייניות שהשתתפו בנבחרת האוסטרלית שזכתה בסופו של דבר בגמר מירוץ השליחים 4×100 בחתירה יקבלו תשלום של 60 אלף דולר מאיגוד השחייה האוסטרלי.