$
ספורט עולמי

דלויט: הפרמיירליג מכניסה יותר מהליגה הספרדית והליגה הגרמנית ביחד

ההכנסה השנתית המשולבת של כל 92 הקבוצות בארבע הליגות הבכירות באירופה, עקפה לראשונה את רף ה-3 מיליארד ליש"ט, כאשר ההכנסות בפרמיירליג מגמדות גם הפעם את ההכנסות של הקבוצות בבונדסליגה, בלה ליגה ובסריה A

סוכנויות הידיעות 19:1606.06.13
ההכנסה השנתית המשולבת של כל 92 הקבוצות בארבע הליגות הבכירות באירופה, עקפה לראשונה את רף ה-3 מיליארד ליש"ט, כאשר ההכנסות בפרמיירליג מגמדות גם הפעם את ההכנסות של הקבוצות בבונדסליגה, בלה ליגה ובסריה A.

 

מדו"ח סקירת הפיננסיים האחרון של דלויט לעונת 2011-12 עולה כי ההכנסות של 20 הקבוצות בפרמיירליג עלו ב-4% לקרוב ל-2.4 מיליארד ליש"ט, זאת בעקבות שנה מרשימה נוספת של צמיחה מסחרית. הנתון המקביל עמד על 1.58 מיליארד ליש"ט בגרמניה, 1.4 מיליארד ליש"ט בספרד ו-1.3 מיליארד ליש"ט באיטליה.

 

ליברפול (ארכיון) ליברפול (ארכיון) צילום: איי אף פי

 

הרווח התפעולי עלה ב-25 מיליון ליש"ט, ל-98 מיליון ליש"ט בליגה האנגלית הבכירה. עם זאת, בתחום זה הבונדסליגה רשמה נתון גבוה יותר – 161 מיליון ליש"ט. פרט חשוב נוסף הוא הירידה בגרמניה ביחס ההכנסות–שכר, שעומד כעת על שיעור מרשים של 51%, ונמוך משמעותית משיעור של 70% בפרמיירליג. בעונה המדוברת, מנצ'סטר סיטי הוציאה למעלה מ-200 מיליון ליש"ט על המשכורות של השחקנים.

 

ההכנסות הכוללות של הקבוצות בליגת צ'מפיונשיפ, ליגת המשנה באנגליה, עלו ב-53 מיליון ליש"ט ל-476 מיליון ליש"ט, אף שההפסד התפעולי המשולב של 24 הקבוצות בליגה השנייה באנגליה טיפס לשיא של 147 מיליון ליש"ט. זאת בעוד שהחובות טיפסו לסכום מדאיג של 0.9 מיליארד ליש"ט. עם זאת, היא נותרה הליגה השנייה החזקה ביותר באירופה בהפרש ניכר. לצד הצמיחה המרשימה בהכנסות, הרווח התפעולי בפוטבול ליג, ליגות המשנה באנגליה, טיפס לרמות שיא.

 

"3 מיליארד ליש"ט הוא נתון משמעותי", אומר דן ג'ונס, שותף בכיר בדלויט. "נתון משמעותי נוסף הוא הצמיחה בצ'מפיונשיפ ליג עצמה – לרוב היא הרי נמצאת בצילה של הפרמיירליג. בפועל שתיהן נחשבות להצלחה גדולה, רק שהפרמיירליג היא הצלחה ענקית".

 

"הביצועים של הצ'מפיונשיפ ממשיכים להיות חזקים. זוהי הליגה השנייה הגדולה ביותר באירופה ובהפרש. בשום מקום אחר אין ליגה שנייה שהתוצאות שלה אפילו מתקרבות. הקבוצות עובדות קשה כדי לעלות לפרמיירליג, והמרשים הוא שהן עושות זאת תוך שמירה על יציבות. הפוטבול ליג מאמצת כללי פייר פלי פיננסי על מנת לשמור על כך".

 

הדו"ח של דלויט, שאינו מכסה את העונה האחרונה, מציין שהעלות הכוללת של השחקנים בכל ארבע הליגות נפלה ב-5% ל-1.8 מיליארד ליש"ט. זוהי הירידה השנתית הראשונה מאז 2005, אך בעקבות הצמיחה המשמעותית בהכנסות מחוזי שידור שיקטפו הקבוצות בפרמיירליג החל מעונת 2013-14, ההערכה היא כי לא מדובר במגמה קבועה.

 

עם זאת, ג'ונס מודה כי לא ניתן לקבוע בוודאות מה תהיה ההשפעה של הצמיחה בהכנסות מחוזי השידור, שיעמדו על יותר מ-5 מיליארד ליש"ט לאורך שלוש עונות. "המבחן הגדול יהיה מה יעלה בגורל כספי השידור החדשים, כמה מתוכם יעברו לשכר. יהיה זה גם מעניין לראות כיצד הרגולציות הפיננסיות החדשות ישפיעו על התנהגות הקבוצות", הוא אומר.

 

"ברגע שהחוזה החדש ייכנס לתוקף, אני מעריך שהסכום הכולל שהקבוצות מוציאות על השחקנים יטפס לשיאים חדשים. זה לא מהווה בעיה מהותית, העיקר הוא שההוצאות יהיו מאוזנות ולא מוגזמות, ובוודאי שלא יסכנו את הקבוצות. מדובר על חוזה מרשים ביותר. 500 מיליון ליש"ט נוספים בכל עונה מהווים עלייה משמעותית והזדמנות מעולה עבור הקבוצות לומר - אנחנו כבר ביתרון, כך שאם נהיה מעט חסכניים עם ההכנסות, נוכל לשמור על יציבות ולא לצבור הפסדים גדולים".

 

הדו"ח של דלויט מציין גם שבעונת 2011-12 קבוצות הכדורגל האנגליות העבירו לממשלה 1.3 מיליארד ליש"ט, דרך מיסים ותשלומי ביטוח לאומי.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x