$
ספורט ישראלי

רפורמה בענף הכדורגל: הליגות יצומצמו, תוקם מנהלת ליגה

ועדה שמונתה על ידי ההתאחדות לכדורגל פרסמה את המלצותיה לכדורגל הישראלי. בין היתר המליצה על שינוי אופן מינוי יו"ר ההתאחדות

אוריאל דסקל 17:4518.10.12

הוועדה הציבורית לרפורמה בענף הכדורגל בישראל בראשות המפכ"ל לשעבר דודי כהן הגישה את המלצותיה להתאחדות לכדורגל. הוועדה, שהתכנסה במאי 2012, קיבלה הבטחה מההתאחדות לכדורגל כי היא תתחיל ביישום ההמלצות תוך שנה.

 

ההמלצות עוסקות בתחומים רבים, "בין 40 ל-50 המלצות שזורות אחת בשנייה", אמר כהן היום (ה') במסיבת עיתונאים. "יישומן יוביל לטיוב הכדורגל הישראלי".

 

ההמלצה שתעשה את מספר הכותרות הרבות ביותר היא "הקמת מנהלת ליגה לליגות המקצוענית אשר תפעל לצדה של ההתאחדות לכדורגל בסינרגיה ושיתוף פעולה מלאים".

 

הוועדה ממליצה כי מנהלת הליגה הישראלית תחול בשלב הראשון אך ורק על ליגת העל. "בתום השנתיים לפעולתה, ובהתבסס על הניסיון שייצבר בתקופה זו, תיבחן האפשרות לצרף אליה את הליגה הלאומית".

 

על פי ההמלצות מנהלת ליגת העל תוקם על ידי צוות היגוי ייעודי, ותעוגן בתקנוני ההתאחדות לכדורגל ובהחלטת הנהלת ההתאחדות.

 

ההחלטה תביא לצמצום הקבוצות בליגות המקצוענית ל-12. הליגה לאומית תקוצץ גם כן ל-12 קבוצות מקצועניות והליגה הארצית תהיה חצי מקצוענית עם 12 קבוצות. בנוסף יוקמו שתי ליגות א', ארבע ליגות ב' ושש ליגות ג'.

 

לוזון. אופן המינוי ישתנה לוזון. אופן המינוי ישתנה צילום: יובל חן

 

"ההתאחדות לכדורגל צריכה ליצור קרקע פוריה למשיכת משקיעים איכותיים"

 

המלצה נוספת היא שינוי אופן מינוי של יו"ר ההתאחדות לכדורגל – אחרי הכהונה של אבי לוזון, יו"ר ההתאחדות.

 

הוועדה ממליצה כי היו"ר יהיה אישיות ציבורית בעלת יכולת ניהול מוכחת, שלא היתה קשורה בשנתיים שלפני הבחירות למרכז ספורט למועדון או לקבוצת כדורגל בישראל. ועדת איתור של 5 חברים יביאו מועמדים ליו"ר.

 

מהוועדה נמסר כי "קיבלנו את הדו"ח של ועדת שטרוזמן כלשונו . ההתאחדות לכדורגל צריכה ליצור קרקע פורייה למשיכת משקיעים איכותיים בכדורגל ולעבוד מול רשויות המס כדי לאפשר לקבוצות למשוך יותר משקיעים".

 

הוועדה ממליצה גם על "הפרדה מוחלטת של מערכת בית הדין והשפיטה מההתאחדות לכדורגל וקביעת סטנדרים לענישה".

 

התייחסות הוועדה להשתתפות אוהדים בניהול הקבוצות מצומצמת ביותר. עם זאת, המליצה הוועדה על הקמת "פרלמנטים של אוהדים" שילוו את הקבוצות ואת ניהולן.

 

כמו כן, הוועדה ציינה כי "הכדורגל בישראל צריך להיות 'בנוי מפירמידה מאוזנת' של מועדונים. מספר קטן של מועדונים מקצוענים גדולים מאוד (עד שלושים מועדונים מקצועניים) ומאות מועדוני כדורגל חובבני בכל הארץ, בדגש על הפריפריה".

 

נקבע כי עד סוף 2016 יוקמו עוד 300 מועדוני כדורגל חדשים, ישודרגו 50 מועדונים קיימים לסטנדרט של מועדון קטן, וישודרגו מועדונים אחרים.

 

לפרויקטים בשלוש השנים הראשונות שבהן תוקם תשתית המועדונים, נדרשים 2 מיליארד שקל בסך הכל. אם התוכנית תתפרס על חמש שנים נדרשים 500-400 מיליון שקל לשנה להקמה. אחרי הקמת המועדונים נדרשים לאחזקה ולתפעול כלל המועדונים - 900 מיליון שקל לשנה.

 

המימון אמור להגיע מרשויות מקומיות, מדמי חבר, מתרומות ומחסויות עסקיות.

 

יעקב שחר, נשיא מכבי חיפה וחבר בוועדה, אמר: "יהיו פחות קבוצות מקצועניות וכך יקבלו יותר משאבים ליישם כדורגל יותר טוב". שחר גם הוסיף אזהרה: "בתור אחד שנמצא בביצה הזו, אני לא אמצא בה עוד הרבה זמן אם לא יהיו שינויים. אני מניח שהמנהלת תוקם".

 

אבי לוזון, יו"ר ההתאחדות לכדורגל, מסר בתגובה: "אני רוצה לברך את חברי הוועדה ובראשם את דודי כהן, יעקב שחר וניר חפץ על השעות הרבות שהשקיעו בעשייה, מחקר ודיניום בעבודת הועדה עד למתן המלצותיה. ראוי לציין כי כל חברי הוועדה תרמו מזמנם ללא כל תשלום. אני אקרא ואלמד את ההמלצות יחד עם חברי בהנהלת ההתאחדות, ובמקביל כבר הקמנו את צוות היישום שכולל את מ"מ יו"ר ההתאחדות שטרן חלובה וניר חפץ שהינו נציג הציבורת בהנהלת ההתאחדות, ויחד הם יהיו אמונים על יישום ההמלצות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x