אולימפיאדת החורף בסוצ'י: היציעים יישארו ריקים?
דמיטרי צ'רנישנקו, הנשיא והמנכ"ל של הוועדה המארגנת המקומית לאולימפיאדת החורף ברוסיה, חשף כי פחות מחודש לפני פתיחת המשחקים, 30% מהכרטיסים עדיין מוצעים למכירה
סוכנות החדשות R-Sport דיווחה כי נכון ליום חמישי שעבר, הכרטיסים ל-73 אירועים שבסופם מחולקות מדליות, הנמצאים לרוב בטווח העליון של המחירים, עדיין זמינים לרכישה באמצעות מערכת הזמנות המקוונת. בין התחרויות גם אירועים מרכזיים כמו תחרות סקי אלפיני ומשחק ההוקי גברים על המקום השלישי, וכן כרטיסי "יוקרה" לטקסי הפתיחה והנעילה. "למעלה מ-70% מכל הכרטיסים נמכרו", צ'רנישנקו מסר. לדבריו, "מכסה מיוחדת" נשמרת למכירה במהלך האולימפיאדה עצמה. אולם הוא לא ציין מה גובה המכסה.
- פוטין אישר קיום מחאות בזמן אולימפיאדת החורף
- דו"ח מחאה 2013: הקהל איבד את הסבלנות לשפיכת כספים בלתי מוגבלת על אירועי ספורט
- אולימפיאדת הבושה של פוטין
במקביל, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ניסה להרגיע את החששות סביב החוק שאוסר להפיץ "פרופגנדה הומוסקסואלית" בקרב קטינים. עם זאת, בשיחה עם שגרירים חדשים שהגישו לפוטין את כתב האמנה שלהם, הוא הדגיש כי כל הספורטאים שישתתפו באולימפיאדת החורף יזכו ליחס שווה. "המשחקי האולימפיים ייערכו בציות מושלם לצ'ארטר האולימפי, בלי אפליה על שום בסיס", הדגיש פוטין, לפי דיווח בסוכנות החדשות רויטרס. "רוסיה כמובן תעודד את הספורטאים שלה, אבל אנחנו מאחלים הצלחה לכל הספורטאים".
הערותיו של פוטין התפרסמו יום לאחר שמריו פסקנטה האיטלקי, חבר בכיר בוועד האולימפי הבינלאומי (IOC), מתח ביקורת על ארצות הברית, על שהכלילה במשלחת הרשמית שלה הומואים מוצהרים. "זהו אבסורד שמדינה כזו שולחת ארבע לסביות לרוסיה רק כדי להראות שאצלם ביססו חוקים למען שוויון להומואים ולסביות", אמר פסקנטה במהלך פגישה של הוועד האולימפי האיטלקי במילאנו בשבוע שעבר. הדברים זכו לפרסום נרחב בתקשורת האיטלקית. "המשחקים לא צריכים להפוך לאירוע או לבמה לקידום זכויות שהספורט מקדם על בסיס יומי".
לראשונה מאז שנת 2000, המשלחת האמריקאית לאולימפיאדה לא תכלול את הנשיא, סגן הנשיא או הגברת הראשונה. במקום זאת, נשיא ארצות הברית החליט לשלוח שלושה ספורטאים חד-מיניים מוצהרים – אגדת הטניס בילי ג'ין קינג, מחליק הקרח בריאן בויטנו ושחקנית ההוקי קייטלין קהאו. פסקנטה, שעומד בראש ועדת היחסים הבינלאומיים של הוועד האולימפי, ולשעבר סגן נשיא ה-IOC, ניסה מאז הפרסום להבהיר את כוונתו. בתשובה לשאלה של סוכנות החדשות AP האם הוא אנטי-הומואים, השיב: "כמובן שלא. אני רק רציתי להבהיר את הנקודה שפוליטיקאים אינם צריכים להתערב באולימפיאדה".
פסקנטה הוסיף כי הוא מתכוון לקדם בכינוס הבא של הוועד האולימפי בסוצ'י הצעה ולפיה בעת החתימה על האמנה האולימפית באו"ם, יוקדש חלק שלם למחאה פוליטית. "חווינו חרם, דאגות לגבי זכויות האבוריג'ינים באוסטרליה, הנושא של טיבט בסין. מספיק זה מספיק. תמיד יהיו נושאים בכל מקום שבו המשחקים יתקיימו, אך הדרך היחידה להתמודד עם הנושאים הללו היא לאפשר למשחקים להתפתח ולשלוח אלפי עיתונאים למקומות הללו כדי לדווח על המתרחש".