$
רכישות

חמש הליגות הגדולות באירופה הוציאו 2.14 מיליארד יורו על שחקנים בקיץ 2013

העברות השחקנים נסגרו אמש; שיאי העברה נשברו ומגמות בשוק התחדדו. ההעברה הגדולה - גארת' בייל מטוטנהאם לריאל מדריד עבור 100 מיליון יורו

סוכנויות הידיעות 10:3103.09.13

חלון העברות השחקנים נסגר אמש. שיאי העברה של מספר קבוצות נשברו ומגמות בשוק התחדדו.

 

ההעברה הגדולה היא זו של גארת' בייל מטוטנהאם לריאל מדריד עבור סכום של 100 מיליון יורו - שיא כל הזמנים. בייל הופך לשחקן ה-100 מיליון יורו הראשון (91 מיליון יורו ועוד בונוסים מיליון יורו בבונוסים עתידיים) ההוצאה של 100 מיליון יורו על שחקן אחד הופכת את ריאל מדריד לקבוצה שהוציאה את הסכום הגבוה ביותר על שחקנים - 172 מיליון יורו על בייל, אסייר אייארמנדי, איסקו, דניאל קארבחל וקאסימרו. מונאקו הצרפתית, שבין השאר רכשה את רדמאל פלקאו ב-60 מיליון יורו וג'יימס רודריגס ב-45 יורו, הוציאה 166 מיליון יורו על רכישת 13 שחקנים.

 

 

מסוט אוזיל. הגרמני היקר בכל הזמנים, השחקן השני הכי יקר בכל הזמנים בפרמיירליג, הרכישה היקרה בכל הזמנים של ארסנל מסוט אוזיל. הגרמני היקר בכל הזמנים, השחקן השני הכי יקר בכל הזמנים בפרמיירליג, הרכישה היקרה בכל הזמנים של ארסנל צילום: איי אף פי

  

טוטנהאם השתמשה בכסף שקיבלה מריאל על בייל כדי לרכוש שחקנים ב-121 מיליון יורו. הספרס שברו את שיא הרכש שלהם שלוש פעמים בחלון העברות. בסך הכל רכשו 7 שחקנים - ביניהם אריק לאמלה (30 מיליון יורו), רוברטו סולדאדו (28 מיליון יורו), פאוליניו (19 מיליון יורו) וכריסטיאן אריקסן (13.5 מיליון יורו). מנצ'סטר סיטי הוציאה 116 מיליון יורו ופריז סן ז'רמן הוציאה 110 מיליון יורו - כולל רכישת השחקן השני הכי יקר בשוק העברות הקייצי (אדינסון קאבאני מנאפולי - 64.5 מיליון יורו).

 

את עשרת הקבוצות שהוציאו את הסכומים הגבוהים ביותר הקיץ סוגורת נאפולי (85 מיליון יורו), צ'לסי (77.8 מיליון יורו), ברצלונה (70 מיליון יורו), דינמו מוסקבה (68 מיליון יורו) ושאחטר דונייצק (67 מיליון יורו).

 

עשר הקבוצות שהכניסו את הסכומים הגבוהים ביותר הן אנז'י מחצ'קלה (136 מיליון יורו), טוטנהאם (118 מיליון יורו), ריאל מדריד (114 מיליון יורו), רומא (104 מיליון יורו), סביליה (90 מיליון יורו), אתלטיקו מדריד (78 מיליון יורו), פורטו (74 מיליון יורו), סנטוס (70 מיליון יורו), נאפולי (67 מיליון יורו), שאחטר דונייצק (67.5 מיליון יורו).

 

 

גארת' בייל. הוצג אמש במדריד בזמן שהאוהדים של ריאל דרשו מפלורנטינו פרס לא למכור את אוזיל גארת' בייל. הוצג אמש במדריד בזמן שהאוהדים של ריאל דרשו מפלורנטינו פרס לא למכור את אוזיל צילום: איי אף פי

 

אוזיל - הגרמני היקר בכל הזמנים

 

העברות הגדולות הן של בייל, קאבאני ופלקאו. ניימאר (סנטוס לברצלונה - 57 מיליון יורו), מסוט אוזיל (ריאל מדריד לארסנל - 50 מיליון יורו), ג'יימס רודריגז (פורטו למונאקו - 45 מיליון יורו), פרננדיניו (שאחטר דונייצק למנצ'סטר סיטי - 40 מיליון יורו), ווילאן (אנז'י מחצ'קלה לצ'לסי - 36 מיליון יורו), מריו גצה (דורטמונד לבאיירן - 37 מיליון יורו) וגונסאלו היגוואין (ריאל מדריד לנאפולי - 37 מיליון יורו).

