האם קטאר מעבירה כספי מונדיאל לדאע"ש?
משרד החוץ הבריטי נקרא לחקור טענות שחברות בריטיות שזכו בפרויקטים בקטאר במסגרת ההכנות למונדיאל 2022 אינן מקבלות את כל הכסף המגיע להן. במקום, חלק מהכסף הגיע לידיהם של טרוריסטים
15:0729.10.14
משרד החוץ הבריטי נקרא לחקור טענות שחברות בריטיות שזכו בפרויקטים בקטאר במסגרת ההכנות למונדיאל 2022 אינן מקבלות את כל הכסף המגיע להן. במקום, חלק מהכסף הגיע לידיהם של טרוריסטים.
קראו עוד בכלכליסט:
- הליגה הערבית, שלבי ההכרעה
- הכדורגל יכול להיות מנוף לחץ על הקטארים
- קטאר 2022: לארח את המונדיאל בקן צרעות
השייח' תמים. לא תמים
ראש הממשלה הבריטי דיוויד קמרון צפוי לעלות את הנושא לדיון במהלך פגישתו עם אמיר קטאר היום (רביעי). הדרישה היא להפעיל לחץ על קטאר להפסיק את זרימת הכסף בין התורמים העשירים וארגוני הטרור הקיצוניים המאיימים על מדינות ברחבי העולם.
קטאר זכתה בהצבעה שנויה במחלוקת באירוח מונדיאל 2022, זאת על אף החששות מהטמפרטורות הגבוהות בקיץ שיקשו על קיום המשחקים. כמה חברות בנייה בריטיות זכו בחוזים מטעם חברות מקומיות גדולות לבניית המתקנים הנחוצים. אולם חבר הפרלמנט סטיב רותראם ממפלגת הלייבור, טוען כי החברות לא קיבלו את כל הכספים המגיעים להן, שכן הם הועברו לארגון הטרור האומה האסלאמית.
רותראם ביקש ממשרד החוץ לבדוק בדחיפות את ההאשמות הללו.
זו לא הפעם הראשונה שעולה האשמות מסוג זה. באוגוסט, שר בקבינט הגרמני האשים את קטאר כי היא מממנת את "האומה האסלאמית", ובארה"ב הביעו דאגה סביב המימון מטעם אנשים פרטיים או ארגוני צדקה במדינות ערב, אולם קטאר הצטרפה לברית האמריקאית שיוצאת בהתקפות אוויריות נגד מטרות של התנועה בסוריה.
בספטמבר טען מנהיג קטאר כי המדינה אינה מסייעת לאומה האסלאמית בעיראק או בסוריה. הוא הדגיש בפניה של קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל כי הביטחון של המדינה שלו נמצא אף הוא בסכנה. עם זאת, המחוקקים האמריקאים קוראים לקמרון להעלות את הנושא בעת פגישתו היום עם השייח. דוברו של קמרון אמר בתגובה כי בלימת הקיצונים קרוב לוודאי שתעלה בפגישה.
בריטניה עמדה מאחורי יוזמה דיפלומטית שנועדה לבלום את המימון ללוחמים רדיקליים בעיראק ובסוריה, שזכתה באוגוסט בתמיכה פה אחד במועצת הביטחון של האו"ם. לפי ההצעה, יוטלו סנקציות על כל מדינה שסוחרת באופן ישיר או עקיף את האומה האסלאמית.
תמים בן חמד אאל ת'אני, שסיים את לימודיו באקדמיה הצבאית סנדהורסט ב-1998, קרוב לוודאי שיתמודד גם עם שאלות לגבי ניצול העובדים הזרים שעוזרים למדינה להתכונן למונדיאל. בקטאר מתעקשים כי פעלו לשיפור התנאים וזכויות העובדים.