האם הספונסר הראשי של המשחקים הפראלימפיים פוגע בנכים?
לקראת טקס הפתיחה, המארגנים כבר מצהירים כי אלה צפויים להיות המשחקים הפראלימפיים הגדולים והטובים ביותר אי פעם, ובמקביל מיהרו להגן על המעורבות של התאגידים שעזרו לממן אותם
מארגני אולימפיאדת לונדון 2012 הגנו על המעורבות של ענקית ה-IT אטוס במשחקים הפראלימפיים, זאת לנוכח איומים מצד המתנגדים לקיומו של "יום מחאה" במהלך המשחקים.
לקראת טקס הפתיחה, המארגנים כבר מצהירים כי אלה צפויים להיות המשחקים הפראלימפיים הגדולים והטובים ביותר אי פעם, ובמקביל מיהרו להגן על המעורבות של התאגידים שעזרו לממן אותם.
אטוס היא ספונסרית בכירה של המשחקים, שמספקת את הטכנולוגיה שתפעיל את מערכות המידע, עליהם נסמכים המארגנים, הספורטאים והתקשורת. שם החברה יעטר גם את שלטי החוצות בכניסה לפארק האולימפי ואת השרוך של כרטיסי הכניסה שיענדו הספורטאים, אנשי התקשורת, המתנדבים והמארגנים.
אולם מנגד פעילים למען זכויות הנכים, זועמים על המעורבות של החברה, מכיוון שהיא זכתה בחוזה ממשלתי בגובה 100 מיליון ליש"ט לביצוע המבדקים השנויים במחלוקת במהלכם נקבע האם האנשים שזכאים לקצבה "כשירים לעבודה".
תנועת UK Uncut הבטיחה לנקוט ביום מחאה ב-31 באוגוסט, במסגרתו ינסו לסגור את המטה המרכזי של החברה בלונדון.
"זו אירוניה מזעזעת שאטוס היא ספונסרית ראשית של לונדון 2012, זאת על אף שהיא פועלת בשם הממשלה להריסת חיי אנשים עם מוגבלויות", מסרה טארה פלוד, שזכתה במדליית זהב במשחקים הפראלימפיים בברצלונה ב-1992, ומאז הפכה למארגנת קמפיינים ומחנכת.
הוועדה המארגנת של משחקי האולימפיאדה והמשחקים הפראלימפיים של לונדון (Locog), שמצאה עצמה שוב נאלצת להגן על מעורבות של ספונסר שנוי במחלוקת, בדיוק כפי שקרה עם דאו לפני תחילת האולימפיאדה, עמדה גם הפעם מאחורי החברה הבעייתית. "אטוס היא שותפה טכנולוגית חשובה. הם מעורבים כבר כמה שנים ומספקים פורטל למתנדבים, מערכת לניהול תהליכי מידע והפצת התוצאות. הם נדבך חשוב ומוערך בארגון המשחקים הללו", מסר מנכ"ל הוועד המארגן פול דייטון.
הוא טרח אף להגן בצורה רחבה יותר על המעורבות של הספונסרים, וטען כי בלי התרומה שלהם המשחקים לא היו יוצאים לפועל במתכונתם הנוכחית. "כל הספונסרים האולימפיים הם גם ספונסרים של המשחקים הפראלימפיים. אין פה עניין של ספונסרים עצמאיים רק למשחקים הפראלימפיים. כל הספונסרים שלנו מאפשרים את קיום התחרויות. התקציב שלנו הוא מעט גבוה יותר מ-2 מיליארד ליש"ט, כמיליארד ליש"ט מתוכו נובעים ממזומן או שירותים שמספקים הספונסרים", הסביר דייטון.
"כמו כן, מדובר בתרומות שמעבירים הספונסרים הלאומיים לוועדות האולימפיות והפראלימפיות הלאומיות, שמממנות את התמיכה במשלחות. בלי הספונסרים, לא האולימפיאדה ולא המשחקים הפראלימפיים היו מתקיימים בצורה זו".
בניגוד לאולימפיאדה, שבה אסור לפרסם במתקנים, מודעות של מותגים מורשות במתקנים של המשחקים הפראלימפיים.
אף שנמכרו כ-2.5 מיליון כרטיסים למשחקים הפראלימפיים, לעומת 8.8 מיליון לאולימפיאדה, בימים העמוסים ביותר בפארק האולימפי, יזרמו לסטנפורד מספר כמעט זהה של אנשים.
המשחקים הפראלימפיים צפויים להיות הראשונים שכל הכרטיסים אליהם יאזלו. קרוב ל-2.4 מיליון כרטיסים כבר נמכרו, ו-100 אלף הנותרים יהיו זמינים בקבוצות של 10 אלף במהלך המשחקים עצמם. הכרטיסים לטקס הפתיחה, שייערך היום בערב כבר אזלו. ראש עיריית לונדון, בוריס ג'ונסון, אומר כי הוא משוכנע שגורם ההרגשה הטובה שכבש את העיר והמדינה כולה בזמן האולימפיאדה יישאר גם לאורך המשחקים הפראלימפיים. "המסר שלי ללונדון ולעולם הוא שאלה עומדים להיות משחקים נפלאים, פסטיבל מרשים של מאמצים והישגים", הצהיר ג'ונסון.
"ולכל מי שחושב שכבר ראה מספיק ספורט והגיע לרוויה הרשו לי להשתמש במשפט שמרגרט תאצ'ר פעם כמעט אמרה – בכל הנוגע לאולימפיאדה ולמשחקים הפראלימפיים, אין כזה דבר שובע.
"המשחקים הפראלימפיים והצורך להתכונן אליהם העניקו לנו את הדחיפה להוציא סכומים מרשימים בגרין פארק, קינג'ס קרוס ובמקומות אחרים. התכנית הזו תמשיך, אך אנחנו לא יכולים לעשות הכל בו זמנית, ואנשים יעריכו שמדובר בסכומי כסף נכבדים", הוסיף ג'ונסון. "אולם, אנחנו מוציאים כסף ככל יכולתנו בזמנים קשים אלה, כדי להפוך את לונדון לנגישה יותר. אלה יהיו המשחקים הנגישים ביותר עד כה".