ארסנל הרוויחה 17.8 מיליון ליש"ט - האוהדים לא מרוצים
הקבוצה מלונדון רשמה רווחים נאים לחצי העונה הראשונה. עם זאת, ללא מכירת שחקנים ועסקי נדל"ן הקבוצה היתה מפסידה יותר מ-25 מיליון ליש"ט
ארסנל מהליגה האנגלית רשמה רווח לפני מס של 17.8 מיליון ליש"ט לששת החודשים עד ה-30 בנובמבר 2012.
- 10 דברים שאפשר לעשות עם הרווח של ארסנל
- אמירייטס שדרגה הסכם החסות עם ארסנל
- ארסן ונגר: "בקרוב נוכל שוב להתחרות פיננסית עם קבוצות אחרות"
במחצית הראשונה של העונה שעברה ארסנל סיימה ברווח של 49.5 מיליון ליש"ט. הרווחים של ארסנל אחרי מסים לתחילת עונת 2012/13 עומדים על 14.9 מיליון ליש"ט (ירידה מ-38 מיליון ליש"ט באותה תקופה שנה שעברה).
15.6 מיליון ליש"ט מהרווח נובעים מפעילות כדורגל (ירידה מ-48.9 ב-2011) ו-2.2 מיליון ליש"ט מפעילות הנדל"ן של ארסנל (עלייה מ-0.6 מיליון ליש"ט) בעונה שעברה
הסיבות לנפילה של 34 מיליון ליש"ט ברווח היא מכירות פחותות יותר של שחקנים - הכנסה של 43 מיליון ליש"ט במקום 63 מיליון ליש"ט בעונה שלפני וירידה בהכנסות מימי משחק (מ-38 מיליון ליש"ט ל-46 מיליון ליש"ט.
ארסנל מכרה הקיץ "רק" את רובין ואן פרסי ואלכס סונג ובקיץ שלפני מכרה את ססק פאברגאס, סאמיר נאסרי וגאייל קלישי. הנתון המדאיג מבחינת ארסנל הוא שללא המכירות של השחקנים, ארסנל היתה מפסידה 27 מיליון ליש"ט בחצי העונה הראשונה.
הכנסות החצי העונה הראשונה עמדו על 138.4 מיליון ליש"ט - עלייה מ-116.7 מיליון ליש"ט. 106.1 מיליון ליש"ט נכנסו מעסקי הכדורגל (ירידה מ-113.5 מיליון ליש"ט בעונה שעברה) ו-32.3 מיליון ליש"ט מעסקי הנדל"ן של המועדון (עלייה מ-0.4 מיליון ליש"ט).
הכנסות מימי משחק ירדו בגלל פחות משחקים ביחס לשנה שעברה (37.8 מיליון ליש"ט - ירידה מ-46 מיליון ליש"ט). הכנסות מזכויות שידור עמדו על 40.1 מיליון ליש"ט - ירידה קלה מאשתקד. ההכנסת המסחריות עמדו על 27.7 מיליון ליש"ט - עלייה קלה מ-26.6 מיליון ליש"ט ב-2011.
לארסנל יש 123 מיליון ליש"ט בבנק - ירידה ממאי האחרון (154 מיליון ליש"ט). החוב הגולמי נחתך ל-246 מיליון ליש"ט (ירידה מ-253 מיליון ליש"ט במאי 2012).
המספרים מלמדים שיש תלות לא בריאה ברווחים משוק העברות בשנים האחרונות. המספרים מגלים גם שרוב הצמיחה בהכנסות של ארסנל ב-5 השנים האחרונות היתה בזכות הסכמי הטלוויזיה של הפרמיירליג.
עם זאת, הקבוצה עדיין רווחית, ויש לה מזומן רב להוציא על רכש. בנוסף, העלייה במשכורות של מספר שחקני מפתח ביניהם ג'ק ווילשר ות'יאו וולקוט אמורה להיות מכוסה מהעלייה הצפוייה בהכנסות מהסכמי טלוויזיה. ישנה גם ציפייה לעלייה ניכרת בהכנסות המסחריות בזכות הסכמי חסות חדשים עם אמירייטס איירליינס וחברות נוספות. ארסנל צפויה להיפטר ממספר שחקנים בקיץ אבל לא הראשיים וזאת במטרה לגייס כישרונות גדולים יותר - על פי הערכות למועדון יהיו לפחות 70 מיליון ליש"ט להשקיע ברכש.
השאלה הגדולה היא, מה יקרה למודל העסקי של ארסנל ללא הכנסות ליגת האלופות - לפחות 40 מיליון ליש"ט בשנה.
"הרצון שלנו הוא שכל מי שקשור למועדון הכדורגל ארסנל יהיה גאה במועדון", נמסר מיו"ר ארסנל, פיטר היל-ווד. "אנחנו יודעים שזה מגיע דרך זכייה בגביעים אבל גם דרך איך שאנחנו עושים דברים."
עמותת האוהדים של ארסנל, AST, דורשת שארסנל תשקיע את הרווחים ברכישת שחקנים. "המספרים כוללים מספר הפתעות. הם מראים שארסנל שוב רשמה רווחים ממכירת השחקנים הטובים ביותר שלה ושלמועדון יש הרבה כסף בבנק. ארסנל נהנית מהבריאות הפיננסית הזו בזכות האוהדים שמשלמים את מחירי הכרטיסים הגבוהים ביותר בעולם הכדורגל. המצב הכלכלי ישתפר עוד יותר בזכות הסכמי חסות וזכויות שידור חדשים - ואנחנו רוצים לראות שיותר כסף מושקע בצורה טובה יותר בקבוצה".
האוהדים גם דרשו שמבנה השכר של ארסנל - שמבוסס על משכורות גבוהות יחסית לכל שחקני הקבוצה הראשונה אבל לא משכורות גבוהות ביחס לשוק (אף שחקן בארסנל לא מרוויח יותר מ-100 אלף ליש"ט בשבוע) - ישתנה וששחקנים בכירים יותר יגיעו לקבוצה.