$
רכישות

קארדיף סיטי בדרך לבורסה?

המיליארדר המלזי וינסנט טאן בוחן את האפשרות לבצע הנפקה ציבורית ראשונה לעולה החדשה לפרמיירליג

סוכנויות הידיעות 18:2826.05.13

המיליארדר המלזי וינסנט טאן בוחן את האפשרות לבצע הנפקה ציבורית ראשונה (IPO) לקבוצת הכדורגל הבריטית קארדיף סיטי עוד השנה, כך מדווחת סוכנות רויטרס המתבססת על מספר אנשים המקורבים לנושא. עם זאת, הם מציינים כי התהליך נמצא בשלביו הראשוניים, כך שפרטים כמו התזמון, ההיקף והבורסה עצמה שבה תתבצע ההנפקה עוד עשויים להשתנות.

 

 

 

וינסנט טאן. הליכים ראשונים וינסנט טאן. הליכים ראשונים צילום: אימג'בנק, Gettyimages

 

ההנפקה תיערך לאחר שבשנה שעברה נרשמה מנצ'סטר יונייטד בבורסה בניו יורק, וגייסה 233.2 מיליון דולר בהנפקה הגדולה ביותר בהיסטוריה של קבוצת ספורט. מנגד, התחזיות כלפי הקבוצה מווילס, שאינה בעלת העבר המפואר או בסיס האוהדים הרחב של מנצ'סטר יונייטד, אינן ברורות.

 

"ההיסטוריה של קבוצות הספורט וההנפקות שלהן היא די מעורבת. מדובר יותר בהשקעה רגשית מאשר בהחלטה רציונלית", אומר פיליפה אספינאסה, בנקאי השקעות לשעבר בנומורה וב-UBS בהונג קונג ומחבר הספר "הנפקות: מדריך עולמי".

 

"אני יכול להבין את הניסיון של מנצ'סטר יונייטד להירשם בסינגפור מכיוון שלקבוצה יש בסיס אוהדים רחב בדרום מערב אסיה, אבל לא נראה שהפעם מדובר באחת מהקבוצות המרכזיות".

 

טאן, שבבעלותו 36.1% מהמועדון, וכיהן בעבר כיו"ר תאגיד ברג'איה גרופ (Berjaya Group), פנה לבנק השקעות אחד לפחות בבקשה שיוביל את התהליך, כך לפי אחד המקורבים. לטענת מקורב נוסף, התוכנית הראשונית היא לרשום את הקבוצה בבורסה של קואלה לומפור, ואילו מקורב אחר מציין כי התוכנית עשויה להתבצע כבר השנה. המקורות ביקשו להישאר בעילום שם מכיוון שהמידע עדיין לא פורסם לציבור.

 

ההסכם המוצע, בדומה לכל עסקה תאגידית בשלביה הראשוניים, עשוי להתקדם, לשנות כיוון או להתבטל לגמרי.

 

טאן לא מסר תגובה. הוא מדורג במקום העשירי ברשימת עשירי מלזיה של מגזין פורבס, בזכות שווי הון של 1.3 מיליארד דולר. שוק ההנפקות של מלזיה, שלרוב נחשב לאחד השקטים באסיה, התעורר בשנה שעברה לחיים בשל מספר הנפקות במיליארדי דולרים, שדירגו את הבורסה של קואלה לומפור במקום הרביעי העולמי מבחינת הנפקות חדשות.

 

עם זאת, במידה וטאן ויועציו יחליטו אכן לבצע את ההנפקה במגרש הביתי שלו, החברה החדשה תעמוד בניגוד גמור לחברות המקומיות ששולטות בבורסה. בניגוד לסינגפור או הונג קונג, שתי ערים שבהן יש נוכחות בולטת למשקיעים בינלאומיים וחברות גדולות, שוק המניות של מלזיה מורכב ברובו מקרנות מקומיות שמשקיעות בחברות מקומיות.

 

הבנקאים שיהיו אחראיים על ההנפקה יצטרכו גם להתמודד עם הבעיה המתמשכת של הענקת שווי לקבוצות ספורט. את מנצ'סטר יונייטד לא הציגו כקבוצת ספורט אלא דווקא כמותג צרכנות עולמי, טיעון שאינו תקף לקארדיף סיטי, שכן היא עלתה עכשיו לפרמיירליג לאחר 51 שנים של היעדרות. העלייה לפרמיירליג מוסיפה על פי הערכות 120 מיליון ליש"ט (181 מיליון דולר) לקבוצות לאורך חמש שנים, בשל הגישה לחוזי השידור המשותפים והמשתלמים.

 

קארדיף עמדה על סף פשיטת רגל ונחלצה ב-2010 מהחלטת בית המשפט למכור נכסים לאחר ששילמה חוב של 1.9 מיליון ליש"ט לרשויות המס.

 

טאן מנסה להגביר את השיווקיות של הקבוצה, בייחוד באסיה, אף שהחלטתו לשנות את צבעי הקבוצה מכחול לאדום עוררה מחלוקת. קארדיף, שמכונה בלו-בירדס (הציפור הכחולה), מכיוון ששיחקה בכחול במשך למעלה ממאה שנים, מציגה כעת סמל אדום שבמרכזו דרקון, יצור מיתי הן בוויילס והן באסיה.

 

אף שההכנסות צפויות לעלות, קבוצות כמו קארדיף יצטרכו להשקיע רבות בשחקנים חדשים כדי להשיג תחרותיות בפרמיירליג. ההצלחה האחרונה של קארדיף מנוגדת לגורל של קבוצה אחרת בבעלות של איש עסקים ממלזיה. טוני פרננדז, מנכ"ל אייר אסיה ממלזיה, נאלץ לראות כיצד הקבוצה בבעלותו - קווינס פארק ריינג'רס - יורדת ליגה לאחר מה שהוא כינה עונה "טראגית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x