כמה משפיע "השחקן ה-12" על ביצועי הקבוצות?
מחקר של RadiumOne מצא התאמה בין רמת התמיכה של האוהדים והביצועים של הקבוצה בליגה
אם התמיכה ברשתות החברתיות הייתה יכולה לקבוע את סדר הטבלה, אז לפי המחקר שנערך כבר לפני פתיחת העונה, ארסנל הייתה מדורגת רק במקום השישי, ממנו לא מעפילים לצ'מפיונס ליג. אולם נכון לעכשיו ובהתבסס על הביצועים החברתיים, מנצ'סטר יונייטד, צ'לסי וליברפול היו מצטרפות לארסנל בצ'מפיונס ליג.
- האוהד פספס משחק בית לראשונה זה 37 שנה ויזכה לכבוד מהקבוצה
- יותר מאי פעם: אוהדים צורכים כדורגל דרך המכשירים הניידים
- סקר: יותר ממחצית מאוהדי הכדורגל חושבים על כדורגל יותר משהם חושבים על אוכל
הדירוג נקבע על פי מספר הסיפורים שפורסמו על כל קבוצה באתרי חדשות הספורט הפופולאריים ביותר, בשילוב עם רמת היעילות שבה הקבוצות תקשרו עם האוהדים מ-30 יום לפני פתיחת העונה ועד למשחק העשירי העונה. ההתאמה בין התמיכה שיש לקבוצות במדיה החברתית והמיקום שלהן בטבלה לאחר עשרה משחקים, היא כל כך גבוהה שיוצאת הדופן היחידה בין הדירוג של שש המובילות מבחינת האוהדים והביצועים היא מנצ'סטר יונייטד, שחוותה פתיחה פושרת למדי לעונה, אך נותרה מותג חזק עם נוכחות בולטת באינטרנט. כתוצאה מכך, סאות'המפטון ואברטון הורדו כמה מקומות בטבלת המדיה החברתית. שש קבוצות בלבד רחוקות יותר ממקום אחד במדד החברתי מאשר המיקום הממשי שלהן. תוצאות שמצביעות על כך של"שחקן ה-12" יש השפעה משמעותית על הקבוצות.
מכיוון שחלק מהמחקר נערך לפני פתיחת העונה , צ'לסי ומנצ'סטר סיטי הספיקו מאז לשפר בצורה משמעותית את הביצועים שלהן באתרים החברתיים, לאחר שקט יחסי בפגרה. כמו כן, האוהדים החלו להתמקד יותר בכדורגל עצמו. במקביל, נוריץ' וקריסטל פאלאס נפלו במדד החברתי למקומות ה-13 וה-11 בהתאמה, בעוד שהאוהדים של קבוצות אחרות מעלים את הקבוצות שלהם בזכות הרעש שהם עושים באינטרנט.
אוהדי סנדרלנד, סאות'המפטון וקריסטל פאלאס שומרים על קשר הדוק עם הקבוצות, ומייצרים יותר אינטראקציות מקוונות לאוהד מאשר היריבות. סאות'המפטון היא המרוויחה הגדולה עד כה, מדורגת שישית בפרמיירליג ושמינית במדד החברתי, בעוד שהחתולים השחורים והאיגלס מדורגים אחרונים בטבלה.
"לעיתים קרובות שומעים מנג'רים מדברים על ההשפעה שיש לאוהדים, שנחשבים ל"שחקן ה-12", וטענה זו באה לידי ביטוי בתוצאות המחקר", מסר עביד יאנומוחמד, המנהל המסחרי ב- RadiumOne. "ההתאמה בין רמות התמיכה בקבוצות והתוצאות שהן משיגות, מצביעה על כך שלתמיכת האוהדים יש כוח רב. אל לאוהדים לזלזל בהשפעה שעשויה להיות להם על הקבוצות.
"מבחינת הקבוצות יש פה הזדמנות לנצל עד הסוף את המעורבות החברתית שהן חוות. המפתח הוא הפיכת התמיכה ברשתות החברתיות לנוכחות מוגברת במגרשים, ולעלייה בהכנסות בחנויות הקבוצות עם קמפיינים פרסומיים מתוחכמים. אם קבוצות יודעות לזהות את האוהדים שלהן, ולמי הם מחוברים באינטרנט, תהיה להן הזדמנות לנצל את האינטליגנציה שלהן כדי לשווק עצמם בצורה יעילה יותר לאוהדים פסיביים ולאוהדים בפוטנציה. בהתחשב בהשפעה הברורה שיכולה להיות לאוהדים הללו על הביצועים של המועדון, כדאי להם לחזק את ההתקשרויות".