$
ספורט עולמי

פרמיירליג: הוצאות האוהדים על כדורגל עלו ב-45% מאז 2006

בעת השקת המדד ב-2006, סל הפריטים של יום המשחק עמד על 77.95 ליש"ט. אולם, על פי הניתוח האחרון, העלות עומדת כעת על 112.87 ליש"ט

סוכנויות הידיעות 17:3210.09.12

מדד אוהדי הכדורגל של וירג'ן מאני, העוקב מאז 2006 אחר עלויות הכדורגל, נועד לעזור לאוהדים להתחקות אחר עליות וירידות במחיר האהדה של הקבוצה שלהם. החברה זיהתה את הפריטים החיוניים שהאוהדים רוכשים ביום המשחק ועוקבת אחר עליות וירידות במחירים.

 

בעת השקת המדד ב-2006, סל הפריטים של יום המשחק עמד על 77.95 ליש"ט. אולם, על פי הניתוח האחרון, העלות עומדת כעת על 112.87 ליש"ט – זינוק של קרוב ל-45% ליום משחק. המדד מתפרסם כל שלושה חודשים, וצוות המחקר של החברה בוחן את העלות של מגוון פריטים, עליהם מוציאים אוהדי הכדורגל כסף. סל המוצרים כולל גלון של דלק (3.7 ליטר), פיינט בירה, סנדוויץ', כרטיס נסיעה ברכבת, כרטיס המשחק, חולצה של הקבוצה, עלות הצפייה במשחק בטלוויזיה ותכנייה של המשחק.

 

 

אוהד ארסנל. מנתוני המדד עולה כי העלות של הצפייה בכדורגל, בהתאמה לאינפלציה, מתקרבת לשיא של כל הזמנים, ועולה בכל שנה ב-11% - פי 3.5 משיעור עליית המחירים בכלכלה אוהד ארסנל. מנתוני המדד עולה כי העלות של הצפייה בכדורגל, בהתאמה לאינפלציה, מתקרבת לשיא של כל הזמנים, ועולה בכל שנה ב-11% - פי 3.5 משיעור עליית המחירים בכלכלה צילום: אי פי איי

 

מנתוני המדד עולה כי העלות של הצפייה בכדורגל, בהתאמה לאינפלציה, מתקרבת לשיא של כל הזמנים, ועולה בכל שנה ב-11% - פי 3.5 משיעור עליית המחירים בכלכלה.

 

העלויות הגוברות של הכרטיסים והחולצות, בשילוב עם העלות הגדלה של הצפייה בכדורגל בטלוויזיה, עזרו לעלויות של סל המוצרים של וירג'ן מאני לטפס ל-112.87 ליש"ט, השיעור השני הגבוה ביותר מאז המדד יצא לדרך בינואר 2006.

 

המחיר של סל המוצרים עלה ב-11.83 ליש"ט מאז סיום עונת 2010-11, מדובר בעלייה של 11.7%, זאת על אף שהאינפלציה בכלכלה עצמה ירדה. פירוש הדבר שאינפלציית הכדורגל עולה פי 3.5 מהר יותר מאשר עלייה של 3.4% במדד המחירים לצרכן הרשמי.

 

העלייה נבעה בחלקה בשל העליות שהאוהדים יכולים לטעון כי הן בשליטת המועדונים עצמם – המחיר הממוצע של כרטיסים בכל הליגות המקצועיות באנגליה עומד כעת על 25.09 ליש"ט, זאת בהשוואה ל-24.86 ליש"ט בשנה שעברה, בעוד שהחולצות עולות היום בממוצע 29.81 ליש"ט, לעומת 25.81 ליש"ט בסוף העונה הקודמת.

 

במקביל, האוהדים נאבקים גם עם העלויות בכלכלה הרחבה, בעיקר מחירי הדלק, הרכבת, מזון ואלכוהול שנמצאים בעלייה.

 

החדשות הטובות הן שהמחיר של נוכחות במשחקים ירדה מאז תחילת 2012, אז הסכום הכולל הסתכם ב-116 ליש"ט. מספר קבוצות השיקו מבצעים למחזיקי מנויים, כולל ניוקאסל, שבחסות וירג'ן, שהציעה לאוהדים הקפאה של המחיר לתשע השנים הבאות.

 

הנוכחות הממוצעת במגרשים מצביעה על כך שהמועדונים עדיין מצליחים למשוך את האוהדים. קבוצות פרמיירליג כמו נורוויץ', מנצ'סטר יונייטד, מנצ'סטר סיטי, טוטנהאם, ארסנל, ליברפול, צ'לסי ופולהאם מדווחות כ כמעט ומכרו את כל הכרטיסים. ברחבי הפרמיירליג הנוכחות הממוצעת עומדת על 90% מהתפוסה, בצ'מפיונשיפ יורד ל-66%, 465 בליגה השלישית ו-44% בליגה הרביעית.

 

המנהל המסחרי של FTD, ג'ון בות הגיב על ממצאי הסקר: "הבעיה עבור קבוצות הליגות הנמוכות היא שבלי ההכנסות המשמעותיות מזכויות השידור של הפרמיירליג, אחוז גבוה יותר של ההכנסה נובע ממכירת כרטיסים, מרצ'נדייז ואוכל. קבוצות הפרמיירליג מורידות בהתמדה את מחירי הכרטיסים, מכיוון שהם כבר לא מקור ההכנסה הראשי שלהם, אולם הקבוצות הקטנת יתקשו לעשות זאת".

 

סקוט מאובריי, דובר של וירג'ן מאני מסר: "כאשר יש עליית מחירים כללית בכלכלה, צפויה גם עלייה בכדורגל. אולם, בעוד שהאינפלציה נפלה מתחת ל-3.5% ברחבי הכלכלה, האינפלציה עבור אוהדי הכדורגל טיפסה פי 3 מכך. מדובר בנטל נוסף על הארנקים של האנשים, ובעוד שחלק מהקבוצות נוקטות בצעדים כדי לסייע לאוהדים שלהן אחרות חייבות לחשוב בזהירות מה עוד הן יכולות לעשות כדי לעזור".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x