 

אוזיל הוא ההחתמה הגדולה ביותר בהיסטוריה של ארסנל, שבהחתמתו הצליחה לעקוף גם את שיא העברות גם של מנצ'סטר סיטי ומנצ'סטר יונייטד. מדובר על העברה השנייה הכי גבוהה בהיסטוריה של הכדורגל האנגלי (הראשון הוא פרננדו טורס שעבר עבור 50 מיליון ליש"ט מליברפול לצ'לסי). הרכישה של אוזיל מייצגת גם את הסכום הגבוה ביותר שקיבלה ריאל מדריד על שחקן. אגב העברה של אוזיל גם יצרה יותר באז מהעברה של בייל. האוהדים של ריאל מדריד דרשו מפלורנטינו פרס לא למכור את השחקן ואוהדי הכדורגל בטוויטר הזכירו את שמו של אוזיל - פי 3 יותר מאשר את שמו של בייל.

 

אוזיל מעלה את הסכום שהאנגליות הוציאו: 746 מיליון יורו - שיא כל הזמנים, שלפחות 525 מיליון יורו הוצאו על שחקנים מחוץ לאנגליה. ההוצאה נטו על רכישות (חישוב של ההוצאות על רכש פחות ההכנסות מרכש) עומדת על 494 מיליון יורו - הרבה הרבה יותר מכל ליגה אחרת. הליגה שהוציאה את הסכום השני הכי גבוה (לא נטו) היא לה ליגה הספרדית. הקבוצות הספרדיות הוציאו 381 מיליון יורו על רכש. עם זאת, 62% מהסכום הזה הוצא על ידי שתי קבוצות - ברצלונה וריאל מדריד. שאר הקבוצות ניסו לסיים את שוק העברות ברווחים בגלל משבר כלכלי קשה שפוגע בכדורגל הספרדי (מלבד בארסה וריאל מדריד). הקבוצות הספרדיות רשמו רווחים של 109 מיליון יורו בשוק העברות השחקנים - זו השנה השנייה ברציפות שהקבוצות הספרדיות רושמות רווחים בשוק העברות השחקנים.

 

גם הסריה A רשמה רווחים בשוק העברות - 12 מיליון יורו בזכות מכירות של שחקנים בשווי 392 מיליון יורו והוצאות רכישה של 380 מיליון יורו. הליגה הצרפתית הוציאה סכום של 373 מיליון יורו על רכישת שחקנים וסיימה את השוק בהפסד של 148 מיליון יורו. עם זאת, 73% מההוצאות בשוק הצרפתי מיוחסים למונאקו ופריז סן ז'רמן.

 

הליגה הרוסית היא הליגה החמישית הכי בזבזנית בשוק העברות של קיץ 2013. הקבוצות הרוסיות הוציאו 272 מיליון יורו על רכישת שחקנים אבל גם הכניסה 254 מיליון יורו כך שההפסד שלה הוא 18 מיליון יורו בלבד. הבונדסליגה הגרמנית הוציאה סכום של 263 מיליון יורו על רכישת שחקנים והחזירה 203 מיליון יורו כך שסיימה בהוצאה נטו של 59 מיליון יורו.

 

הליגה הנוספת שהוציאה יותר מ-100 מיליון יורו על רכישת שחקנים היא הליגה האוקראינית (133 מיליון יורו).

 

הליגה האירופאית הרווחית ביותר בשוק העברות הנוכחי היתה הליגה ההולנדית שהוציאה סכום של 34 מיליון יורו על רכישת שחקנים ומכרה שחקנים ב-145 מיליון יורו - כך שהרווח שלה משוק העברות עמד על 111 מיליון יורו. הליגה הרווחית ביותר בעולם היא הליגה הברזילאית שהוציאה סכום של 20 מיליון יורו והכניסה סכום של 205 מיליון יורו - כך שהרווחים שלה עמדו על 185 מיליון יורו. 

 

ליגת העל הישראלית סיימה את השוק הקייצי ברווח של 820 אלף יורו בזכות מכירת שחקנים ב-2.57 מיליון יורו. הקבוצות הישראליות רכשו שחקנים ב-1.75 מיליון יורו, שהעברה הגדולה ביותר היא זו של רובן ראיוס, עליו הוציאה מכבי חיפה 800 אלף יורו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x